[Ajattelin laittaa näihin poikkeuksellisesti biisit alkuun lopun sijasta. Voi sitte kuunnella tunnelmaan sopivaa biisiä samalla tjsp... https://www.youtube.com/watch?v=zeWBD7zHG8o]

Ennen tätä artikkelisarjaa, on pakko huomauttaa parista asiasta, jotka on kovin leimallista meidän nykyiselle ”keskustelukulttuurille”. Ensinnäkin, monesti asioiden vastustajat omasta mielestään nokkelasti vaativat tosi asiallisesti perusteluja ja viittauksia juuri silloin, kun haluavat siitä lyömäaseen. Vaaditaan transihmisiltä perusteluja siihen että miksi meitä ei voi kohdella kuin paskaa, miksi hoidot on hyödyllisiä, ym. mutta kun joku samanmielinen sanoo jotain täysin aivotonta – linjalta ”transut hirteen” – niin ei kaivatakkaan mitään perusteluja, päinvastoin ollaan vaan innoissaan ja sillai että ”just nii!”. Toiseks, monesti asioiden puolustajat taas tekee sen virheen että ne hyökkää niiden kurkkuun kiinni ja alkaa haukkumaan sitä ihmistä, vetoaa erilaisuuden pelkoon tai johonkin muuhun vastaavaan. Kumpikaan edellä mainituista ei ole hedelmällistä keskustelua, jossa on päämääränä se, että saatais rakentavan ja vuorovaikutteisen älyllisen keskustelun ja argumentoinnin kautta hyvä lopputulos. Tää pätee lähes jokaiseen transsukupuolisuutta koskevaan keskusteluun, olkoon se sitten vessoista, hoidoista, leikkauksista, kutsumanimistä tai mistä tahansa. Kaikkien ihmisten olis syytä ymmärtää kaks asiaa ennenku alkaa edes keskustelemaan / väittelemään mistään:

1) Jokainen ihminen on taipuvainen siihen että vastaanottaa ainoastaan sellaista informaatiota, joka sopii siihen omaan jo pystytettyyn maailmankuvaan, arvomaailmaan ja elämänkatsomukseen. Tässä ei ole poikkeuksia, en minäkään. Kuten kaikki asiat, niin tätäkin vastaan voi kuitenki taistella, kunhan sen ensin tunnistaa, ymmärtää ja sisäistää. Sillon voi pyrkiä mahdollisimman avoimesti suhtautumaan asioihin ja vertailemaan niitä omiin jo olemassa oleviin käsityksiin ym., voiden saavuttaa ehkä jopa jotain. Koskee kaikkia aiheita, oli se sitten uskonto, kulttuuri, maahanmuutto, homoasiat, transasiat tai kimppakämpän siivousvuorot.

2) Rakentava, hedelmällinen ja päämäärähakuinen keskustelu ei ole sitä mitä saadaan usein seurata ”keskusteluohjelmissa”, eduskunnan kyselytunnilla, somessa tai kaikkialla, että heitellään (epä)päteviä argumentteja suuntaan ja toiseen, ala-asteikäisen tavoin huutaen ”Mä oon oikeessa ja sä väärässä!” .. ”Lukko päälle ja avain mereen!” Ei. Nää on juttuja mitä kuulee meidän lapsen suusta, joka on kolmevuotias neljävuotias. Mua ei itteeni kinosta keskustella sellasen ihmisen kans mistään yhteiskunnallisesta tai muustakaan, kun se ei johda yhtään mihinkään kun se keskustelu ei oo sillon aiheen vaatimalla tasolla. Jos puhutaan siitä et mikä jädemaku on paras [minttu], niin toi mentaliteetti sopii siihen ihan hyvin, joten sitä keskustelua voin käydä tolla tavalla. Mutta sellasessa kysymyksessä joka on laaja, monialainen ja monimutkainen, jossa pitäis päästä konsensukseen ja kompromissiin joka olis vähiten haitallinen kaikille, niin sellanen ”niin mutta entä tää” ja ”joojoo, mutku mun mielestä” ja muu vastaava argumentointi ei vaan yksinkertasesti toimi.

Olkoon asia sitten transsukupuolisuus, alkoholipolitiikka, maahanmuuttopolitiikka, verotus, rikosrangaistukset, tai mikä tahansa muukin, niin jos yritetään olla älykkäitä eläimiä, joiden on tarkoitus tulla toimeen keskenään aina vain suurenevassa populaatiossa.. silloin sen keskustelun tason ja päämäärän pitäis olla sen mukainen. Mikään asia ei toimi sillai että jo(t)ku(t) sanelee ja muut vaan tekee, ei niin päin että vähemmistö(t) kävelee enemmistön yli, eikä toisinpäin. Jos kaikkien vilpitön tarkoitus olis tulla toimeen ja selviytyä yhdessä niin sillon varmasti asiassa kuin asiassa päästään rakentavan ja vuorovaikutteisen keskustelun kautta lopputulokseen, joka ei välttämättä ole paras kaikille, mutta sen sijaan ketään väheksymättä ja halveksumatta, vituttaa mahdollisimman vähän kaikkia.

Joten. Kuten mun blogin tarkoitus on, niin mun pyrkimys on jakaa tietoa, murtaa ennakkoluulot ja harhakäsitykset ja siten pyrkiä helpottamaan tän ilmiön kohtaamista ja mahdollisesti lisätä ymmärrystä. Mun tarkotus ei oo todistella transsukupuolisuuden olemassaoloa, tai sen syitä / aiheuttajia. Mutta mun tarkoitus on kertoa objektiivisesti millaisia tutkimustuloksia on saatu tähän mennessä aiheesta. Mun tarkotus ei oo puolueellisesti kertoo että transsukupuolisuus olis jotenki vitun siistiä ja trendikästä tai ettei siihen liittyis paljon itsensä epäilyä, ahdisusta, pahoinvointia, itsetuhoisuutta ja muuta. [Tosin, mun tapauksessa on todella paljon asioita, jotka on vaikuttaneet muhun kokonaisuutena, mikä kannattanee huomioida mun kirjotuksia lukiessa → moni toinen kohtalotoveri ei välttämättä ole yhtä huonovointinen ym., koska erilainen henkilöhistoria.] Mä en voi edes itse sanoo, että mitä transsukupuolisuus todella on; sairaus, neurologinen poikkeama, kehitysbiologinen häiriö.. mutta jos mä edes annan mahdollisuuden ja tilaa skeptikoille, niin on pelkästään asiallista, perusteltua ja hedelmällistä, että ne tekee samoin. Sen sijaan, että alkaa apinan kaltaisesti heittämään mua omilla kakkapökäleillään ja mesoomaan kuin mikäkin vajaamielinen.

Nämä tekstit on tarkotettu transsukupuolisille itselleen ja lisäks sekä ilmiön ”puolustajille” että ilmiön ”vastustajille”. Toivottavasti kaikki sellanen alkukantainen huutelu, nimittely ja oman maailmankuvan vastaisten esim. tutkimustulosten ohittaminen loppuis mahdollisimman pian meidän keskustelukulttuurissa, että saatais jotain järkeäkin ja joskus jotain päätöksiäkin.

Syy miksi kutsun tätä sodaks ja miks tää alku on niin ”asiaton” ja aggressiivinen, on yksinkertasesti se, että niin meitäkin vastaan hyökätään, täysin samalla aggressiolla ja muulla. Jokaisessa julkisessa ”keskustelussa” joka koostuu nimenomaan tyhjien, epäpätevien tai valheellisten argumenttien heittelystä tai kokonaan täysin virheelliseen argumentointiin (vrt. statusargumentti, ad hominem -hyökkäys, etc.) ja joka vaan lietsoo vihaa, mustamaalaa meitä ja edistää sitä että harhakäsitykset säilyy ja ennakkoluulot elää. Toisaalta taas hyökkään osittain jopa omaa yhteisöäni / sitä puolustavia kohtaan siinä mielessä että monet meistä – tai etenki ja erityisesti ne ”taivaspaikan ostajat” [suurkiitos Bestikselle<3 tuosta termistä :D] jotka meitä ajattelee puolustavansa, tietämättä kuitenkaan paskaakaan koko ilmiöstä – ihan samalla aggrella ja provolla käy verbaalisesti noiden vastustajien kurkkuun, jolloin se lopputulos on just sitä ”mä oon oikeessa, sä oot väärässä” tasoa sekä älykkyydeltään, että kypsyydeltään, kuin myös hedelmällisyydeltään. Tää on sota sen takia, että vastapuoli ampui ensin kovilla, ja nyt mä vastaan siihen, koko sillä arsenaalilla, jota oon vuosien aikana haalinut kasaan; asiallisella, tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavalla argumentoinnilla. Oon tehnyt tätä yli vuoden, käyttäen yli sata tuntia tähän aikaa ja lukien keskustelupalstoja ja muuta, keräten niitä tyhjiä ja asiattomia argumentteja meitä vastaan. Selaten sitä mustamaalaamista, haukkumista, halveksumista ja väheksymistä mitä mun kohtalotoverit saa niskaan joka paikassa. Tän artikkelisarjan tarkotus on tarjota paikka jonne voi linkkaa jokaisen sellasen apinan, trollin ja muut ihmisjätteet, jotka ei suostu kohtaamaan tosiasioita, tieteellisiä tutkimustuloksia, keskustelemaan asiallisesti ja avoimesti ja pyrkimään rakentaviin kompromisseihin. Tätä on kannattanut odottaa, rakkaat kohtalotoverit ja ihanat immeiset. Teen parhaani ja ette takuulla joudu pettymään, sillä jokainen perusteeton argumentti, aivoton paskapuhe, pelokas uhkailu, vajaamielinen ajatusoksennus ja absurdi valhe(essa eläminen) tulee ottamaan niin kovaa pleksiin, että Seppo Rädyn sanoin vittu repee. Etenen kerran viikossa vihollisen alueen läpi, linja kerrallaan kylväen verbaalista tuhoa, eturintamasta viimeiseen murtumattomaan linnakkeeseen ja murskaan kaiken tieltäni, jotta kukaan ei voi enää samoilla aseilla hyökätä meitä vastaan, vaan niiden pitää kehittää jotain aitoa ja oikeaa, jota tosin ei ole tällä hetkellä, mutta hei! Shit happens.

 

Tästä suoraan Osaan I, joka käsittelee miten munkaltaisten aivoja on tutkittu ja mitä on löydetty.

 

★Tähtisimmu ★