Hoitavan lääkärin mielestä, joka alunperin suostutteli Tähtisimmun jäämään osastolle ja aloittamaan Valdoxan lääkityksen, oli hyvä idea että viime viikonloppu olisi kotiloma. Tämä siitä huolimatta, että kun viime torstaina ko. lääkäri kysyi vointia, oli Tähtisimmu kertonut ajatustensa synkentyneen ja haluavansa edelleen tappaa itsensä. Johon lääkäri vastasi: "Ei kukaan voi estää tappamasta itseään. Pitää ottaa vastuu omasta elämästä."

Perjantaina lähtiessään oli Tähtisimmun ajatukset selvät. Piti kirjoittaa itsemurhakirje, ottaa selvää asioista ja sunnuntaina viedä loppuun se, mitä olisi pitänyt tapahtua jo yli 15 vuotta sitten. Sunnuntaina sidottuaan ulko-ovensa kiinni sisäpuolelta ja lukittauduttuaan suihkuunsa, hän aloitti suunnitelman toteutuksen.

Ihmiskeho on kuitenkin sitkeää tekoa ja vaikka veren purkamisen seurauksena hän menetti tajuntansa (ei voida tietää kauanko vuotaminen oli jatkunut silloin tai kauanko hän oli taju pois), niin keho laski verenpaineen, ohjasi kaiken tärkeisiin elimiin kuten aivoihin ja hän virkosi itsestään. Suuri osa haavoista oli tyrehtynyt huolimatta jatkuvasti virtaavasta lämpimästä vedestä. Mattopuukko oli ruosteessa ja tylsynyt, eikä hän saanut lopetettua elämäänsä silloinkaan.

Todettuaan, että "vituiks meni TAAS", hän oli käsivoimin, silmissä edelleen sumentuen ja korvissa soiden, raahannut itsensä olkkariin ja kaivanut varavarapuhelimensa ja soittanut ambulanssin, kertoen että pitäisi päästä takaisin osastolle. Kanyyli jouduttiin poraamaan olkaluuhuun, koska suonia ei verenhukan ja muun takia löydetty.

Tähtisimmu on tällä hetkellä siirrettynä psykoosiosastolle, jaloissaan 141 tikkiä, viilloissa, joista ainakin yksi meni melkein pohjelihakseen asti ja moni osui isoihin suoniin, mutta jälleen kaikkien onneksi ohitti valtimot. Vakava-asteinen masennus ja Epävakaa persoonallisuushäiriö ovat tämän hetken diagnoosit. Tosin jälkimmäinen on vaihdettu Rajatila-tyypistä ilmpulsiiviseen. Lisäksi on epäily psykoottisesta masennuksesta.

Avohoitoa odotellessa Tähtisimmu on "turvassa" psykoosiosastolla, jossa hän ei voi itseään vahingoittaa. Hän kertonee itse koko mielisairaalakokemuksestaan tarkemmin, kunhan joskus, niin kaikki ainakin toivomme, kotiutuu. Pysyen hengissä. Toivokaamme hänelle voimia paranemiseen. Ja siihen huomiseen, jota hän itse ei enää näe yksinkertaisesti olevan lainkaan.