PÄIVITETTY 07.02.2018

Oon pyrkinyt tänne kokoamaan vinkkejä miten mun käsityksen mukaan voi mennä paremmin läpi, ainakin siinä mielessä että vaikuttaa / näyttää feminiinisemmältä. Muistan varmasti ikuisesti sen ajan kun ite, elettyäni ”onnistuneesti” poikana 20v ennenku yhtenä iltana yrittäessäni todistaa että mun kromosomeissa on jotain vikaa, saadakseni selityksen oudoille tuntemuksille ym. ja löysinkin artikkelin transsukupuolisuudesta.. niin toisin kuin sellaset kolmannen sukupolven transihmiset, jotka on osanneet artikuloida tän ilmiön itsessään jo heti ku ovat oppineet puhumaan, niin mulla ei ollut sellasia luontaisia taipumuksia feminiiniseen olemisee.. tai sitten olin vain epävarma. Vaikka olihan mulle moneen kertaan vuosien varrella ystävät sanonu että oon ämmä tai neiti, mutta ero biotyttöihin oli silti silmiäpolttava. Se määrä kuinka paljon tsekkailin mimmejä oppiakseni olemaan feminiinisempi kadulla, opistolla, kaupassa, joka paikassa, katoin miten biologiset vastineeni kävelee, seisoo, pitää käsiä, istuu, elehtii, puhuu, mitä sanoja ne käyttää, millaisella sosiaalisella latauksella ne toimii esim. kaupankassalla.. seurasin ihan kaikkee mitä vaan keksin, missä tuntu että en oo ”tarpeeks” feminiininen.

Tän sivun tavoite on jakaa kaikki se mitä omasta mielestäni opin sen kaiken tarkkailun aikana omasta tarkkailusta + mitä ystävät opetti — ja toki myös päivitän tätä edelleen kun jotain uutta tulee. Tää on jaoteltu aihealueittain, joista jokainen avautuu aina uuteen ikkunaan (kuten mun blogissa kaikkien linkkien kuuluis avautua), joten navigoinnin pitäis olla helppoa ja selkeetä. Palautetta toki saa tästäkin aina laittaa, kuten kaikesta muustakin. :) Vaikka näistä saattaa — ja toivottavasti — on joillekkin / monellekki apua, niin kyllä oon omasta kokemuksestani huomannu että yks isoimipia asioita, joka vaikuttaa läpimenoon on ihan vaan itsevarmuus. Se on ehkä vähän cliché mutta se on myös fakta.

Koska mullekki sanoi yks kundi lähes kahden vuoden 100% 24/7 läpimenon jälkeen, että mun outtaavin asia on mun epävarmuus. Olin sen mielestä epävarma naisena. Tässä on huomioitava toki se että se kundi oli kerran nähnyt mun version 1.0b yksissä bileissä useampi vuosi takaperin, joten se osas yhdistää ja siten tunnisti mut. Sitä kuinka paljon se vaikutti sen mielipiteeseen, voi vaan arvailla. Mutta se kyllä sanoi että ei olis muuten nähnyt läpi, jollei olis aiemmin tavannu, että mitään huolta mulla ei kuulemma ollut. Mutta se jäi mieleen, että epävarmuus, vaikka on tissit, tiukka lateksitoppi, minari, pörrösäärystiemet, hyvät meikit, nätit hiukset, kaiken ollessa lähinnä pinkkiä vieläpä, ja niin feminiinien ääni että puheterapeutti sanoi että ei mun tarvii siel käydä jollen halua, niin silti se epävarmuus näkyy ja vaikuttaa. Ja vielä se pointti, että jos maailma olis parempi paikka, ei kenenkään tarttis tälläsiä asioita miettiä; vois olla ihan niin feminiinisen / maskuliininen ku on ja vitut kaikesta. Mutta koska maailma on ilkeä, synkkä, lohduton ja paha, niin yritetään elää sen mukaan — ja selvitä. ❤

Meikkaaminen (pohja, luomet, rajaukset, ym.)

Hiukset (ponnarit, letit, nutturat, lisäkkeet, ym.)

Vaatteet (sukkikset, stringit, pallikuristimet, ym.)

Ilmiasu (eleet, asennot, liikkeet, ym.)

Viestintä (ääni, non-verbaalinen viestintä, sanavalinnat, ym.)


★Tähtisimmu ★