Oli pakko kirjottaa vielä kerran, pyrkiä tekeen se vielä selvemmin. Vittu kuinka vaikeeta on tää kommunikointi tänä puolestaloukkaantujien, myötävittuuntujien, taivaspaikan ostajien sekä medialukutaidottomien aikana on. :D Tää on huomattavasti lyhyempi ku edelline, tää on vaan lisäys siihen.

Siis. Mä en kannata minkäänlaista syrjintää, rasismia tai halveksumista. Jos joku pahotta mielensä ilmaisuista ”neekeri”, ”ryssä”, ”transu” tai ”hurri” niin sille on takuulla syynsä. Tosiasia on silitkin se, että ne on vain sanoja, joiden voima on latauksessa. Ilman sitä latausta ne olis ihan ku mitkä tahansa sanat. Jälkimmäinen ei neutraloi ensimmäistä; jos jostain on tullu yleisesti haukkumasana, on suuri työ purkaa se lataus valtakunnallisella, saati sitten maailmanlaajuisella tasolla.

Henkilökohtasesti en käytä mitään edellämainituista, muuten ku huumorin kontekstissa. Jos telkkarissa näkyy musta ihminen, niin saatan heittää läppää että ”hei kato neekeri! miten se on telkkariin päässy?” samoin ku jos on venäläinen niin ”kato ryssä tullu valtaamaan jo suomalaisen medianki!” tai jos on transsukupuolinen niin ”hyyyyiii! likanen transu telkkarissa.. tommone mielenvikane horo luulee että leikkelemällä saa kullista pillun!”

Joo, en väitä että mulla olis laadukas huumorintaju.. tai kovin ”normaali” (:D) mutta vaikka joskus heitän tollasta läppää, nii kykenen kyllä tulkitteen millon se ei oo asianmukasta. Jos paikalla on joku tummaihonen, joka ei pysty ottaa tota huumorilla, niin en mä sitä ala syyllistämään, vaan en vaan käytä tollasta huumoria sillon. Ihan samoin ku vaikka pidän sitä kisumisulepertelijää ihan palikkana, niin en sano sitä sille. Luulis ettei tälläne oo mitää astrofysiikkaa?

Ja sen edellisen jutun pointti yritti olla se, että ehkä se ”neekeri” kykenis nauramaan tuolle huumorille jos

 

a) rasistit ja muut mulkut ei olis pilannut sellasta huumoria sen ihmiryhmän osalta (vrt. esim. transut)

 

b) se olis sinut sen kanssa millaset juuret / geenit / mitä vaan sillä on

 

Tarkotan sitä, että valkoihosen olis tervettä pysytä nauramaan sille heitolle, että se on serkkujaan nussiva, viinaa kiskova, vajaamielinen jyväjemmari – koska se on (yhdenlaisen valkoihosen) karikatyyri / stereotypia. Mustaihosen taas olis tervettä pystyä nauramaan sille, kun joku heittää että se on hyvä juokseen koska on juossut leijonia pakoon, koska se on vastaavasti sterotypiaa, karikatyrisointia tai muuta vammaamista. Valkosen olis hyvä olla tietonen, kohdata ja hyväksyä se, että jotkut valkoset ihan oikeesti nussii serkkujaan, kiskoo viinaa ja on vajukkeja tai jyväjemmareita. Mustan taas olis hyvä olla tietonen, kohdata ja hyväksyä se, että jotkut mustat on saattanu joutua / saattaa joutua juokseen pakoon leijonia.

Sama pätee sitten transuihin, että osa on sellasii miesnaisia, neovagina on ”vain” neovagina, etc. Venäläisiin, että sodassa Karjala todella on hävitty niille ja meidän yhteinen historia on vähintään verinen. Romaneihin, että siinä joukossa on yhteiskunnan siivellä eläviä, varastelevia ja perse homeessa lorvivia jätekasoja – joita on kaikissa muissakin ihmisryhmissä. Ja jokaiseen muuhunkin joukkoon, koskien historiaa, genetiikkaa, mitä vaan.

Vittuilua, uhkailua, halveeraamista tai verbaalista pahoinpitelyä ei tarvii kenenkään sietää. Mutta kaikki ei myöskään tarkota samaa kaikkien suusta. Opi kasvamaan historiasta yli, mutta ei sitä tarvii unohtaa. Venäjä ”vei meiltä” Karjalan, mutta mitä vittua se enää lämmittää meitä Milleniaaleja tai myöhemmin syntyneitä, jos pidetään yllä vihamielisyyttä tuoreempiinkin Venäjällä syntyneisiin, jotka ei edes ollu mukana siinä sodassa!? Samoin se, että jos esivanhemmat on eläny heimossa, metsästäny leijonia ja siten joskus saattanu niitä juosta pakoon, niin eihän se tarkota että sinä enää teet / joudut tekeen niin, mutta niin on silti joskus ollut. Se että oot geneettisesti, biologisesti ihan tavallinen XX-kromosomein varustettu ihmisnaaras, ei ota poista sitä että nykyään oot mies, pyörit testolla, oot kaikin tavoin uros ja etc., mutta viimenen ei myöskään neutraloi ensimmäistä; joskus olit eri näkönen, eri niminen ja sun kromosomit ei ole muuttuneet. [Kyllä mä tiiän että se tekee kipeää hyväksyä. Siitä huolimatta että en silvottavaks ookkaa menny ja pystyn naimaan kikkelityttönä, en mä tällästä elämää tahdo tai toivo.. kai? En mä tunnista itteeni vanhoista kuvista, se tuntuu siltä että niissä on joku muu – mutta se olen silti minä. Fyysisesti sama säiliö niissä kuvissa. Ja mulla on myös ikuisesti XY kromosomit.]

Kaiken tälläsen hyvän maun rajoilla liikkuvan(?), kyseenalasen(?) ja vaarallisen(?) huumorin ohella paljon tärkeämpää olis se, että sais tietää jos geneettisesti on jossain asiassa ylivertanen. Jollen väärinmuista, niin tummaihosilla on tutkitusti jonkinlainen luonnollinen kyvykkyys rytmitajuun, johtuen tuhansia vuosia kestäneestä heimokulttuurin rytmimusiikille altistumisesta. Maailma olis aika helvetin hieno paikka, kun sellasen sais ensinnäki sanoo ääneen, että jollain saattaa olla luontainen taipumus <asiaan> koska se on musta. Että se sais ite tietää sen, mutta siten ettei siitä tulis kuitenka ylimielistä tai megalomaanista – että se kuvittelis että se on paras koko vitun maailmassa, ja kukaan valkonen ei voi olla sitä parempi. Vastaavasti, jos löytyy joku sellane juttu, missä taas empiirisen, tilastollisesti merkittävän aineiston pohjalta voidaan kohtuullisella luotettavuudella tehdä johtopäätös, että tumma iho ja se <juttu> korreloi negatiivisesti.. olis ihan asiallista saada sekin sanoo ääneen. Samalla muistaen että se ei päde kaikkiin.

Tää viimenen lause on se mistä koko tää mun juttuni lähti. Mä tiiän, että kaikki muusut ei ole taisteluhelikoptereita, mutta jotkut voi olla. Mä tiiän, että kaikki mustat ei ole matemaattisesti väehmmän kyvykkäitä, mutta jotkut on.. niin myös valkoset. Mä tiiän, että kaikki mustat ei ole nopeita tai vahvoja mutta jotkut on.. ja varmaan useammat on sitä enemmän ku valkoset – tai varsinki enemmän ku aasialaiset. Mä tiiän, että kaikki romanit ei ole varkaita, mutta jotkut on.. kuten myös jotkut suomalaiset, venäläiset, suomen-ruotsalaiset, saamelaiset, marsilaiset ja myyrät. Mä tiiän, että kaikki transtytöt ei oo mataläänisiä, karvasia, isokokosia miesnaisia mutta jotkut on (tahtomattaan tai tarkotuksella). Mä tiiän, että kaikki suomen-ruotsalaiset ei omista venettä, pidä rapujuhlia tai ajattele olevansa parempaa kansaa, mutta jotkut tekee yhtä tai kaikkia edellä mainituista. Ja niin edelleen, joka ihonväristä, uskonnosta, sukupuolesta, kansallisuudesta, ammatista, ja jokaisesta ylipäätään homo sapiens lajin populaatiosta muodostettavasta joukosta.

Olis ihan hyvä sekä joukon edustajille ymmärtää / myöntää mistä se stereotypia / yleistys tai muu on lähtösin ja hyväksyä, että niiden joukossa on sen mukasiakin alkioita. Sen hyväksyminen, tekee asian ääneen sanomisesta vähemmän kivuliasta. Samoin olis ihan hyvä joukon ulkopuolisille ymmärtää että joukko ei ole homogeeninen – samalla ku vinoilet sille mustalle, romanille, saamelaiselle, venäläiselle, teekkarille tai vaihdokkaalle, niin pidä mielessä että kyseessä on yksilö. Toki se on useammankin joukon alkio samalla, mutta jokainen joukko on yhtä laaja, kuin sen alkioiden summa. Ja se summa saattaa olla suoraan verrannollinen sun itse sen joukon kohtaamien alkioiden lukumäärään. Toisin sanoen, mitä useemman mustan, romanin, vaihdokkaan, suomen-ruotsalaisen, etc., tunnet, sitä enemmän sulle avautuu se, että se on melko moninainen joukko; sitä suuermpi on se ”joukon määritelmä” sun subjektiivisessa havaintotodellisuudessa.

Kun joukon alkio hyväksyy joukkonsa varianssin, ääripäineen ja ulkopuolinen näkee muutakin ku ne ääripäät, niin sitten ehkä ne ”neekerit on hyviä juokseen ku ne on juossu pakoon leijonia” ja ”lähekkö rapujuhliin vai?” ja ”tulikko hakee muutaki ku Karjalan?” ja ”sulla on aika paljon munaa naiseks” ja ”ookko iha ostanu tän mersus?” ja kaikki muu.. ehkä ne on sitten hauskoja?

 

Vai onko se vaan niin että mun huumorintajuni on paska? :D

 

Musta tuntuu että se on vaan kipukohtia. Jos mulla ei olis ongelmaa raamieni tai muodottomuuteni kans, naurasin vitseille siitä yhtä paljon ku kullistani. Kaikki kolme on tosiasioita ihan niinku se, että joidenki kohdalla stereotypiat pitää kutinsa, geenit vaikuttaa moneen asiaan etc.. Koska hyväksyn sen että mulla on kyrpä, niin siitä tulee avoin aihe huumorille – niin kauan ku se ilmapiiri on edelleen turvallinen, validoiva ja muuta, joka nyt on lähinnä kaiken perusta. South Parkissa on jakso, jossa todetaan että on kulunu tarpeeks aikaa siitä, jotta AIDS on hauska ja siitä voi heittää läppää.

Mä en tiiä tuleeko se päivä koskaan diskriminoiduille joukoille, kuten transut, ”neekerit”, muusut, ”mannet” ja kaikki muut. Mutta mä todellakin toivon. Sekä sen pilkkaamisen lakkaamista, huumorin vapautumista, (itse)hyväksynnän lisääntymistä, (itse)tietoisuuden parantumista ja muutenki että maailmasta tulis kivempi paikka kaikille.

Se että rasismi, homo- / transfobia, misogynia ja kaikki muu syrjintä edes elää vielä tän päivän maailmassa, joka stigmatisoi omalta osaltaan myös sen tietynlaisen huumorinkin sitten, on vaan vittu käsittämätöntä! Se on vain ja ainoastaan todiste, kiistaton todiste, siitä että koko ihmisrotu on saatanan läpeensä mädäntynyt, elinympäristönsä viruksen lailla tuhoava, itsensä kanssa ristiriidassa oleva jättimäinen ulostepallo. Jos on niin kehari, ettei tajua sitä että stereotypioiden ajoittaisesta paikkansa pitävyydestä, genetiikasta ja kaikesta huolimatta, jokainen on yksilö ja ihonväri, uskonto, kulttuuri, whatever ei määritä suvereenisti tai ylivertaisesti (muihin ominaisuuksiin nähden), niin voi vaan ampua ittensä. Vajaaälysiä on muutenkin aivan vitusti liikaa, kuten ihmisiä kaiken kaikkiaan. It's a fucking rotten world.

[Millä helvetin logiikalla muuten se on "transmisia" eikä "misotransia"?? Jos kerran "misogynia", "misantropia", ja "misandria" nii miks yhtäkkii toisinpäin?? Eikö toi tarkottais sitten "muuttunutta / ylittävää vihaa" koska trans-liite edeltää määritettävää misosta? *DDG* https://www.dictionary.com/browse/miso- On siis epäloogista, että se olis "transmisia" käytän siis "misotransiaa". ... "misotransantropia" --> "viha - trans - ihmisyyttä kohtaan" kielinatsimulkkuperse iskee jälleen, haistakaa vittu vaan kaikki. :D]

Jos joku on loukkaantunu näiden kahden tekstin aikana, niin se on harmillista.. mutta en oo pahoillani, koska en oo mitään tarkottanu pahalla, enkä loukkaavasti. Mulla ei ole huonoa omaatuntoa, enkä koe häpeää tai katumusta, joten anteekspyyntö ei olis (jälleen kerran) vilpitön. Jos vituttaa, ärsyttää tai muuta, niin kommentoi tai laita mailia. Mutta mieti, kuinka monta asiaa itsessäs on sellasta mitä et hyväksy ja josta et siks kestä huumoria, turvallisessakaan ilmapiirissä. Hyväksytkö geenis? Kulttuuriperimäs? Sukujuures? Kehos? etc.. Sanat ei tapa, ihmiset tappaa. Uskonnot ei tapa, ihmiset tappaa. Sanat ei tee kipeää, todellisuus tekee. Kromosomit on todellisuutta. Sukupuoli on todellisuutta. Identiteetti on todellisuutta. Sukuelimet on todellisuutta. Mieli on todellisuutta. Yhteiskunta on konstruktio. Lait on sopimuksia. Moraali on dilemma. Ihminen on paradoksi. Elämä on tyhjä.❤

https://www.youtube.com/watch?v=anEMXOyCCqc

 

★Tähtisimmu ★