[Tää ajottuu viime perjantaille, jolloin oli järjestyksessään tuo päivä.]

Tässä viime kuukausina oli eräällä kohtalotoverilla tässä lähipiirissä sellane kokemus, että se vaihto anti-androgeenin spironolaktoniin ja sitten siitä taas takas alkuperäseen syproteroniasetaattiin. Jälkimmäinen on siis se, jonka markkinointinimi on Androcur. Palatessaan syprolle se huomas erinäisiä positiivisia vaikutuksia. Ja se anto mulle kipinän siitä että haluan ite kokeilla, mitä se tekis mun kohdalla. Toki siis kaikkien lääkkeiden, trans- tai muuten, vaikutukset on tietysti täysin yksilöllisiä – jota on, BTW, päihteidenki. ;) Joten oon varsin tietonen, että ei se mulla välttämättä vaikuta yhtään mitään. Ja joku vois tietysti kysyy, että miks nyt yhtäkkii mistään syystä mulla on himo vaihtaa jotain, ku kerran kaikki pääsääntösesti skulaa ihan mainiosti just sillai ku mulla on annostukset ollukki viimeset neljä vuotta.

Se kipinä oli siis se, että tällä kohtalotoverilla alko tuntumaan rintarauhaset, joita jotkut nimittää ”nupuiks” – jos oon ymmärtäny oikein, niin kyseessä on yksi ja sama asia, uudelleen. Ja toki, onhan sitä joka lähteessä missä vaan aiheesta mitään on kirjotettu, että voi olla pitkiäkin suvantokausia siinä rintojen kehityksessä (en tiiä päteekö geneettisten naaraiden biologiseen puberteettiin myös..?) jolloin kaikki se arkuuden päättyminen ja muu sitten helposti saa luulemaan että ”homma oli tässä”, vaikka todellisuudessa ne vaan horrostaa hetken aikaa ne pikkuset. :)

Ja siis mun kohdallahan tilanne on ollu suurin piirtein koko sen neljä vuotta, että mun tyttöset on olleet herkät. Siis kyllähän ne alussa oli ihan eri tavalla herkät, kun se suurin kasvukausi oli.. en mä nyt tiiä.. ehkä jostain 6kk – 24kk välillä(?).. Mutta siitä pitäs olla jotenki siihen viittaavalla otsikolla näitä Estrogeenipäiväkirjat-juttuja. :) Ja vaikka välillä on ollukki sellasta ettei ne oo sillai niin kosketusherkät, eikä ne ehkä missään vaiheessa oo ollu sellaset et joku paita tyylii olis sattunu tai tuntunu ikävältä – tai sit en vaan muista :D – mutta kuitenki.. välillä ollu ettei oo sillai kosketusherkät, nii sillonki on ollu se sama mitä nyt sit viimesen vuoden parin ajan edelleen, että jos painaa suoraan siitä nännin kohdalta, että se rauhanen jää alle, nii se sattuu ihan helvetisti! En oo [miksköhän en!? ku yleensähän kaikkee oon kyselly biotytöiltä.. ehkä en vaan muista taas..] kyselly geneettisiltä tytöiltä, että millasta niillä on. Mutta jos nyt mietin vaikka sitä, että kuinka hyvältä se ku joku puristelee niitä tai koskettelee – vaikka se ei olis niinku menossa just seuraavaks panemiseen – tuntuu, niin se mun mielestä muistuttaa pitkälti sitä mitä oon paitsi havainnu ulkopuolelta, mutta myös lukenu ja kuullu ihan geneettisiltä likoilta itseiltään. Tosin, joskus musta tuntuu, että ikäänku se erogeenisyyskin ajoittain katois niistä. Siis ettei se olis yhtä kiihottavaa se rintojen koskettelu, silloinkaan kun siin on selkee sellane tarkotusperä...

Tässähän tietysti kaikessa varmasti vaikuttaa masennus ja muut mielenterveysongelmat, niinku musta tuntuu että erektioonki. Oon alkanu sitäki kyseenalaistaa ku tiputin sen spiron annostuksen viime joulukuussa(?) siihe 100mg:aan 150:stä, että onko se just se joka on sit mahdollistanu sellaset entisaikojen testosteronikiimaseisokkeja muistuttavat – mutta ei koskaan sinne asti.. ulottuvat! ;D – erektiot. [Voi vittu mä muistan millasta se oli ku sillä jormalla olis voinu murtautua keskiaikasen linnan kiviseinästä läpi..! :D] Mutta varmaan kaikki sellaset voi tietysti selittää sitä miten se erogeenisyys tuntuis olevan virtauksessa.. kun vähä niinku kaikki tuntuu olevan virtauksessa, eikä oikein mitään vakioitua oo.

Sit oon sitäki kelaillu, että kun mullahan esim. se E2-arvo tippuu yön aikana kun on ilman pillereitä sen 10h – 12h, nii jonnekki 0.42 huudeille ja sillon ku otin aamulla sen estron – jota ei siis saa tehdä tai ne verikokeet joudutaa ottaa uusiks – nii sehän oli yli 4.0 se arvo.. nii jos se estrosyöte koneistolle on enemmän tai vähemmän säännöllistä sillai että ottaa nyt sen tabun vaikka 7h – 8h välein.. nii periaatteessa mun järjen juoksulla [joka ei tietysti kerro paljoo :D] se E2-arvo vois hyvinki olla jossai 0.6 – 0.7 .. ehkä jopa 0.8 alueella tavallaan suurimman osan päivästä. Nyt jos miettii mitä on kuullu geneettisiltä tytöiltä kaikesta menkkaoireilusta, .. tai jos miettii että millasta on raskaana ollessa – tuun siihen kohta .. nii sehän vois ihan hyvin selittää sen miks rinnat on jossain määrin arat koko ajan tai sellaset että niihin sattuu herkästi. Koska on periaatteessa kestona ovulaatioarvoissa se estrogeeni. Mutta voihan se olla tietysti siitäki että rinnat nyt vaan on sellane herkkä kohta.. Eipä niitä nyrkkeilysäkeiks oo toki tarkotettu, vaikka kovinkin intohimonen puristelu ei kyl satu – mutta siinä ei ookkaa sillai et kohdistuis suoraa painetta siihen rauhaseen.

Mutta sitten se raskauspuoli tästä jutusta. Raskaana ollessahan E2 muun muassa on ihan vammasissa lukemissa, useammastaki syystä. Mutta toinen mikä on koholla tietysti on prolaktiini (verikokeissa S - PRL), joka vastaa maidontuotannosta / valmistaa siihen. Sivuhuomiona sellane, et sillon ku söin viel psykoosilääkkeitä, nii sehän nosti mun prolaktiinin jonneki 1 600:aan, kun viitearvo on 200 – 400 tjsp..! Mun sillonen lääkäri tai terapeuttiki kyseli multa, että onko tullu maitoo.. joka oli yhtäaikaa ihan ultra-hämmentävää, mutta myös super-validoivaa<3 :D En muista enää mitä kaikkee oon kirjottanu hormonien toiminnasta siihen juttuun missä pyrin läpikäymään aihetta niin syvältä ja perusteellisesti ku mahdollista, mutta silti selkokielisesti, että se vois tarjota jopa cisseille jotain, mutta jotenki mulla on käsitys että progesteroni ja prolaktiini on aika hyviä kavereita keskenään. Ja spironolaktoni on huomattavasti heikompi progesteroni kuin syproteroniasetaatti. Se on mielenkiintosta, kun spiro on myös huomattavasti heikompi anti-androgeeni. Eli siis sypro sekä tappaa tehokkaammin testoa, mutta se myös tehokkaammin syntetisoi progesteronia (= keltarauhashormoni). Se miks mulla aikoinaan alotettii sit spirolla, oli se, että sypro on ”vaarallisempi”. Se saattaa olla maksatoksinen ja aivo- / maksakasvaimia on havaittu sen käyttäjillä, jos päivittäinen annostus on 50mg tai yli.. vuosien ajan. Lisäks se saattaa joko aiheuttaa tai sit laukasta masennuksen, joka mun kohdalla oli varmaan se pääasiallinen syy miks lekuri sillon sit meinas ettei mulle sitä kandee antaa. Kaikkia sivuvaikutuksia ja muuta riskejä lukiessa muistakaa nyt ihmiset rakkaat kuitenki se, että ne on vain tilastoja, ja ne on listattu siks, koska joskus jollekki on tapahtunu niin tarpeeks monta kertaa, jotta se on mainittava niissä selosteissa. Sen ei kannata antaa pelotella liikaa sen pikku monisteen, vaikka se onkin hyvä tiedostaa, pitää mielessä ja muistaa.

Mä en tiiä onko mulla joku ihan ihme super-tuuri kaiken tämmösen kans, ku oon aiemminki kirjottanu siitä, että mulla ei oo mitään yliherkkyyksiä / allergioita, eli oon tosi resistantti, mutta sitte taas kipulääkkeet, rauhottavat ja muut toimii aivan saatanan hyvin! :D Niinku että kaikki toimii just niinku pitää, parhaalla mahdollisella teholla, mut kuitenki ilman että se ”menee yli” ja tulee komplikaatioita. Ehkä mullekki on ees yksi siunaus sallittu...

Kuitenki, se että sypro on tehokkaampi progesteroni saattaa selittää sen, että miks rinnat on alkaneet joillain aristaa ku vaihtanu pois spirolta. Toisaalta sypro taas on myös tykimpi anti-andro, joten saattaa myös olla että E vaan vaikuttaa paremmin. Mutta olkoon syy mikä tahansa, niin tahdon kuitenki ottaa itekki selvää tästä. Niiden farmakologiset erot, kysyin tän lääkäriltä kun puhuttiin aiheesta, tekee myös sen, että syproa otetaan puolet annoksesta aamulla ja puolet illalla. En tiiä miks, mutta tuntuu että sekin tekee siitä jotenki ”vakuuttavamman” omassa toiminnassaan. :D

Kolmanneks haluun viel mainita sen, että oon kuullu kerrottavan että jengillä on ”enemmän tyttö olo” pään sisällä syprolla. Mun kohdalla se nyt voi johtua ties kuinka monesta eri mielenhäiriöstä, miks tarkotuksellisesti misgenderöin ite itteeni, en koe olevani osa transyhteisöä (tai mitään muutakaan) tai ”kelvollinen” trans(tyttö) / (trans)tyttö tai mitään muutakaan.. mutta rupesinpahan vaan miettimään sellastaki, että jos nyt aatellaan että se sypro sitte iskiski johonki masennussuoneen ja sieltä purkautuis kuutiotolkulla sitä depistä.. niin toisaalta taas, jos se puhkasee samalla jonku tyttösuonen, josta puolestaan tulvii kuutiotolkulla sitä tyttöfiilistä – joka ehkä on emotionaalisena substanssina väkevämpää..? – niin se lopputulos on pahimmillaankin todennäkösesti vaan ±0 mutta parhaimmillaan +X. Koska mä oikeesti kaipaan sitä euforiaa ja kaikkee mitä oli sillon ekoina vuosina.. kun tunsi olevansa vaan ihan tavallinen tyttö.. jolla nyt vaan sattuu olee sellane epämuodostuma / birth defect / tms. että vagina ei kehittyny oikean muotoiseks / malliseks, vaan siitä tuli enemmän penistä muistuttava. Ne oli ihania aikoja<3 :)

Mutta sellasta tässä nyt sitten. Muutamassa päivässä tuskin mitään merkittävää tuun huomaamaan, mutta ehkä jo viikon parin päästä osaan kertoo että mitkä fiilikset uudesta T-blokkerista<3 Jotenki taas hirmu jännää ja kaikkee ku on jotain uutta elämässä! :D Ehkä se kertoo siitä että Epävakaa todella ei kestä staattisuutta vaan tarvii jatkuvaa muutosta ja muuta.. dunno.. Sovittii sen tohtorin kans, että tää on nyt 2kk koeaika ja se sit kilauttelee mulle sen jälkee ja tsekkaillaa statusta. Alotettiin ¼ tabletin annostuksella, jollon koko päivän annokseks muodostuu 25mg, eli puolikas tabu. Vittumaista oli pilkkoo niitä paskiaisia, kun niissä ei oo jakouurretta muutaku yhteen suuntaan. Ei oo suunniteltu siis muutaku korkeintaan puolitettavaks. Mutta ovat kuitenki ihan sellasii sopivan pehmosia, että perus pienellä – ja terävällä – vihannesveitsellä meni mukavasti. Kauhee homma vaan siin oli.. :D Mutta mitä sitä ei tekis näiden tyttöjensä eteen, jos pikkuset siitä vielä hippasen jaksaisivat ponnistella ylöspäin.<3 :) Pysykää ihmiset ihanina ja muistakaa lukee muitaki blogaajia ja muistakaa että kommentit on tervetulleita kaikille, jotka ne sallii. Hedelmällinen, rakentava ja mukava keskustelu on aina kivaa. Vaikka on sairas, voi silti olla kaunis. ;) ❤

https://www.youtube.com/watch?v=f3WAIYjB3PY

 

★Tähtisimmu ★