Oon varsin tietoinen, että mun kirjotukset saattaa joskus olla aika teräviä, sarkastisia, huonolla maulla pilattuja ja millon mitäkin.. enkä usein välitä jos se vaikeuttaa informaation täsmällistä välittymistä, vaan vieritän syyn tietysti sen väärinymmärtäjän niskaan.. koska oon perseestä, täys kusipää, etc., mut senhän kaikki tiesikin jo, eikö? ;) Tää on kuitenki asia, jonka haluan oikaista ja tehdä yhtä selväks ku sen että mikään stereotypia ei ole absoluuttinen fakta, vaikka useimpien syntymisellä onkin kiistaton totuuspohja, ja että ennakkokäsitykset kannattaa pitää ylikirjotettavina.

Ensinnäkin, mä en siis kuvittele että jokainen muunsukupuolinen (= muusu / enby) olis astrfialgender, jupitergender, salmiakki tai taisteluhelikopteri. Mä oon varsin tietoinen siitä että monet kokee olevansa ”vain” binäärisen ulottuvuuden ulkopuolella; ei tyttöjä, eikä poikia. Ollen siten esim. sukupuolettomia, androgyynejä, nesteitä tai mitä tahansa. Ei siinä oo mitään vikaa.. individualistille.. en tiiä onko juuri mikään määriteltävissä ”viaks”(?). [inb4 ”ite sanot koko ajan olevas viallinen!” -tässä yhteydessä oikeesti toi? srsly!? you don’t think you’re missing the point here or anything?]

Oon aiemminki kirjottanu siitä kuinka jokainen ihminen on kusipää, kunnes toisin todistetaan. [En usko että ajatus oli kehittyny tohon sanamuotoon, ennenku luin että Frank Zappa oli sanonut kuulemma noin. Annettakoon hänelle siis kunnia tästä.] Ei mua kinosta paskanvittua, oletko maahanmuuttaja, islamilainen, empiristi, ateisti, läski, lemmikki-ihminen, rockabilly, hoppari, kristitty tai mitään muutakaan. Kun käytän sanoja kuten ”uskis” niin konteksti määrittää sen, käytänkö sitä vinoillen vai en. Oon tietosesti luopunut täysin, jopa huumorin kontekstissa, kiistanalaisimpien sanojen kuten ”neekeri”, ”ryssä”, ”hurri” tai ”mamu” käytöstä, vaikka moni niistä oliskin mulle vain ja ainostaan lyhyempi tapa ilmaista asia. ... [*havahdun miettimään miksi sitten annan itselleni luvan käyttää alentavaa kieltä läskeistä ja jostain lemmikkifriikeistä* ... Dunno. Hyvä pointti. Iha ite tajusin vielä – ehkä mun ÄO ei ookkaan ihan kehitysvammasen tasolla..] Toisaalta taas varaan itelleni oikeuden puhua ”transuista” tai viitata genitaalikirurgiaan silpomisena, ensimmäisen koska näennäisesti vaikutan mahdollisesti kuuluvani sen joukon alkioihin, jälkimmäisen koska se on inhorealistista, mikäli sanan oon oikein ymmärtäny. Se painottaa, että oon kartalla siitä kuinka sakkasta on leikellä tervettä kudosta, joka puolestaan vaan ilmentää kuinka vitun sakkanen se koko tila on, jos toi on epätoivoisen, itsemurhaa harkitsevan, mahdollisesti loppuelämänsä tuskissaan pyörivän ja toimintakyvyltään heikentyneen, hädissään helpotusta etsivän avunhuutajan paras toivo siitä, että sen elämästä tulee ees etäisesti jotain siedettävän kaltasta muistuttavaa. Usko tai älä, kukaan ei mee silpomiseen kevyin mielin ja riemastuneena siitä että se on ainoa vitun toivo siitä että jaksaa herätä aamusin loppuelämänsä.. pidempäänki ku viikon.

Mun ei ollut missään vaiheessa tarkotus antaa kuvaa, että olisin jotenki enbyjä vastaan – sen enempää kuin että nekin on ihmisiä. Tai että ajattelisin, että jokainen niistä on ”pelkkä trendaaja”, joka ”kasvaa ulos” siitä kuin lapsi vesisodan leikkimisestä [kuka kasvaa kuka ei..] Mutta yhtään sen enempää kuin mulla on sanomista intersukupuolisten hoidoissa, ei niillä ole dysforisten transsien hoidossa. Se vaan on niin. Deal with it, or GTFO. Samoin on diilattava sen kans, että jos kuulostat tytöltä, näytät tytöltä, käyttäydyt ku tyttö, liikehdit kuin tyttö, elehdit kuin tyttö, pukeudut kuin tyttö ja vaikuttat tytöltä, suurin osa ihmisistä sukupuolittaa sut tytöks. [Toimii yhtälailla mun kaltasilla transuilla, joilta puuttuu tissit poisluettuna kaikki tytön kehon tunnusmerkit.] Sun tehtävä on sisäistää ja ymmärtää, että tälläset asiat on kovakoodattu meidän aivoihin, koska ollaan eläimiä, saatana. Muiden tehtävä on sisäistää ja ymmärtää, että kun kerrot ystävällisesti ja asiallisesti sen jälkeen kun sua on tytötelty, että olet poika, sukupuoleton, androgyyni, mitä tahansa – ja ei, sitä ei tarvii muotoilla ”koen olevani” (toki jos haluaa muotoilla sen niin, niin OK), vaan ihan vaan että ”oon” – että käyttävät siitä eteenpäin sitä termiä / niitä pronomineja. Yksinkertasesti: Kunnioittavat sua. Jos on kykenemätön toimimaan siten, niin rullatkoon vittuun siitä sua kyseenalaistamasta ja rääpimästä sitä lötköä lärviään!

Se mikä tässä possessa saa keittään yli onkin se tarpeeton uhriutuminen, ihan yhtä lailla ku missä tahansa joukossa. Koulukiusatut on uhreja, raiskatut on uhreja, murhatut on uhreja, hakatut on uhreja. Maahanmuuttajat, mustat, ylipainoset, romanit, juutalaiset tai transsukupuoliset saattaa olla uhreja. Mutta ketään ei suuressa mittakaavassa hyödytä paskaakaan se, jos uhriutuu ennakkoon, olettamalla että jokainen on rasisti, agisti (= ageist).. religionisti? (= religionist :D)? tai mitään muutakaan. Tai jos vetää kaktuksen anneliin, kun jonku käsitys on stereotypioiden värittämä, kasvatuksen hämärtämä, ympäristön runtelema. Anna sinne mahdollisuus siihen että oiot sen, jos se ei tartu siihen, niin sitten voit toivottaa sen palaan helvetissä. Oon aiemminki kirjottanu siitä, että ei se oo se mielipide, käsitys tai kummankaan ilmaseminen, joka tappaa ihmisiä. Edelleen: netin pitää olla täysin vapaa, anonyymi ja rajoittamaton, jossa kuka vaan saa ilmaista ajatuksensa. Ihmiset on kusipäitä, siks netti on paska – ihminen on täyttä paskaa. Älä mene nettiin, jos luulet että ihmiset on mukavia, ilmapiiri harmoninen ja vastaanotto lämmin. Jos ihmisessä on potentiaalia, niin se on vastaanottavainen ja on valmis kyseenalaistamaan omat pystytetyt käsityksensä, koskekoon ne sitten romaneja, juutalaisia, transsukupuolisia, muunsukupuolisia, ylipainosia tai mitä tahansa muutakin. Jos se yksilö ei oo valmis siihen, niin se on vaan sitä vajaamielistä, muiden ohjailtavaissa olevaa harmaata massa, jolta puuttuu omat aivot ja ajattelukyky.. sillon se on sitä, minkä vois heittää sinne suureen mehustimeen jauhettavaks, mistä tulee pihalle uusia yksilöitä ja toivoa että sieltä tulee jotain siedettävää pihalle. Mutta sille kuspolle pitää antaa se sama mahdollisuus, kun sen pitää antaa muille.

 

Suurin osa niistä, jotka sukupuolittaa jonkun ilmeisten, päälle päin näkyvien asioiden perusteella, toimii ihan luonnonmukasesti, eikä mikään mikä on luonnonmukasta voi olla tuomittavaa. Oli kyseessä sitten tämä sukupuolittaja, tai se sukupuolitettu, joka intuitiivisesti luonnostaan kokee olevansa muuta kuin ulkokuori antaa ymmärtää. [Et voi tuomita fiikustakaan sen perusteella että se on fiikus – vaikka se kokis olevnsa unikko. Jos se luonnostaan, intuitiivisesti, ilman että sitä on aivopesty tai muutoin manipuloitu niin ajattelemaan, kokee että se on unikko, sanottakoon sitä unikoksi, kohdattakoon se unikkona, etc.. ei ole paskankaan vertaa pois kohtaajalta, mutta antaa kohdatulle paljon.] Toki se tarkottaa että aatemaailma on naturalistinen.. entä jos ei ookkaan? Filosofit on kautta aikojen – edelliset 3000 – 4000(?) vuotta pohtinut hyveitä. Mitään absoluuttista ei varmaan oo tähänkään mennessä sinänsä muodostettu, sillä kyseessä ei oo sellane mitä voidaan eksaktisti mitata. Mutta jos vaikkapa aatellaan että sellasta, jonka seuraukset on useammin haitattomat kuin haitalliset, on kannattava tavotella, riippumatta siitä miten nyt sit määritellään ”hyve”, niin luonnostaan ilmenevä epäbinäärisyys – samastumattomuus kumpaankaan rooliin / asemaan / whatever; uroksen tai naaraan – ei poikkea millään muotoa luonnostaan esiintyvästä transsukupuolisuudesta, mustaihoisuudesta, vasenkätisyydestä tai muusta. Edelleen, vastaanottavaisuus, sekä itsestä poikkeavien yksilöiden / saman joukon mediaanista poikkeavien alkioiden kohtaaminen ja hyväksyminen – tai edes suvaitseminen (accept vs. tolerate) – johtaa huomattavasti useammin vähemmän haitalliseen lopputuloksen. Täten voidaan vähintään tehdä hypoteesi, että se on kannattavaa ja tavoteltavaa, riippumatta siitä onko se määriteltävissä hyveeks. Jälleen, käytännössä tää toteutuu siten, että se muusu pystyy takomaan kaaliinsa, että sitä ei ehkä nähdä intuitiivisesti tyttönä, jos mikään ulospäin näkyvä ei sitä koodausta saa aikaan ja se havainnoija painaa kuulaansa, että se joko bonjaa tän ja diilaa sen kans sekä toimii sitä tyyppiä kohtaan kunnioittavasti sen jälkeen kun se on oiottu, tai tunkee pullan suuhunsa ja jatkaa matkaa.

Tää sama pätee kaikkeen muuhunki, olkoon se sitten ennakkoluulo tai stereotypia. On ihan ymmärrettävää, että jos jollain on pelkästään huonoja kokemuksia jonkun ihonvärin, uskontokunnan, aatesuunnan tai ammatin edustajista, että sillä on ehkä hiukan latautunut, varautunut käsitys siitä. Kenellekään romanille tuskin tulee yllätyksenä, että huonon maineen antanut enemmistö + suomalainen jäärämentaliteetti = vahva ennakkoluulo / stereotypia. On aika vitun shit happens olla romani, noudattaa niitä perinteitä (siis pukeutuu esim. niin) ja yrittää vakuuttaa joku siitä että ei ole sen stereotypian mukanen. En tiedä mitään siitä, mutta tiedän millasta on yrittää samaa transsukupuolisen stereotypian kans. Sama paska, eri purkki. Romanin on sisäistettävä, että sillä on nyt vaan käynyt sillä tavalla paska säkä, että iso osa sen joukosta on antanut sille paskan maineen + jäärämentaliteetti pitää huolen, että vaikka tilastollisesti todistettavasti 0% romaneista tekis rikoksia, niin käkkyräperseet olis edelleen ”kaikki mannet on varkaita, ynnynnyy”. Samoin ku jokaisen transun on pakko vaan niellä se, että moni X-sukupolvessa ja ennen, kuvittelee että kaikki on matalaäänisiä, karvasia, isokokosia karvasia miesnaisia.. stereotypia, jota minä yritän esimerkiks parhaani mukaan kaataa ja sellaset kuten Anshalla ja Velo tekee sen entisestään tehokkaammin, koska on oikeesti pieniä, siroja, suloisia ja läpimeneviä. Shit happens mun kannalta, mut pakko haukkaa sitä paskaa, minkä geenilotto arpoi. :D Samoin ku ”kaikki neekerit on tyhmiä”, ”kaikki kirjailijat on juoppoja”, ”kaikki uskikset on tiukkapipoja”, ”kaikki läskit on saamattomia” .. viimenen lienee yllättävä läskidissaajan suusta. Mulle on kerrottu, että genetiikalla on enemmän tekoa asian kanssa kuin syömätottumuksilla / liikunnalla; jotkut vaan lihoo / kerää massaa kehoonsa enemmän. Kiitos tästä suoristuksesta eräälle ystävälle. En purematta niele sitä, etteikö liikunta ym. vaikuttais lainkaan, mutta oon valmis vastaanottamaan empiirisesti tehtyjä havaintoja ja johtopäätöksiä aiheesta. Jotkut läskit on silti saamattomia, niinku jotkut narkit / alkkiksetkin. Joojoo, oon kuullut että alkoholismiin on löydetty joitakin vähintään viitteitä geneettisesti altistavista tekijöistä, mutta osa varmasti on silti vaan saamattomia.. tai rikkinäisiä… kuten osa läskeistäkin. Osa viiltelijöistä ei oo huomionhakusia, osa saatananpalvojista ei oo rikollisia, osa rikollisista ei ole moninkertaisia, etc.

 

...joskus tuntuu, että mitä helvettiä oikein selostan; samaa lautaa höylään uudelleen ja uudelleen, erilaisilla laitteilla ja hiomapapereilla ja sitä mökkiä ei tuu vaikka kuinka hinkkaa. Siis tuntuu, että ei tuu tavallaan valmista koskaan. En saa sanotettua tarpeeks laajasti, avarasti, rakentavasti, hedelmällisesti, tarkasti ja tehokkaasti sitä mitä kuulan sisällä pyörii. Tai että se asia ei etene mihinkään, vaan pyörin paikallani ku siittiö perseessä. Tai ihan vaan että tulee helvetinmoinen ähky, kun tuntuu että kaikki on niin saatanan kehareita, ettei ne tajua vitunkaan vertaa siitä, miten seittemän miljarida yksilöä vois ees teoreettisesti tulla toimeen keskenään. Ees yrittää jumalauta! Että aina jää mahdollisuus sille, että joku väärinymmärtää, vaikka ei ees olis sellane puolestaloukkaantuja, taivaspaikan ostaja tai muu nollapää...

 

Ihan yhtä lailla kuitenki ku mitä ajattelen että lemmikki-ihmiset on ihan pököpäitä kun mamittelevat / isittelevät itteensä, lässyttävät sille karvaturrille, limaliskolle, suomuperseelle tai muulle, ajattelevat sen perheenjäsenenä, inhimillistävät sitä tai mitä tahansa muutakin, niin en mä silti poissulje sellasia elämästäni. Kyllä mä aattelen ystävistä, joilla on lemmikkeja, että ne on ihan yhtä daijuja ku kaikki karvaturrirakastajat, mutta se että halveksuisin niitä ääneen (päin naamaa jopa) ja muutoin toisin ilmi sitä omaa vinoutunutta käsitystäni sen joukon alkioista, ei olis rakentavaa ja tekis meidän ystävyyden jopa mahdottomaks. Ihan yhtä lailla niillä on mun mielestä oikeus aatella omassa päässään musta että oon psykoottinen, vainoharhanen, arvaamaton, pelottava, itseään hillitsemään kykenemätön, narkkikandidaatti, huomionhakunen, ja vaikka mitä – koska mähän vittu oon! Ei kosmisten tosiasioiden sanominen ääneen pitäs olla kiellettyä – Roope-setäkään ei suuttunut kun Aku sano sitä kitupiikiks (joku Rosan tarina, ehkä se missä Krakatau jysähti tjsp.. en oo Akkari-fani mut joskus meille tilattii sitä kotiin..) Oon mä siltikin valmis paitsi asettamaan kulloinkin muodostuneen ennakkokäsityksen tai stereotypian kyseenalaseks jokaisen yksilön kohdalla, mutta myös kohtaamaan sen ystävänä, jos se sellaseks osottautuu, vaikka se oliskin just sellane kävelevä stereotypia. → Mitä sitten vaikka se olis sellane karvakasalleen lutusteleva pumpulitumppu, jos se on siitä huolimatta ihan helvetin loistava ihminen!? Jos se on luotettava, ymmärtäväinen, tukee ystäviään, kuuntelee ja on kaikin puolin ihan helvetin ihana<3 Mä voin sanoo sille että kai se tietää että on aika sakkasta lutustella jollekki mirrille, ihanku se olis oma ihmispentu, ja se voi kuitata mulle että tuskin se sen sakkasempaa on ku ittensä kaivertaminen mattopuukolla! :D

Jos maailma olis vähän erilainen.. jos jokainen sais olla sellanen ku on ja tehdä sitä mitä nauttii, niin ehkä itsetietoisuus olis suurempaa ja ehkä siten itseironia olis myös vallitsevampaa. En mä hiiltyny siitä ku joku sano että oon sellane ihminen, ”joka juoksee viis kertaa päin tiiliseinää, eikä sittenkään usko että se pitää kiertää, vaan menee siitä läpi” tjsp – sehän nyt vaan on vitun totta. Siitäkin huolimatta, sanoja on (tai oli sillon..?) todella hyvä ystävä. Jos mä olisin kiistänyt ton ja kiskonu herneet, olisin elänyt valheessa. Ei toki kaikkee pitäis uskoo mitä ympäristö heijastaa susta itestäs, kuten mä teen, sekin on epätervettä, mutta vähintää yhtä epätervettä on olla katsomatta yhteenkään ympärillä olevaan peiliin. Eikä äkkipikasuus, impulsiivisuus, flegmaattisuus tai mikään muukaan ole poikkeuksetta huono piirre. Äkkipikasuus on huono jos lyö ennenku kysyy, impulsiivisuus huono jos tuhlaa ennenku tienaa ja flegmaattisuus jos paskoo ennenku jaksaa kävellä vessaan.

Jos mustaihonen kundi sais rauhassa tietää että sillä on suurempi todennäkösyys saada tiettyjä ominaisuuksia geenilotossa, ehkä se pystyis myös hyväksymään että kaikki niistä ei ole valkoihosiin nähden ylivertasia, vaan jotkut myös alitehosia. Jos se sais, jos sillä olis lupa. Jos yksilöllä olis lupa tietää että se on vitusti vahvempi / nopeempi ku muut, vitut siitä mikä sen ihonväri tai muu on, niin ehkä se olis hyväksyväisempi sen kanssa että jotkut ominaisuudet sillä ei taas oo yhtä ylivertasia. Ehkä näin päästäis monen sillan kautta siihen, että on OK sanoo ääneen empiirisiä tilastollisia tosiasioita ihonväriin liittyvistä ominaisuuksista (tai uskontoihin liittyvistä käyttäytymismalleista). Ehkä pikajuoksijapirre, joka ei vaikka tajua vittuakaan matikasta (ei todellakaan toisensa poissulkevia, oikeesti! – stereotypia) vois vinoilla hyväntahtosesti sille silmälasejaan ylöspäin tökkivälle labralissukalle, että paljonko punnertaa jalkaprässissä, jos se petrilautasten pyörittäjä sais vastata sille tyhjää pakoon juoksevalle, että ei sen tarvii käydä salilla kun se saa samaan rahan ollessaan kykenevä laskemaan kuinka paljon kauempaa sen viimesen juoksijan pitää lähtee, jotta kisa on reilu.

Ehkä ”neekerit on hyviä juokseen, ku ne on juossu leijonia pakoon niin kauan” olis useemman mielestä hauska, jos tajuttais ensinnäkin, että nykykäsityksen mukaan ollaan kaikki samalta seudulta kotosin historiallisesti ja toiseks, että edelleen, useammin pikajuoksun ME on ollu mustan ku valkosen hallussa. Ehkä se koko läppä tulee jonku suusta kateudesta. Ei se oo minusta hauska sen takia, että ajattelisin että niin ne kaikki mustat tekee siellä Afrikassa. Ei se oo minusta hauska sen takia, että ajattelisin että se on totta. Ei se oo minusta hauska koska ajattelen että ne olis huonompia, tyhmempiä tai ala-arvosempia. En mä naura niille, mä nauran niiden kanssa, kunpa vaan nekin pystyis nauramaan itse sille. Vaikka yks parhaimpia pointteja mitä South Park on tehny on se kun Stan ei tajua lainkaan miltä Tokenista tuntuu ku joku sanoo telkussa ”neekeri”. En mä tiedäkkään – se on ihan totta. Mulla ei ole mitään käsitystä miltä se tuntuu. Ei cissekään tiiä miltä transsista tuntuu ku joku halveeraa sitä transuks. Mutta ehkä sen mustan kannattaski tajuta, että se on siinä juoksunopeudessaan ja lihasmassapotentiaalissaan ihan helvetisti valkosta parempi. Ehkä sen kuuluis saada ymmärtää se. Ehkä koko alentavalta sanalta katoais paino, kun se ei enää alentais, kun sillä ei enää olis voimaa. Koska se musta olis sen sanan tavoittamattomissa. Se olis sen ihmisen verbaalisen sapelin tavoittamattomissa. Ehkä olis asiallista niidenki keksiä samaa paskavinoilua valkosista, että ollaan heiveröisiä kuiveloita, jotka vaan punnertaa heinää paaleille, jotta niillä pikajuoksijoilla olis muonaa – ja lisäks nussii serkkujaan, jonka takia kaikki valkoset on nii retardeja. Yllättäen valkonen tippuki kastia alemmas, ku se on se joka ruokkii sen mustan pikajuoksijan. Kelaa sitä seuraavan kerran ku auot jollekki mustaihoselle. ;)

 

Jos ammut ite ittees, viet samalla muiden luodeilta mahdollisuuden vahingottaa sua.

 

Jos ammut ittees sillä että ”oonki vaan tämmöne mannerlaatan kokonen ihratynnyri, enhän mä voi salaatista tykätä”, ”mä oonki tämmöne nekke, enhän mä voi osata muuta ku juosta ja soittaa bassoa”, ”mä oonki tämmöne sairas transu, joka vaan luulee olevansa nainen, enhän mä sellasen seksuaalisuudesta mitään voi tietää” viet kaiken pohjan kaikelta halveeraamiselta, alentamiselta ja muulta. Sen jälkeen ku joku yrittää ampua sua sillä samalla luodilla, millä ammuit jo ite ittees, niin kaikki ympärillä alkaa nauraan sille ampujalle kun se yrittää telottaa ruumista! Sellanen ihminen, jolla ei ole mitään menetettävää on ihan helvetin pelottava verrattuna sellaseen, jolla on. Jos sulla ei oo ”arvokkuutta”, ”statusta”, ”kasvoja”, mitä vaan mikskä haluu sitä nimee, nii sitä ei voida myöskään riistää. Kumpaa joku hienoperse herttua(tar) pelkää ryösteyks tulemisessa enemmän: arvokkuutensa menettämistä, vai omaisuutensa? Kumpi on sille arvokkaampaa? Se immateriaalinen ”status” vai se materiaalinen omaisuus? Miks masturbaatiota hävetään? Miks pimppiä hävetään? (Miks pillusta ei puhuta yhtä leikkisästi ku kullista, jolla lätkytellään frendin tiskipöytään ym.!?) Miks piereskelyä hävetään? Kakkaamista? Panemista? Luuletko, että oot ainoo joka tykkää pissata housuun? Tai tykkää ku joku muu tekee niin? Luuletko että oot ainoo, joka nauttii perseseksistä? Luuletko ettei kukaan muu kato pornoo? Runkkaa sille? Turripornolle? Pane koiraansa? Anna koiran nuolla tussuaan? Nainu serkkuaan? Luuletko ettei kellään muulla oo tyvestä vinoon sojottava kulli? Ulkonevat häpärit? Eri kokoset tissit? Ulkoneva napa? Eri muotoset korvat? Eri pituset käsivarret? Karvanen selkä? Kikkarat pillukarvat? Pahanhajunen hengitys? Yökastelua? Inkontinenssia? .. . Vittu jos ihan oikeesti kuvittelet että oot yksin yhdenkään asian kanssa, niin luulet olevas melkosen erityinen! :D Sulla on kohtalotovereita. Ja nekin jotka ei oo, ei poikkeuksetta dissaa sua minkään aiemman takii. Tarpeeton häpeä ja kiusallisuus johtuu ympäristöstä. Jos joku tuomitsee sut siitä että hakkaat tattia turripornolle, oot vääränlaisten ihmisten kans. Kyllä mä kysyn sulta että ”Well.. have you seen any.. foxy ladies lately?” ;D mutta samaan aikaan otan sut vastaan sellasena ku tuut, rakastan sua kuten ketä tahansa ystävistäni ja puolustan hautaan saakka, jos joku tulee vittuilemaan sulle siitä. Siis vittuilemaan oikeesti. Olis ihanaa kun tälläset asiat toimis kaikkien kohdalla, oli kyse sit genetiikasta tai vakaumuksesta.

Se ”neekerit on juossu pakoon leijonia” on hauska kontekstin takia; Afrikassahan ne molemmat on ja joskus takuulla noinkin on käyny. Samasta syystä miks blondi-, humanisti-, sovinisti-, trans-, autisti-, poliisi-, turkulais-, savolais- tai juutalaisvitsit on mun mielestä hauskoja. Kyllä mä nyt sen hiffaan että kipukohtia on tyyliin kaikilla – kyllä mullakin tekis tiukkaa, ellei jopa mahdotonta, jos joku alkais laukoon läppää siit kuinka muodoton oon, kuinka leveet hartiat mulla on tai muuta. Mutta sepä johtuukin just siitä että en oo OK ite sen asian kans, joka taas on epätervettä. Toisaalta, joskus mulle on osunu ja uponnu ihan huolella jonkunlainen läppä joltain, mut ei joltain muulta. Koska ympäristö. Kun ympäristö on turvallinen, kunnioittava ja validoiva, on oma olokin sellanen, ja huumori vapautuneempaa. Ei se niiden vitun poliittisten korrektivistien, taivaspaikan ostajien ja muiden nillittäjien safe space rakennu siitä, että kielletään, kyräillään ja sulkeudutaan, vaan siitä kun tehdään päinvastoin! Jos on ees mediaanin verran aivosoluja, niin osaa kyllä tulkita kanssaeläjiään, että kuka on epävarma mistäkin, välttää siitä huumoria, ja auttaa siinä, ei siks, jotta se vapautus huumorille, vaan koska tahtoo tehdä hyvin sitä kohtaan. Ja jos sattuukin heittään jotain, niin loukkaantuneen täytyy osata mennä eteenpäin tajuten että kyseessä oli tahaton teko ja loukkaajan oppia ettei tee samaa virhettä saman henkilön kohdalla enää, jollei se vapaudu kyseistä kipukohdastaan. Ei myös oo mitään syytä olettaa että jokaisella saman joukon alkiolla olis sama kipukohta. Eiks se just olis tosi suppeeta, rasistista tai mitä vaan, ku luulis että jokainen on toisen persoonaton klooni!? En oikeesti tajua kuinka vitun apinoita ihmiset voi olla.

 

Kaikki paskahokemat kans, koskekoon sitte ”ryssiä”, ”hurreja”, ”transuja” tai ”jutkuja”. Ekat on huoria, toiset rapujuhlia pitäviä, purjeveneitä hinkkaavia bättre folkeja, kolmannet miehen näkösiä naisia (ja toisinpäin) ja viimeset rahanahneita maailmanvallottajia. Ehkä niiden ääneen sanominen olis vähemän vituttavaa asianosasille, jos ymmärrettäis ja myönnettäis että tyhjästä ne stereotypiat ei tuu, toisekseen, mitä kaikkea ylivertasta niissä on muihin nähden, ei välttämättä just ko. ominaisuudesta johtuen, vaan ylipäätään ja kolmannekseen että ne ite myöntäis kaiken – sekä omat hyvät ja huonot puolensa, oli kyse sitten stereotypian mukasista tai ei. Sekä yksilön, että ympäristön, tulis kohdata ja hyväksyä kaikki sellaset lauseet / hypoteesit / mitä vaan että "Koska minä olen <X> niin siksi <P>" ja vastaavasti "Vaikka minä olen <X> niin silti ei <P>" jossa X ja P on mikä nyt sit millonki on käsillä. Ja samalla ymmärtää, että "Kaikki <X> on <P>" tyyppisiä lauseita ei ole muualla ku matematiikassa!

Ihmisen perustarve on elää laumassa, ihminen on sosiaalinen eläin. Mutta se sama tekee ihmisestä erittäin alttiin me-vastaan-ne -ajattelulle. Ohjelmassa Brain Games testattiin tätä; ihmiset jaettiin kahteen joukkueeseen; sinisiin ja punasiin ja niille annettiin jotain ihan yksinkertasia tehtäviä kilpailuhenkisesti, linjalta kootkaa tää palapeli tjsp. Tyyliin vartissa – puolessa tunnissa oli havaittavissa selkeeesti kaksikin asiaa: Kummassakin joukkueessa oli muodostunut joku johtohahmo. [Ei, tää ei anna luoteja sitä argumenttia vastaan että sosio-ekonominen hierarkia on luonnoton tila ihmiselle.] Joku joka piti ryhmähenkee yllä, kuroi irralliset ihmiset yhteinäiseks kokonaisuudeks ja toimi viimesenä palikkana pirun nyrkissä, joka pitää koko paskan kasassa. Toiseks, oli huomattavissa selkee me-vastaan-noi -asettelu joukkueiden kesken. Toki kyseessä on dokumentaarinen, mutta silti viihdeohjelma ja kyseenalaistan kaiken käsikirjoittamattomuuden telkkarissa. Mutta riippumatta siitä, oliko homma käsikirjotettu, niin se on totuus. Ihminen ei pelkästään kaipaa laumaa, omaa paikkaa, omaa yhteisöä, validaatiota ym., vaan myös ajautuu ajattelemaan että kaikki joka ei oo ”me” on jotenki ”vihollisia”. En tiiä mikä vittu tässä eläinrodussa on niin saatanan pahasti vialla, että yhteisöllisyys vaikuttaa toimivan aina vain tarpeeks pienessä mittakaavassa. Kattokaa ympärillenne; islaminuskoset on omassa yhteisössään, hopparit omassa, pelaajat omassaan, hifkifanit omassaan.. Mikä vittu tää on tää tarve tälläsille klaaneille!?

Mä en osaa enkä pysty sisäistämään sitä. Joskus kun mulla oli laaja, ihana<3 ystäväpiiri niin siihen kuulu kaikenlaisia ihmisiä; hoppareita, metallipäitä, taviksia, poppareita, lihavia, laihoja, anorektisia, teknopäitä, vasemmistolaisia, oikeistolaisia, humanisteja, luonnontieteilijöitä, kauppatieteilijöitä, duunareita, porvareita (tai niiden muksuja), eroperheellisiä, ydinperheellisiä, uusioperheellisiä, ateisteja, agnostikkoja, satanistisia, itsetuhosia, alkoholisoituneita, narkkiintuneita, ex-koulukiusaajia, amiksia, lukiolihoja, yliopistolaisia, teekkareita, bissejä, asseja, enbyjä, transuja, mustia, suomen-ruotsalaisia, puoliks brittejä, eestiläisiä ... ja oon varmaan tehny tän listan jo aiemminki... Vaikka monesti nää ihmiset keskenään jakautu eri porukoihin, oli yks jokerikortti, joka vastaanotettiin joka paikassa, jolla oli erittäin läheisiä ystäviä joka porukassa, ja se olin minä. Tuskin siks että olin erityisen hyvä tyyppi – varmaan olin erityisen paska tyyppi jo sillon, ku manipuloin kerran kaikki pitämään itestäni ja sosiaalikameleonttina psykopaattina muuntauduin aina seuran mukaan sen verran että säilyin ”itsenäni” (jota ei oo olemassa) mutta sopien porukkaan kuitenki. Olin se liima, se pirun nyrkin viimenen kappale, joka yhdisti ison palasen kokonaisesta pienestä kylästä kymmenen ikävuoden haitarilta yhdeks kokonaisuudeks.

En glorifioi itseäni, kerron vaan miten asia on ja miten se myös kymmenien suusta on mulle kerrottu. Mutta nostan esiin, että se ei olis ollut mahdollista, jollen kaikesta lemmikki-ihmisten daijuudesta, läskien saamattomuudesta, narkkien heikkoudesta, uskisten vajakkiudesta ja kaikesta muusta millasia pikatuomioita (snap judgement) päässäni jakelin, stereotypioiden perustella tai muuten, huolimatta olis tutustunut jokaiseen niistä aivan käsittämättömän hienoista ja ihanista tyypeistä, sekä antanut jokaiselle mahdollisuutta ylikirjottaa koko sitä käsitystä, jonka olin jo muodostanu. Viittaan mun ja (ex-)Kämppiksen ensitapaamiseen lukiossa: Se aatteli musta jotain suunnalta ”vittu mikä viiltelyllään huomiota hakeva väkisin erikoisen näkönen goottipoju” ja mä aattelin siitä ”vittu mikä huomionhakunen itteensä jakava teinipissis” – se tuli esittäytyyn mulle pirteästi ja neutraalisti ja kysy tupakkaa. Heitin sille röllön ja jatkettiin juttua, kumpikin hyläten kaikki se mitä aateltiin toisistamme, antaen toisillemme mahdollisuus ja ollaan toisilemme nykyäänki yhdet läheisimmistä ystävistä. Vaikka se olikin jossain määrin huomionhakunen ja itteensä jakava ja minä huomionhakunen ja väkisin erikoisen näkönen. ;D Mitäs vittua sitte. Mä voin sanoo sille että sen tuituilu sille piskilleen on kipeetä, niin se vastaa mulle että sen lemmikki sentään hengittää, eikä koostu emolevystä ja muista elottomista osista. Touché. :D Molemmat nauraa ja on hyvä mieli.

Toki mä ymmärrän että huumorintajut vaihtelee, en mä nyt oo niin retardi etten sitä hiffais. Mutta eikö sellanen tietynlainen vapaus, itseironia ja muu oo ihan tervettä? Eikö se tee elämästä huomattavasti helpomaa ja kepeämpää? Jos mulle saa sanoo että ”oho! susta on tullu seepra!” viitaten kaikkiin viiltelyarpiin, tai ”sometimes I feel that you’re an alcohol-fueled robot” koska joskus kulutin melkosesti viinaa tai ”sulla on kyl aika paljo munaa naiseks” siks koska mulla on penis, nii kyllä se tekee mun elämästä paljon kepeämpää – ja hauskempaa! :D Kyllä mä nyt silti tajuun että ei jokainen sukupuoleton sulata sitä jos heitän sille ”what’s up blankie?” vaikka kuinka tarkottaisin sen ystävällisesti. Mutta olisko se kuitenki hyvä jos se menis läpi? Olisko sen ihan tervettä hiffata että kyseessä on hyväntahtonen läppä, ollen sinut sen kans mitä on? Voisin myös olla mukava sen lisäks että tollai vinoilen ja tuoda esiin jotain poikkeuksetta positiivista samasta asiasta, kuten että ”eipä oo paineita normien täyttämisestä” – joka ihan aidosti on vapauttavaa. Normittuneet ihmiset on ne, jotka tekee siitä helvettiä, ts. suppea harmaa massa, vailla omaa ajattelukykyä, etc..

 

Koko tän piiiiiiiitkän jutun pointti siis on, että vaikka vinoilen muusuille niiden astralgendereistä ihan yhtälailla ku läskeille niiden ihrasta, turripornorunkkaajille kiihotuksenkohteestaan tai kristityille Jessestään, niin en tarkota mitään pahaa. <3 :) Jos joku ottaa sen pahalla, niin se on harmillista, mutta tiiän että mulla voi olla terävä kieli ja rankka huumori, joka ei aukene kevyellä tavalla jokaiselle. Todellisuudessa kuitenki oon aina innoissani ku saan tutustua johonki uuteen kiehtovaan tyyppiin, riippumatta siitä onko se transu, muusu, maahanmuuttaja, musta, aasialainen, uskis, enby, burgeri, alkkis, läski, lemmikkifriikki, narkki, skitso, insestilapsi, seko, psyko, hullu, hihhuli, hoppari, taiteilija.. tai olkoon sillä dermografismi, kiinnostus turripornoon, toive rintojen poistosta, syyte lapsiin sekaantumisesta, väkivaltarikostuomio, tai mitä vaan. Jos se on ihana ja loistava tyyppi, niin ei kinosta mikää muu ja vastaavasti jos se on just tyypillinen ihmisjäte, nii ei sillonkaan kinosta mikää muu. Se on ihan tai kuspo, oli sillä minkä tahansa värinen iho, mitä vaan haaroissa, etc.. On myös harmi, että en ihan oikeesti uskalla kirjottaa mitään läppää siitä yhdestä, jonka pilakuvista toimisto räjähtää ilmaan, enkä sen uskontokunnan edustajista, peläten oman henkeni puolesta. Ei oo turvallinen tila kenellekään sellane. En myöskään mustista tai juutalaisista, koska niitä on kaiketi niin paljon sorrettu ja pilkattu vuosituhansien aikana, että monelle ei mee mun huumori läpi hyväntahtosena. Molemmat näistä on surullisia ja pysäyttäviä esimerkkejä siitä, kuinka saatanan viallinen eliö koko vitun ihminen on, ensimmäinen sen viallisuuden, sekopäisyyden ja muun ilmentäjänä ja jälkimmäinen sen seurausten kärsijänä. Usko on edelleen hyvä asia, suurin osa uskonnoista ei vaikuta olevan, koska niitä väärinkäytetään törkeesti. Jokaisen toivois olevan sinut sen kans mitä on, tiedostaen sekä omat ylivertaisuutensa, että alivertaisuutensa, olkoon kyseessä sitten genetiikka tai mikä tahansa. Ihmisen attribuuttipisteiden määrä on vakio, super-ihmistä ei ole, niiden jakautuminen attribuuttien kesken vain vaihtelee.

Tiiän että kaikki enbyt ei oo trendaajia tai jupitergendereitä, ihan kuten kaikki islaminuskoset ei oo terroristeja, kaikki mustat tyhmiä – tai nopeita / vahvoja, kaikki juutalaiset rahan perään, kaikki latinot don juaneita, kaikki romanit varkaita tai kaikki transut huoria. Niiden pitää kaikkien silti tietää että niiden joukossa on potentiaalisesti kaikkia edellämainittuja.. siis jokaisessa joukossa on jokaista edellä mainittua.

Samoin muusujen tarvii tajuta ettei dysforisten transujen hoidot ole mitään vitun ”medikalisointia” tai ”patologisointia”, ihan yhtä lailla ku binääristen cissejen / transsien tarvii tajuta että kaikki enbyt ei oo trendaajia. Transsukupuolisuuden sukupuoli-inkongruenssin etiologia on edelleen epäselvä ja syy miks se on ”tauti” on että siedettävä elämä edellyttää toimenpiteitä. Jos joku pilluihminen, insuihminen tai kulli-ihminen ei tahdo että sitä kutsutaan tytöks / pojaks / whatever, sitä kunnioitettakoon. Mutta sillä on silti se mitä sillä ikinä housuissa onkaan. Ja voi olla työlästä koodata se jatkuvasti jollain muulla tavalla kuin miten vaatetus, ääni, ym. intuitiivisesti kertoo. Mun kokemuksen mukaan yks ihmisjoukko, joille tälläset asiat on mutkattomimpia on burgerit. Siis asperger-ihmiset, tunnen joitakin, joilla on eritasosia epäilyjä / diagnooseja ja niille se on ollut ilmotusasia. Just siten että se on ominaisuus muiden joukossa; otsikon [Tähtisimmu] alle on vaan lisätty ”Sukupuoli: Tyttö” ja asia on ollu loppuunkäsitelty.

Mulle on tarjottu perspektiiviä itseni suhteen, että jos mun olis pakko kategorisoida itseni, niin miksei sitten transsukupuolinen muunsukupuolinen. Mua ei todellakaan yllätä jos se on se lokero, jonne monikin mut tunkis, träpin ja kikkelitytön ohella. Se ei silti tunnu kodilta. Enkä tiedä miksi mulla todella on pakottava tarve lokeroitua jonnekki.. mutta ne on taas juttuja jotka ei mahdu enää tähän, joka on muutenki jo taas tolkuttoman pitkä.

Toivottavasti tällä kertaa sain asian terävästä kielestäni ja usein kärjistetyistä esimerkeistäni huolimatta sanotettua sen verran tehokkaasti että väärinymmärryksiltä säästyttiin. :) Pysykää ihmiset ihanina, minkä värisiä, mihin uskovia, minkä kokosia, miten varustettuja tai millä kutsuttavia sitten ikinä oottekin. Tunnistakaa vahvuutenne ja heikkoutenne; myöntäkää ylivertaisuutenne ja alivertaisuutenne. Hyväksykää genetiikan vaikutukset, mutta älkää aliarvioiko ympäristön – kasvatus, koti, koulu, ystävät etc. – vaikutuksia. Älkääkä ihmismielen (psyykkistä) voimaa. ❤

https://www.youtube.com/watch?v=GyQjVtIGQg8

 

★Tähtisimmu ★