[Kaikki linkit mun blogissa aukee aina uuteen ikkunaan (paitsi jatkumot), jos on unohtunu joku linkittää siten, niin saa huomauttaa. <3 :)

Tää on jaettu kahteen osaan: Ensin on mua itseäni ja blogia koskevat kysymykset ja sen jälkeen ne vastaukset niihin kysymyksiin, joista moni on sellanen että sitä ei saa kysyä keneltäkään transsukupuoliselta. Mä haluan kuitenki vastata niihin, koska toivon että se säästäis mahdollisimman monen asiattomalta utelulta ja ahdistavalta tunkeilulta, ja koska tahdon sitä tietoa antaa että ihmiset ymmärtäis paremmin... Jos listalta puuttuu mielestäsi joku tärkeä, niin ole kiltti ja laita kommenttia tai mailia, että osaan korjata puutteen!<3 :)]

MUOKATTU VIIMEKSI: 03.05.2017

Kuka oot?

Mä oon [Tähtisimmu], 28-vuotias cybergoth-tyylinen, punk-henkinen transtyttö. Mut on 06.05.2015 virallisesti diagnosoitu luokituksella ”F64.0 transsukupuolinen” ja aloitin hormonikorvaushoidon 26.08.2015. Oon siis syntynyt biologisesti pojaksi, mutta oon kaikkea muuta kuin poika; olen tyttö. Lisäks, mulla on viimeisimmästä, neljä vuotta kestäneestä, suhteesta biotytön / cistytön (kumpaa termiä tykkää käyttää) kanssa lapsi, eli olen myös äiti. For the record, mun transsiudella (=transsukupuolisuudella) ei ollut mitään tekemistä eron kanssa. Toinen osapuoli tiesi sen alusta asti.

 

Miks kirjotat nimimerkin takaa?

Koska maailma on liian vaarallinen ja pelottava paikka jo sellaisenaan, ilman sitä lisättyä vaaratekijää, että on avoimesti trans.. etenki transtyttö. Transsukupuoliset naiset / tytöt on seksuaalisen ahdistelun ja väkivallan tilastokärkeä kärsijöissä. Mä (oon saanut ja) saan tarpeeks paskaa, pahoinpitelyä ja ahdistelua jo sen takia että edustan marginaalista alternative-tyyliä.

 

Miks laitat kuitenki kuvia, ihanku toivoisit että joku tajuaa kuka oot?

Tuntuu että saan annettua itsestäni enemmän ja lisättyä sitä tunnetta että blogia kirjoittaa ihan oikeasti toinen ihminen. Tahdon paitsi antaa tälle blogille niin paljon ku mahdollista, niin haluan antaa toivoa kaikille toisille transseille, jotka pelkää että hormonihoidot ei vaikuta tarpeeks, jotka ei usko siihen unelmaansa että voivat mennä läpi — koska tosiasia on että kaikki voi olla kauniita tyttöjä ja komeita poikia! :) Kuvat on kuitenkin tunnistettavilta osin peitetty..ja kai se riski on tän kaiken arvoinen...

 

Saako sun blogia jakaa?

Todellakin.

 

Mistä kaikesta kirjotat?

Kaikesta mikä nyt liittyy transsukupuolisuuteen, hoitoihin, tutkimusprosessiin ja ihan vaan mun tavalliseen arkeen – millasta on olla transtyttö. Monesti pohdin ihan vaan itseäni, niin yritän senkin tehdä mahdollisimman avoimesti, jotta saan tuotua esille mitä kaikkee tulee kelailtua tässä matkan varrella ja mitä kaikkee joutuu kelailemaan.

 

Miksi tahdot kirjoittaa tästä kaikesta?.. ja miks niin intiimisti ja yksityiskohtaisesti?

Koska tuntuu että tutkimuksia ja kuivaa asiatekstiä lukemalla aihe ei avaudu kenellekkään sen paremmin ku vaikka kosmologia. Stephen Hawking kirjotti ummikoille kirjan universumista, mä kirjotan blogia vaihdokkuudesta. Arkisesti, rennosti, mutta vilpittömän aidosti ja karusti. En usko että suurin osa ihmisistä ees kiinnostuu tieteellisistä tutkimuksista aiheesta, mutta kun joku kertoo ihan omakohtaisesti niin se antaa enemmän ku sellanen kuiva asiateksti. Tuskin ihmiset sais esimerkiks raiskauksien uhreista tai läheisten itsemurhan läpikäyneistä tehdyistä tutkimuksista yhtään niin paljon irti, ku jos joku kertois henkilökohtaisesti mitä päässä liikkuu sillon?

Monesti sanotaan ahdasmielisyyden / suppeuden johtuvan pelosta, joka johtuu ymmärryksen puutteesta, joka puolestaan johtuu tiedon vajaudesta. Yritän tarjota sitä tietoa, niin jos sitä kautta suvaitsevisuus kasvais ja viha / pelko vähenis. :)

 

Se, miks kirjotan niin intiimisti ja yksityiskohtaisesti johtuu siitä, että harva transsukupuolinen haluaa kertoa esim. seksuaalisuudestaan tai edes pystyy kertomaan, koska monet on tosi dysforisia kehoristiriidan yms. takia. Monelle nää asiat on joko liian tuskallisia tai täysin tuntemattomia, ja vastaavasti just seksi ja muu alapääjuttu on se mitä ihmiset yleisimmin meiltä haluaa kysyä ja tietää. Mä en tiiä miten mun (ilmeisesti ikuinen) arvottomuuden ja kelvottomuuden tunne liittyy tähän, mutta tuntuu vaan siltä että ei se haittaa jos mä vastaan niihin kaikkiin kysymyksiin.. Mä haluan ”tehdä sen uhrauksen” että kirjoitan tosi intiimisti ja muuta, koska mulla ei oo muuta mielessä ku se, että jos onnistun antamaan kohtalotovereille toivoa, vertaistukea ja apua, jos voin säästää muut niiltä asiattomilta ja tunkeilevilta kysymyksiltä vastaamalla niihin itse ja jos edes yks kohtalotoveri säästyy ahdistelulta, väkivallalta tai muulta julmuudelta, niin ehkä se että teen sen ”uhrauksen” on sen arvoista. :)

 

Mikset päivitä vanhoja juttujas?

Koska tää blogi on luonteeltaan ennen kaikkea ”kumulatiivinen prosessi” kuten koko sukupuolenkorjaus. Joitain juttuja saatan päivitellä vanhoihin postauksiin ja silloin läpinäkyvyyden periaatteen mukasesti jätän vanhat yliviivattuna paikoilleen ja teen EDIT-kohdan. Mutta tahdon nimenomaan jättää kaiken sellaseks ku mitä on ollu kirjotuksen aikaa, se antaa kuvaa siitä miten fiilikset / ajatukset muuttuu, kehittyy tai pysyy. :)

 

Yritätkö muuttaa ihmisten mielipiteitä?

Se on ihanaa, jos voin vaikuttaa siihen miten ihmiset näkee transsit, mutta varsinaisesti pyrin siihen että tieto ja suvaitsevaisuus lisääntyis. Niin kauan kun ei ole tieteellisesti varmistettu transsukupuolisuuden ”olevan oikeesti olemassa” tai päinvastoin, niin en oikein voi osoittaa että skeptikot on väärässä. En yritä tai tahdo kirjottaa mitään transpropagandaa, vaan ihan vaan antaa mielikuvaa mitä tää on ja mitä tähän liittyy. Tehdä asiasta normaalin, sen sijaan että meen parrakkaana Barbina marssiin kaduille kyltin kans missä lukee ”OIKEUKSIA MEILLE!” Jotenki tuntuu että sillä että nostetaan jokin asia korokkeelle, ei edesauteta sen kokemista normaaliks?

En myöskään haluu kirjottaa mitään poliittisesti kantaaottavaa blogia ja huutaa vähemmistöjen oikeuksista – voi olla että joskus sivuan aihetta jos menee itellä kuppi nurin, mutta se on sitten poikkeus eikä säännönmukaisuus.

 

Kirjoitatko jonkun yhteisön tai järjestön suulla?

En. Kaikki mitä kirjotan on vain mun omia kokemuksia / näkemyksiä / mielipiteitä, jollen erikseen toisin mainitse. Moni vaihdokas ei koe asioita samalla tavalla — tai edes samoja asioita ku minä. En kuulu Setaan tai mihinkään muuhunkaan järjestöön. En oo kiinnostunut politiikasta muuten ku sen verran että kaikki poliitikot on aivottomia, itsekeskeisiä kusipäitä, kuten suurin osa koko ihmiskunnasta, joten en myöskään kirjoita minkään puolueen näkökulmasta.

 

Millon tajusit olevas trans?

[Kannattaa lukee myös mun matka ennen blogin alotusta, Osa I, Osa II ja Osa III]

Varsinainen ”itsensä löytäminen” tapahtu varmaan joskus 2010 alussa, kun aloin sekoomaan vaan entistä enemmän siihen mitä päässä liikku kun kaikki tuntu väärältä ja vaikeelta. En ”voinu” pitää vaatteita mitä halusin, en olis ”saanu” meikata, olis pitäny olla niin helvetin ”mies” ja kaikki muukin – tuntu vaan jotenki väärältä ja ahdistavalta. Stereotyyppiseen transsiin verrattuna, en oo lapsena ilmentäny haluja ristiinpukeutua tai ollu muuten erityisen selvästi sukupuoliepänormatiivinen; leikin paljon tyttöjen kans ja halusin leikkiä niiden kans mieluummin ku poikien. Yksin en kuulemma leikkiny oikein mitään, istuin tietokoneella, joka vaan lisäänty ala-asteen puolen välin jälkeen kun musta tuli rankasti koulukiusattu ja sosiaalinen hylkiö. Yläasteelta asti oon tavallaan ”ihaillu” (paremman sanan puutteessa..) tyttöjen kroppaa, muutoksia mitä ne kokee, jopa niitä vaaroja – tuntu luonnollisemmalta pelätä raiskausta kuin pahoinpitelyä (meikkaamisen yms. takia). En myöskään oo ollu niin kehodysforinen ku useimmat, oon nainu poikakropassani ”ihan normaalisti” vaikka en oo ikinä kyenny olemaan sellanen ”sonni” tai muuta. Toistaiseks viimeisessä parisuhteessa olin jo täysin se tyttö – ja se biologinen tyttö oli siinä stereotyyppisesti maskuliinisemmassa roolissa.

Tuntui että kun tyttöjen kesken istuttiin iltaa yläasteella, olin enemmän kotonani ku missään muualla; ei mulla ollut mitään lisättävää menkkakeskusteluihin, vaikka tuntui että ”olis pitänyt” olla. Tavallaan oli käsite ”kuukautiset” päässä, mutta se oli ”semanttisesti tyhjä” – se ei viitannut mihinkään. Vuosien aikana kulutin hirveesti energiaa siihen että saavuttaisin sen kokemuksen millasta on olla tyttö, kyselin menkoista, seksistä, masturboinnista, miltä tuntuu ku joku kuolaa sua, ihan kaikesta. Tuntee ittensä tavallaan tosi jälkeejääneeks ku ei kaiken ton aikana jo tajunnu mistä on kyse. Vasta sitten vähä päälle parikymppisenä ku pää alko hajoomaan lujaa niin etin Wikipediasta juttuja kromosomipoikkeamista, epätoivoisesti hakien selitystä fiiliksille. Kun löysin jutun transsukupuolisuudesta, tuntu että maailmassa oli ensimmäisen kerran ees hiukan järkeä.

[Avainsanoilla ”itsetutkiskelu” ja ”henkilökohtainen” löytyy paljon kirjotuksia suoraan mun pään sisältä, itseäni koskien]

 

Miten käsittelit itse asian?

Koin olevani tosi virheellinen, sairas, kelvoton ja että mun pitää kuolla. Tosin, niinhän mä olin tuntenu jo ala-asteelta (tai neljänvanhasta) saakka. Meni monta kuukautta ennenku ”sallin” itselleni tän kaiken ja hyväksyin itseni, todeten että pakko hakee apua, etten selviä tästä yksin.

 

Miten sun perheenjäsenet suhtautui?

Äiti otti asian luonnollisesti äidin tavoin; avoimesti ja se on tukenut mua alusta asti. Sille tulin kaapista joskus kun olin ihan järkyttävässä mäskissä (jotta uskalsin kertoa, kun pelotti) ja soitin sille. Äiti oli itekki jonkun verran ottanu sinä iltana ku se oli jossain juhlissa. Mutta se otti sen hyvin. Sen jälkeen käytiin syömässä ja keskusteltiin pitkään kaikesta. Mietittiin että onko asia näkyny mussa lapsena / aiemmin jo ja kaikkee. Äiti on rakas❤

Kaikkien muiden perheenjäsenten kohdalla ei mennyt todellakaan yhtä hyvin, mutta olin jo ennen kaapista tuloa psyykannut itteeni siihen että ei ne tuu ikinä tajuamaan ja välit voi mennä lopullisesti — tai voi olla että mä joudun katkomaan ne, jos ei asenteisiin ja puheisiin tuu muutoksia. Psykopatologi yrittää ehkä kovimmin, mutta sen mielestä mussa hoidetaan ihan vääriä asioita ja väärällä tavalla; mut pitäis laitta masennuslääkitykselle tai terapiaan tai jotain. Koska tää kaikki johtuu vaan persoonallisuushäiriöstä, koulukiusaamisesta ja muusta. Kurssitäti on sitä mieltä että ”Mä ainaki tiiän että oot ihan tavallinen mies!” joten se tiivistää sen asenteen aika lailla. Edelleen kuulee monesti kaikkee vastaavaa. Senkin mielestä mut pitäis laittaa hoitoon masennuksen, viiltelyn ja muun takia; oon harhainen kun tunnen olevani tyttö, pojan kehossa. Kaappi ei oo sen jälkee juuri pitäny yhteyksiä ku löysi nykyisen vaimonsa ja piti saada kauheella kiireellä talo, perhe ja ura. Mutta tän jälkeen siitä ei ole kuulunut mitään. Ei kutsuja lasten synttäreille, ei mitään. Lisäks Exänkin se jättää mahdollisesti tän takia varjoon; ei synttärionnitteluja meidän vintiölle, ei mitään. Ja meidän isän puolen suku on niin mielenvikasta sakkia että ei muutenkaa oo pidetty juuri yhteyksiä, joten siinä ei mitään muutosta ookkaan tapahtunu sit...

 

Miten sun ystävät suhtautui?

Hyvin. Yks exä ja yks pitkäaikaisimpia ystäviä (biopoika) sanoi suoraan että niiden mielestä oon niin maskuliininen, että teen väärän valinnan lähtiessäni korjausprosessiin. Arvostan niiden rehellisyyttä, eikä se loukannut. :) Kuitenkin ovat seisseet mun vierellä ja tukena näkemyksistään huolimatta, kuten ystävillä on tapana. Moni sanoi että ei tullut yllätyksenä tai että makes totally sense. Joku tais vähän pilke silmäkulmassa jopa tokaista että ”mä oonki odotellu että millon tää tapahtuu.” :D Kaikki kutsuu mua nykyään, ja on jo pidempäänki, tytöks ja neidittelee ja niin edelleen. Ketään en ole tän takia menettänyt eikä kukaan ole ollut mitätöivä tai epäkunnioittava; päinvastoin! Kiitos kaikille rakkaille ystäville siitä!❤

 

Mitä transtutkimuksiin kuuluu? Miten hoidot tehdään? yms.

Tutkimuksista

hormonihoidoista, kirurgiasta ← molemmissa tietoa myös transpojille!

äänestä ja karvoista

 

Mitkä on normaalit hormoniarvot ja miten ne toimii meiän kehossa?

Lue tämä. :) ← tietoa myös ei-transseille!

 

Missä niitä kuvia on?? En mä löydä!

Ainaki vinkkipostauksessa on, samoin tässä ja tässä .. en oo tajunnu tehdä avainsanaa postauksille missä on kuvia..

 

Miten mä voin kans tehdä noi tähdet, ton ison sydämen ja ton transgender-merkin?

No vaikka kopioimalla (valitse ja paina <CTRL> + <C>) tästä alta :) tai mun ”oma kuvan” päältä

★    ✰     ❤      

 

Mitä jos joku linkkaa sulle tutkimuksen, joka puoltaa sitä että transsius on psyykkinen sairaus?

Jos vaikuttaa pätevältä niin teen siitä jutun. Kyllä mä olen objektiivinen siinä mistä kaikesta kirjotan.

 

Miten niin oot objektiivinen? Monesti sun omat mielipiteet ja asenteet nousee esiin sun kirjotuksissa?

Niin, no en mä haluu kirjottaa koko ajan objektiivisesti, ei tää oo mikään tieteisblogi tai muuta. Haluan heittää itteni tähän blogiin ja kertoa subjektiivisesti miltä kaikki tuntuu ja mitä kelailee. Joskus taas on pakko kirjottaa objektiivisemmin...

 

Saako sulle laittaa mailia jos vaikka tarvii tukea tai jotakuta joka kuuntelee?

Kyllä saa.❤ :)

 

Laitoin sulle mailia mutta et oo vastannu, MIKSI?

Mä en istu ihan 24/7 koneella hakkaamassa äfvitosta ja tuijottamassa mailia. :D Vastaan niin pian ku vaan pystyn – ja en halua vastata kiireessä, vaan ajatuksella ja ajan kanssa.

 

Ootko somessa?

En. (en myöskään omana itsenänikään)

 

Ootko <henkilön nimi>?

Vaikka osuisit oikeaan en vois kertoo...

 

Asutko <paikkakunnan nimi>?

En vois tätä myöntää sen enempää ku oikeeta nimeeni..

 

Ootko aina ollu cybergoth?

En. Alotin hopparina, muutuin teknopääks, uudelleenmuodostuin metallipääks, kävin läpi gootin, punkkarin ja emon eri sekotussuhteita ja kehityin lopulta kybergootiks.

 

Mistä saat sun vaatteet?

Sieltä sun täältä.. EMP, Backstreet, Huuto.net, Rivithead, Deadfine, Funki-B, The Black Angel, Cybershop, Gothikas, Pahis, ja lisäks kirpparit – cyber-tyylisiä kuteita on tosi vaikee löytää.. :(

 

Mitä hiusvärejä käytät?

Directions.

 

Mitä meikkejä käytät?

Pitkälti Lumene, Make Up Store, Stargazer, NYX linjalla tällä hetkellä. Tarkemmin kerron tässä jutussa. Lisäks, tässä on vinkkejä toisille transtytöille!

 

Mistä saat sun cyberloxit?

www.cyberloxshop.co.uk

 

Mitä harrastuksia sulla on?

Musiikki, kirjottaminen ja ihan vaan yleisesti nörtteily / dataaminen... ajoittain saan luettua kirjojaki ja treenaan / kuntoilen jotenki. [Random faktoja löytyy tästä jutusta myös Osa II]

 

Mitä musiikkia kuuntelet?

Sentenced, Hypocrisy, Still Remains, Trivium, Stam1na, Asphyxia, Apulanta, 2 Times Terror, Alesana, Papa Roach, Linkin Park, Sybreed, The Algorithm, LORDI, blessthefall, Disturbed, Children of Bodom, Pain, Pain Confessor, What Awaits Us, Asking Alexandria, Hanzel und Gretyl, Icon of Coil, YUP, Nirvana, Machinae Supremacy, Fear of Domination, Turmion Kätilöt, Suicide Commando, Amduscia, Valium Era, Clawerfield, Illidiance, The Interbeing, Immortal, Marilyn Manson, Mnemic, Xentrifuge, Dimmu Borgir, Mayhem, To Separate The Flesh From The Bones, Samael, KoRn, Tyrant of Death, Synthetic Breed, Barathrum, Klamydia, Rage Against The Machine, Swallow The Sun, To/Die/For, HIM, The Unguided, Sonic Syndicate, In Flames, Graveworm, Theatres Des Vampires, Textures, The Birthday Massacre, The Agonist, All That Remains, Bring Me The Horizon, Fractured, Tristania, Neurotech, [en jaksa enempää luetella..]

 

Voitko tappaa ittes vitun sairas transuhuora!?

En, koska oon tosi monelle hirmu rakas ja moni itkis tosi paljon ja pitkään. Tämän tyyppiset kysymykset ja kommentit voin kyllä julkaista, jos se kirjoittajaa lohduttaa, mutta suosittelen ohjaamaan ne osoitteeseen: /dev/null

Ja lisäks: Todella moni transsukupuolinen kokee termin ”TRANSU” todella loukkaavana, halveksuvana, alentavana ja törkeänä. Joten ei kannata sanoa niin. Kenellekkään. Jos kaipaa mun näkemystä, niin voi lukee tän jutun.

 

Miks viiltelet?

Lue tämä ja tämä.

 

Mikä kaikki on muuttunut hormonien jälkeen?

Tissit on kasvanu. Kuinka yllättävää? :D ;) Lisäks iho on ohentunu sillai että kasvoja on oikeesti pakko rasvata tai kiristää kuin olis kääritty johonki kelmuun. Jos on hius jossain päin niin sen tuntee heti, vaikka aiemmin sitä ei tuntenu yhtään vaikka katsoi kun sitä vedeltiin edestakas iholla. Oon herkempi, paljon herkempi, enkä siis pelkästään liikuttumaan, vaan itkemään empatiasta, surusta, ahdistuksesta ja onnesta. Oon itkeny hormonien jälkeen esimerkiks seuraaville: biisille Seremoniamestari - Viesti, ohjelmille My Name Is Jazz monessa kohtaa, X-Factor UK kun joku putos vaikka en ees seuraa tollasia, Suvi Westin tekemälle dokkarille pikkusiskostaan kun se on hyljeksitty koska on gay, Olympialaisille kun jollekki uimarille annettiin toinen mahdollisuus vaikka se varasti lähdön, sille kun Äitiltä tuli onniteluviesti äitienpäivänä, kun oon huutanut Psykopatologille kuinka paljon se satuttaa mua sen puheilla, sille kun sain ensimmäisen psykiatrin lausunnon HeTun muuttamista varten, ..ja ties mille muulle. [Itkuherkkyydestä oon tehnyt oman jutun myös.]

Karvat on muuttuneet hennommiks, rintaa ei tarvii höylää enää joka toinen päivä, eikä jalkoja kerran viikossa. Karvat on ihan yhtä tummia, mutta ne ei näy niin hyvin enää, koska on sellasta hentoa, eli ne ei oo sellasta karheeta poikakarvaa enää. Paitsi kasvoissa, mutta onneks on laserepilaatio! ;) Hikoilen huomattavasti vähemmän ja se ei enää haise sellaselta ku ennen, vaan sellaselta miedolta tyttöhieltä. :) Mun mitat on muuttunu, hartiat on kaventunu, lantio leventyny. Vaikka luuston muutoksia ei pitäis voida tapahtua, niin joko kuvittelen ja oon vaan itsevarmempi, tai sitten rasva- / lihaskudosten suhteiden muutos tekee niin paljon. Suorituskyky on laskenut, paljon. Voimaa on huomattavasti vähemmän. Oon tosi paljon itsevarmempi ja tuntuu enemmän oikeelta olla tässä kehossa; tykkään peilikuvastani, oikeesti. Näytän tytöltä. Kasvoista jopa oma Äiti kysy, että oonko erinäkönen, samoin moni joka ei oo nähny aikoihin. En tiiä voiko ne muuttua niin paljon. :D Seksuaalisuuteen ja muuhun intiimiin liittyvistä muutoksista voi lukee alempana ”kiellettyjen kysymysten” -osiosta. [Avainsanalla ”estrogeenipäiväkirja” löytyy paljon tavaraa tästä aiheesta]

 

Mitä muutoksia oot huomannu muuten; sosiaalisissa tilanteissa ym.?

Mua kohdellaan kuin muitakin tyttöjä / naisia; mulle annetaan tietä, availlaan ovia, puhutaan todella eri tavalla. Pojat samoin ku biotytöille, ne lähestyy kuin tyttöä; ”mitäs mimmi?” yms. vastaavaa. Saan flirttiä pojilta. Saan stereotyyppisesti tyttöjen ”erivapauksia” kuten mennä junassa suljettuun Extra-luokkaan ja muuta vastaavaa. Palveluammatissa olevat puhuu erilailla, pojat sillai lempeään sävyyn kuin muillekki tytöille ja tytöt viileesti kuin vertaiselleen. Saan kehuja, kaikilta ihmisiltä; ”kivat hiukset”, ”tykkään sun hameesta”, ”ihana toi sun toppi”, ”onpa kauniit meikit” etc.. Bussissa tytöt istuu herkemmin mun viereen ku aiemmin, suosivat monesti friikin näköistä mimmiä ku tuntematonta kundia. :D Eivätkä oo enää niin jäykkiä jos käsivarret tai muu koskettaa kurvissa. Ystävät koskettelee enemmän; halauksia ja muuta, kuten tytöillä on tapana.

 

Ootko sun lapselle isä vai äiti?

Äiskä. Exä on Mamma. Lisää aiheesta mun jutuissa transvanhemmuudesta:

Osa I, Osa II, Osa II.I, Osa III, Osa IV

 

Meetkö uimahallissa naisten puolelle?

En käytä. Mutta jos kävisin niin kyllä.

 

Käytätkö miesten vai naisten vessaa?

Naisten. Luonnollisesti. Julkisten vessojen ahdistuksesta oon toistaseks kirjottanu nää: Osa I ja Osa II

 

Mitä noi kaikki eri muotoilut tarkottaa sun blogissa?

Erisnimet ja vierasperäiset sanat are in italic (jos muu teksti on kursiivina niin kääntäen..)

Painotuksia voi olla monia erilaisia...

Lisättyä tekstiä        Poistettua tekstiä         [EDIToitua tekstiä]

[Jotain mikä ei liity varsinaisesti aiheeseen, kertoo jotain aiheen ulkopuolelta, viittaa muualle blogiin, tms.. ”metatekstiä”]

[mun ajatuksia suoraan pään sisältä tässä kohtaa]

Listat, otsikot, tms. on erottuvilla värillä ja usein boldattuna.

”lainaukset biiseistä tai muista on keskitetty ja pienemmällä värin lisäks”

Lähteet  on pienellä ja valkoisella juttujen lopussa mun nimen jälkeen.. muokkauspäivämäärät taas alussa..

Asiat mitä haluan todella korostaa on punasilla sävyillä.

Jos korvaan jotain, kuten sen että mun nimi on [Tähtisimmu], niin se on hakasulkeissa, myös lainausten sisällä.

 


NE ”KIELLETYT” KYSYMYKSET:

 

Miks haluat olla tyttö vaikka oot poika oikeesti?

Julmimpia asioita mitä voit sanoa kenellekkään trans-ihmiselle koska se mitätöi täysin toisen identiteetin ja subjektiivisen kokemuksen. Ja kyse ei ole halusta, en mä halua että mun elämä on vitun vaikeeta. Sanoisitko jalkansa menettäneelle ihmiselle, jolla on kummankin jalan tilalla proteesit: ”Miks haluat yrittää olla ihminen, kun et kerran ole sitä? Miksi johdat ihmisiä harhaan, antaen mielikuvan että sulla on kaks jalkaa, vaikka oikeesti oot inva?” Onko ihmisen raja siinä montako raajaa hänellä on, montako kromosomia hänellä on, millainen solurakenne hänellä on, kuinka paljon enemmän hän muistuttaa biologisesti simpanssia kuin tiikeriä ... mikä tekee ihmisestä ihmisen? —> Viittaan yhteen kirjoittamaani juttuun, joka on pitkälti suomennos yhdestä toisesta (cispojan kirjoittamasta) jutusta: Onko tytön raja siinä että hänellä on kohtu? Munasarjat? Kyky kantaa tai synnyttää? Tissit? Feminiiniset eleet ja olemus? Neurologisesti muita tyttöjä muistuttavat aivot? Mikä tekee tytöstä tytön?

Jos menisit aikakoneella väittämään Kuningas Salomonille, että valas ei itseasiassa ole kala, vaan nisäkäs, se pitäis sua hulluna. Ei ainoastaan sen takia, että niillä ei ollut tietoa biologiasta kuten meillä, vaan myös sen takia että Salomonille oli olennaisempaa tehdä rajanveto hallinnollisella perusteella. Nisäkkäitä koskeva hallinto oli keskitetty sisämaahan, ja kaloja koskeva rannikolle. Vaikka Salomonin olis saanut vakuutettua siitä, että valas todella on biologisesti lähempänä nisäkkäitä kuin vaikka lohta ja ahventa, niin ”kalan” rajanvetoa tuskin olis kannattanut muuttaa valaan kohdalla siitä huolimatta, koska se ei olis ollut kovin järkevää, hyödyllistä tai johtanut kovin hyviin lopputuloksiin. Kyse ei ole faktoista, vaan rajoista ja määritelmistä. Jos kiinnostaa lukea kokonaan tuo juttu, niin klikkaa tästä. :)

 

Miksi kutsut itseäsi äidiks vaikka et oo sitä?

Häikäilemätön toisen mitätöinti jälleen tälläinenkin kysymys. Joskus heitin tähän vastakysymyksen että eikö adoptioäitikään saisi käyttää tota titteliä — vastaus oli ”ei”. Tää on rajanvetokysymys tai määrittelykysmys, ei faktakysymys. Faktoja, jota minä tai kukaan muukaan ei voi kieltää on se että minä en synnyttänyt meidän lasta, minä siitin meidän lapsen, meidän lapsella on puolet mun ja puolet Exän geeneistä, mun veriryhmä on O+ ja Exän A+ joten meidän vintiöllä on jompikumpi. Se, kuka tai mikä on ”äiti” on vain määrittelyä ja rajanvetoa; me vedetään se raja siihen että mä olen äiti, koska olen tyttö (ks. yllä). Jos joku vetää sen johonki muualle, niin OK, mutta kukaan ei vaan voi sanoa että se on väärin tai valhe, jos mä olen äiti. Jos kaipaa tarkennusta, niin kannattaa lukea tämä (johtaa samaan kuin yllä oleva linkki).

 

Kai tiiät että susta ei saa tyttöä tekemälläkään, sun kromosomit on aina XY?

Jälleen kerran, on kuin sanois ihmiselle, jolla on jalkaproteesi, että synteettinen jalka ei tee hänestä ihmistä. Julmaa ja häikäilemätöntä. Lisäks, koska moni pohjustaa sukupuolten rajanvedon biologiaan / kromosomeihin, niin tiedoksi: viime aikoina on todettu että edes biologisesti sukpuoli ei ole yksiselitteinen. Lyhyesti suomennettuna: On monia tapauksia kun on huomattu, että esimerkiks poikalasta kantanella äidillä onkin osa soluista muuttunut sisältämään XY-kromosomit. Tai muunlaisia ”pikkumutaatioita”, jotka ei aiheuta varsinaisia kehollisia muutoksia (esim. epäselvät sukuelimet tai tyypillisten naisten rintojen kehittyminen XY-tyypin ihmiselle), mutta jotka haastaa käsityksen biologisesta tiukasta kahtiajaosta XX- ja XY-tyypin ihmisiin. Lisäks, oon itse käsitelly kromosomeja jonkun verran tässä jutussa. Ja asiallisempaa ja maskuliinisempaa tyyliä kaipaaville, sitä on käsitellyt myös Yönsupi omassa blogissaan.

 

Miks haluat silpoa penikses?

En voi muuttaa sitä miltä tuntuu pään sisällä, ja se kokemus ei vastaa sitä mitä on fyysisesti. Kyse on pohjimmiltaan ristiriidasta, jota ei voi ymmärtää kukaan, joka ei ole sitä kokenut – kuten ei voi amputaatiopotilaiden haamukipujakaan. Ero on se että amputaatiopotilaat joutuu yrittään hahmottaan minäkuvansa uudelleen sellaiseks kuin se on, ja transsukupuolisilla se hahmotus on ennen sitä korjausta ja kehosta tehdään sen minäkuvan kaltainen.

 

Mutta eihän se pillu mikä sulle ja muille sun kaltaisille rakennetaan ole aito?

Monien transtyttöjen, ja niiden kumppaneiden, kertomuksista mitä oon lukenut monista paikoista, se neovagina kostuu kuin biologinen, tuoksuu kuin biologinen ja tuntuu käsiin ja penikseen myös vastaavalta. Olkoonkin synteettinen. Lisäksi, kuten oon tässä jutussa puolestani avannut aihetta: Me trans* tiedetään olevamme synteettisiä. Sitä ei tarvii hieroa meille naaman yhtään sen enempää kuin sokealle sen näkökyvyn puutetta.

 

Mutta etkö oo sairas kun oot trans?

Tarkalleen ottaen, se on tosiaan nykyään psykologisissa tautiluokituksissa; ICD-10:ssä se on se F64.0 ja DSM-IV:ssä se oli 302.85 (Gender Identity Disorder), mutta jatkuvasti löytyy enemmän näyttöä siitä, että sen perusteet olis kehitysbiologiset / neurologiset. Yleinen mielipide on virallisista luokituksista huolimatta mun käsityksen mukaan aika pitkälti jo se ettei kyseessä oo psykologinen häiriö – lainkaan, jota myötäillen DSM-V:ssä koodi 302.85 onkin Gender Dysphoria, joka viittaa siihen että ettei sukupuoliepänormatiivisuus itsessään ole häiriö / haitallista / ongelma. Samoin tulevassa ICD-11:ssä se tulee olemaan nimellä Gender Incongruence, eli vapaasti suomennettuna sukupuoliepäyhteneväisyys. Toisaalta taas, monet asiat on tosi kalliita; hormonit, kirurgia, lääkärikäynnit, jonka takia monellakaan vaihdokkaalla ei olis varaa suurimpaan osaan, jollei ne olis terveysvakuutuksen / julkisen piirissä (maasta riippuen). Ja niiden ollakseen, pitää olla (olemassa) diagnoosi.

 

Onko sua pantu perseeseen?

On.  Mutta toi on silti asiattomimpia kysymyksiä transtytöiltä / -naisilta – sen lisäks että se on tunkeileva, niin sisältää myös implikaation siitä että kaikki transtytöt / -naiset tykkää jostain, mitä näkee pornoleffoissa. Samalla logiikalla voisi kysellä olettamiltaan biotytöiltä että onko ne tunkeneet mustekaloja, pleikkariohjaimia tai hämiksiä pimppaansa. Tekeekö joku niin?

 

Haluisitko että sua pannaan perseeseen?

Pakko myöntää, että en koskaa ollu ajatellu että haluisin tai tykkäisin tai nauttisin siitä.. mutta sellasen käsissä, jonka kanssa on hyvä olla niin se on ihanaa. Ei ehkä vastaa sitä miltä tuntuis (edes neo)vaginalla, mutta hyvältä kuitenki. :P

 

Mutta eiks biologisesti pojilla / miehillä oo G-piste anuksen sisällä?

No en tiiä onko vieläkään saavutettu mitään yksmielisyyttä tosta aiheesta sen enempää tyttöjen ku poikien puolella, oli sit syntyjään ja sp-identiteetiltään mitä vaan. :D Joskus kun yksikseni ennen hormoneja ym. kokeilin jotain niin se ei todellakaan tuntunut hyvältä..  Mutta nykyään se kyllä tuntuu hyvältä siinä missä mikä tahansa muukin, sellasen handuissa joka saa mulle turvallisen ja hyväksytyn fiiliksen, oli se kirottu piste missä vitussa tai kullissa tai perseessä vaan.. :D

 

Ootko ottanu poskeen / Onko kukaan lauennu sun naamalle?

Oon, monesti. :P Yläasteelta asti on ollu monesti ihan yhtä isoja himoja peniksiäki kohtaan, ku mitä pinppejä, joten oon aina ajatellut itseni bi-seksuaalina (tai panseksuaalina) mutta vuoteen 2016 asti se aina meni korkeintaan jonkunasteiseen käsin hiplaamiseen, koska kaikki oli vain humalaisten poikien kokeilunhalua tjsp mun kans..? Siis ku olin kuitenki aina se ”ämmä” ja ”neiti” niin en tiiä et kokiko ne himoa siihen asti kunnes oli väistämätötä kohdata se tosiasia että mulla on penis, eikä tissejä. Mutta sitten ku se hetki tuli viimein, että olin menossa kehoa pitkin suudellen alaspäin.. kohti sitä kikkeliä.. niin mietin kyllä että ”ei vittu, mitä jos se onki ihan tajuttoman pahanmakunen ja tyyliin oksennan tai alkaaki tuntuun ettei se oo mua varten” :D Onneks tää mun eka suuseksikumppani oli ymmärtäväinen.. ;) ..mutta siin vaihees ku otin sen vehkeen suuhun..... niin nautin. Ihan kyrvästi. (= ”vitusti” maskuliinimuoto. ;D) Naamalle ei oo lauettu mutta suuhun kylläkin ❤ ..ja muuallekki.. :P

 

Miks kaikki transtytöt / -naiset on tollasia seksuaalisesti vinoutuneita ja sairaita?

En koe olevani erityisen sairas – tai ees erityisen vinoutunu. Useimmat niistä haluista mitä mulla on, on mun biologisilla vastineilla myös. Lisäks, jos mietitään mun ”seksuaalista vinoutuneisuutta” niin se muistuttaa enemmän goottistereotypiaa, että on hiukan kinky ;P kuin transtyttöstereotypiaa. :D Useimmat transsit on paljon enemmän vanilla ku mitä minä oon, monessaki mielessä – ihan kuten suurin osa cis* on myös.

 

Mitä sulla on housuissa?

Kysytkö tätä kaikilta vai ainoastaan trans? Ei ole ainoastaan asiaton tunkeutuminen toisen yksityisyyteen, vaan myös sisältää piiloajatuksen siitä että ”epäilee” että toinen on ansa (trap), mihin taas useimmiten sisältyy ennakkoasenne transseja kohtaan... Mulla on kuitenkin housuissa tytön penis. Ja tytön kivekset.

 

Miten voit olla tyttö, jos sulla on miehen vehkeet??

Miten voi kutsua itseään älykkääks olennoks (= ihminen) mutta samalla esittää tuollaisen kysymyksen? Kuten sana ”älykäs” on sanat ”tyttö”, ”mies” ja ”trans” vain semanttisesti määritelty (ks. kaks ensimmäistä kiellettyä kysymystä) viittaamaan tiettyihin asioihin, ja tähän on suurin osa ihmisistä tottunu. Jos nyt muutettais – vedettäis rajat uudelleen – siten että ”tyttö” / ”nainen” määrittyy sukupuoli-identiteetin perusteella, sukuelinten sijasta, niin varmaan satojen vuosien päästä historioitsijat ihmettelis, että miten se on koskaan tarkottanu vain biologisia tyttöjä. Että ”onpa noi ihmiset tuolloin ollu tosi epä-älykkäitä, alikehittyneitä ja primitiivisiä” kuten me ajatellaan esivanhemmistamme? ;)

 

Haluatko sängyssä tulla kohdelluksi tyttönä vai poikana?

Tyttönä, luonnollisesti. Kyllä multa saa ottaa poskeen ja leikkiä mun vehkeellä – se tuntuu kuuluvan enemmän tähän kroppaan kuin muhun itseeni. Useimmat vaihdokkaat ei kykene kehodysforian takia seksiin tai ehkä lainkaan läheisyyteen. Mutta en kestäis todellakaan jos mua kohdeltais kuin jotain maskuliinista kollia. Seksi loppuis siihen ikuisesti sen tyypin kans.  Mä en myöskään tahdo olla vaan joku ”eksoottinen transtyttö” – en mä halua että mut nähdään ”vain transihmisenä” tai tisseinä ja peniksenä, vaan että mut nähdään tyttönä. En mäkään halua että mun kärsimysten lähde on toisen fetissin kohde. Mä vaan oon ihan tavallinen tyttö.. jolla vaan kasvaa penis haaroissa. It's that fucking simple.

 

Seisooko sulla?

Pitää lämmitellä pidempään kuten kaikkia tyttöjä ;) – johtuu kaiketi estrogeenistä – mutta kyllä se nousee edelleen. Ehkä joku 14cm - 15cm enää nykyään kun tosi jäykkänä. Paksuus ei oo kärsiny juurikaan. Mutta anti-androgeenin ansiosta ei tuu enää aamuseisokkia tai muuten, ainoastaan kiihottuneena ja sillonki just vasta lämmittelyn jälkeen.

 

Kostutko?

Hormonien jälkeen oon alkanu huomaan mun pöksyissä sellasta samanlaista, kuin mitä biotytöillä on; mulla se ei voi olla valkovuotoa, joten oletan sen oleva liukastetta. ;) Ja masturboidessa sitä todella tulee, paljon. :D

 

Haiseeko sun alapää kullilta vai pillulta?

Oon kuullut että tuoksun enemmän kullilta kuin pillulta. En tiiä muuttuuko se kirurgian myötä vai miksi tyypillisesti transtyttöjen kumppanit on sitä mieltä että ne tuoksuu pimpalta.. mä nyt en kuitenkaan siis tuoksu — varsinkaan jos on nenu kii mun tyttökikkelissä. :D Se haju mikä leijailee mun alapäästä on mun omasta mielestä edelleen ihan erilainen ku ennen, mut ehkä se on toiveajattelua.. ;D

 

Runkkaatko?

Kuten monet muutkin; kyllä.

 

Miten?

No monesti siten kuin penistä nyt runkataan, toisinaan siten että on sellanen pallikuristin ja pikkarit päällä ja hieron itteeni, kuin olisi vagina.

 

Mitä tapahtuu kun laukeet?

Saan sellasen orgasmin että tuntuu että taju lähtee. Kestää n. 15 sekuntia ja jälkijäristykset joku ehkä minuutin. Sperman kuolemasta voi lukee täältä, jos tahtoo.

 

Miten voit olla trans, jos kerran voit elää tollasessa välimallin kehossa?

Transsukupuolisia on yhtä laaja variaatio kuin ei-transsukupuolisia. Mä en toistaiseks ole kokenut penistä erityisen ahdistavana, kunhan mut nähdään tyttönä ja kohdellaan kuin tyttöä. Mulle se vehje tuntuu irralliselta musta itsestäni; se on tän kehon, ei mun.

 

Voitko saada useamman, kuten biologiset tytöt?

Kyllä. Mutta niin voi kuulemma monet muutkin, olivat sitten trans tai ei ja oli varustus mikä tahansa. Jos kaipaa tarkempia detaljeja millasta on masturboida transtyttönä / saada orgasmi (tai miten ne on muuttunu!) niin kannattaa lukee Estrogeenipäiväkirjojen 125. päivä ja Poikaorgasmi vs. Tyttöorgasmi, josta on useampi osa myös.

 

Aiotko mennä genitaalikirurgiaan?

Nyt kun oon paneskellut tässä uudessakin kehossani, niin oon huomannut että jotenki se ristiriita on joiltain osin pahempi ku aiemmin. Mutta ratkasisko kirurgia mitään, jos jokainen kerta ku pitäs työntää se laajennuspuikko sisäänsä ettei kuroudu umpeen, muistuttais siitä että ei ole biologinen..? En oikeesti tiedä, mikä olis hyvä ratkaisu just mulle, kun on vissiin vähän luja päähänpinttymä stereotypisestä / biologisesta tytöstä... Jos joku tarjois mahdollisuuden saada oma keho, mutta sellaisena kuin millaseks se olis rakentunu, jos olisin saanut oikeat kromosomit, niin tarttuisin siihen vaikka riskit olis isommat ku nykyisessä alapääkirurgiassa. Heti.

 

Miltä sun tissit näyttää?

Älkää nyt, jumalauta, tätä ainakaan kysykö keneltäkään! Ainakaan sillä latauksella että ”no, onko ne nyt muka 'aidon tytön' tissien näköset”! Avainsanalla ”rinnat” löytyy juttuja mun rintojen kehityksestä, joista osassa on tissit paljaana. Useiden palautteiden ja ystävien ym. sanomisten perusteella ne näyttää pääasiassa tismalleen biologisen tytön rinnoilta. Jotkut on ollu erimieltä mutta siihen voi vaikuttaa myös se, kun tietää ennalta että ne ei oo ”aidot” niin ei osaa välttämättä tarkastella enää ilman latausta niitä. Mun — ja monen muun ;) — mielestä mun tissit näyttää hyvältä.

 

Tykkäätkö tytöistä vai pojista?

Ei liity transsiuteen paskan vertaa, mutta oon kaikkiruokainen ja semi-nymfo.

 

Kiihotutko ajatuksesta itsestäsi naisena?

En. Kiihotun ajatuksesta seksistä, ihan sama millä varustuksella / kumppanilla.

 

Ootko maannu toisen kohtalotoverin kanssa?

Oon. Ja ei, en voi paljastaa enempää, en lukumäärää, en biologisia sukupuolia tai mitään muutakaan, koska kunnioitan toisten yksityisyyttä ja anonymiteettiä vielä enemmän ku omaani.

 

Voitko paljastaa oikeen äänes?

En. Myös yks asiattomimpia kysymyksiä transtytöille / -naisille. Meidän ääni, jonka kuulet koko ajan on ”se oikea” – ei se ”alkuperäinen” kuulu sen enempää kenellekkään ku mikään muukaan yksityisasia (vrt. ”Miks oot ollu linnassa?”, ”Kuinka moni on pannut sua?” tai ”Onks jännää ku on lasisilmä?” – ei noitakaan vissiin ihan tuntemattomille heitellä, vai?)

 

Mikä sun nimi oli ennen nimenvaihdosta?

Jälleen todella asiaton kysymys, oli sitten trans tai ei – jokaisen yksityisasia. Mä olin vaikka [Prototähtisimmu] sitten ennen. ;) :D

 

Oot tosi nätti vaikka ootki trans.

Toisin kuin luulet, niin toi ei ole kohteliaisuus, koska se sisältää latauksen siitä että transtytöt on oletetusti epäviehättäviä; ”vaikka ootki”... —> ”Oot tosi fiksu vaikka ootki blondi”, ”Oot tosi naisellinen vaikka ootki lesbo”, ”Oot tosi hyvä koulussa vaikka ootki musta”, ”Oot tosi ystävällinen vaikka ootki ranskalainen”, ...

 

Onko sulla kuukautiset?

Ei.

 

Olisit onnellinen vaan ku sulla ei oo menkkoja!

Olisitko itse onnellinen, jos sulta vietäis kohtu ja munasarjat, olisit steriili ja joutuisit lopunelämääs vetään estrogeeniä purkista, koska ei oo omaa hormonituotantoa? Ajattelisitko vaan että ”oi, ihanaa ku ei oo kuukautisia enää!”?

 

Voitko synnyttää?

Mulla ei ole kohtua eikä munasarjoja, eli en voi tulla raskaaksi enkä synnyttää.

 

Voitko imettää?

Teoriassa jos annetaan häiriintyny määrä estroa, niin biouroksen kehittymättömät ja surkastuneiks jääneet rintarauhaset voidaan saada aktivoitua mun käsitykseni mukaan... mutta en oo varma tästä!

 

Miltä tuntuu panna väärässä kropassa?

Lue tämä. :)

 

Miltä tuntuu kun seisoo / laukee?

Lue tämä. :D (sama ku yllä..)

 

★Tähtisimmu ★