[EDIT 05.08.17: fiksattu joitain typoja ja lisätty muutama lause sinne tänne..]

Ei todellakaan pitäny jatkaa tälläsellä aiheella alun perin, mutta tän viikonlopun tosiaan oon taas Exän kämpillä meidän vintiön kans ja tälläi iltamyöhään ei Äiskällä oikein oo tekemistä, mutta mulla on tikulla messissä vaan näitä pohjia mun artikkeleille ja luonnoksia ym., mut ei kuvia tai mitää... ja on tässä sellane et kattelin tossa hetki sitte taas et mitä Jessica – kannattaa tsekkaa, ihanan pirteä ja avoin transmimmi vlogailee elämästään ja transsiudestaan! :) – on lataillu.. ja sen reaktiovideon kautta päädyin vastaavasti Mustan Orkidean vlogiin (jolla on myös blogi). Mun mielestä on hirmu huvittavaa kuinka Orkidean ja Supin tekstit on jotenki tosi.. karuja ja koruttomia.. ku vertaa meidän transtyttöjen juttuihin.. :D Mitkä sukupuolistereotypiat? ;) Mutta se mikä varsinaisesti alko kiinnostaa niin tää uhriutuminen, josta Orkidea vlogas yhden videon verran. Ajattelin että haluan itekki jotain kirjottaa aiheesta. Also, toivottavasti tää on viimeisimpiä kertoja ku joudun olemaan täällä eläintarhassa neljän karvapallon kera tuon lapseni kans ja seuraava meidän viikonloppu on sit mun omassa kodissa ja meidän omassa rauhassa.. :)

Orkidea alottaa sen videon puhumalla että se ajattelutapa / näkemys että on jokin patriarkaalinen ”järjestelmä” joka sortaa kaikkea erilaista ja ym. ym., liittyy jotenki marxilaisuuteen. Okei, no mä en todellakaan tiedä aiheesta, joten en sano mitään. :D Tai sanon, että ”fine” jos se sieltä kumpuaa, niin selvä. Mutta siis joo, munkin on pakko sanoo että tunnistan tuon – onko se nyt sit kolmannen aallon(?) – feminismin ajattelumallin ja siis tunnen ihmisiä (sekä cis- & trans-) joiden mielestä asiat on juurikin niin. Mulle on mm. kerrottu näkemys että mun itseni kelvottomaks tunteminenkin nähdään sellaisen patriarkaatin aiheuttamana, koska sen syystä ylipäänsä voin tuntea niin. Nojoo.. mä en oo edelleenkään ollu koskaan mitenkä poliittinen ihminen, koska politiikka on itsekästä, ahnetta ja vallanhimoista (tai siitä sokaistunutta) paskaa. Nykypäivän poliitikot huutaa kädet silmillä ja korvilla omaa mielipidettään jokainen – olkoon vasemmalla, oikeella, vihreitä tai marsilaisia – ja kaikki on omasta mielestään oikeassa. Argumentointi ja hedelmällinen keskustelu on asia johon sellaset aivottomat paviaanit ei kykene. Suurin osa ihmisistä kykenee vaan elämään omassa ajatuskuplassaan vakuuttuneena että kaikki omat näkemykset on oikeita ja siten mitään yhteiskunnallisesti edullista ja rakentavaa päätöstä ei voi syntyä, koska ne ei sen takia ees keskustele. Ne keskustelee, koska ne haluu tehdä niinku ne ite haluu, koska ne on kaikki oikeessa yhtäaikaa, vaikka näkemykset olis toisensa poissulkevia.

No mutta kuitenki. En siis sano tuosta feminismistä sen enempää ku että mun mielestä se on samaa poliittista paskaa ku demokratia, diktatuuri, aristokratia, monarkia, tyrannia, etc. kaikki muutkin. Mutta siinä oon erimieltä että kiistaton tosiasia on että sukupuolia on kaks. Edes biologisia. Tää nyt on vähän jo ennakkohyökkäys, noita tulevia artikkeleita ajatellen, mutta haluun kirjottaa tän silti. Siis kiistaton tosiasia on se, että ihmisyksilöllä on tyypillisesti kaksi kromosomia, joko XX tai XY. Kiistaton tosiasia on myös se, että on löydetty havaintoja siitä että tästä on lukuisia poikkeuksia, kuten XXY (Kleinfelter-syndrooma), XXYY ja X0 (Turner-syndrooma). Nämä todella on kiistattomia tosiasioita. Kiistattomia biologisia tosiasioita, jotka perustuvat tietelliseen empiiriseen tutkimukseen, jossa on ensin muodstettu hypoteesi, siitä edetty kokeiluun ja sen jälkeen tulkittu empiirisiä tuloksia. Eli perustuen havaintokokemukseen. Juuri kuten tiede toimii ja sen pitääkin toimia. Niitä voidaan just siks pitää kohtuullisen tarkasti nykyistä maailmantilaa kuvaavina tosiasioina.

Nämä tosiasiat vaikuttaa aika vitusti nyt sit siihen että mitä sukupuolet ovat. Se, että väittää sukupuolien olevan hormonaalisesti yksiselitteisesti määritelty, ei vain yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Sillä ei ole mitään merkitystä, kuinka paljon konservatiivit, uskikset tai kuka tahansa muukaan siitä itkee, mutta jokainen saa valita vapaasti valheensa, jossa elää, jos niin tahtoo. :) Mä en tuomitse, niin kauan ku mua ei tuomita tai vahingoiteta tai uhkailla. Mutta tosiasioiden kiistäjien kuplien ulkopuolinen, heistä riippumaton maailma, nyt kuitenkin makaa toisella tapaa. Eli tosiasia on, että kromosomeja voi joissain tilanteissa olla enemmän kuin kaksi. Jos siis perustetaan termin ”sukupuoli” semanttinen määritelmä kromosomaalisiin faktoihin, niin ei voida sanoa että niitä on vain kaksi. Tai voidaan, mutta se tarkottais että tavallaan trivialisoidaan koko homma, pudottaen pois merkityksellisiä aspekteja, kuten kolmas (tai neljäs) kromosomi. Ikäänkuin ohitettais koko sen olemassaolo. Toki niin voidaan tehdä, jos halutaan pitäytyä binäärisessä jaotelussa. Mutta on kuitenkin täysin väärin ja yksinkertaisesti valheellista väittää että sukupuoli olis yksiselitteisesti vain kaksi, jos uroksen määritelmään vaaditaan XY-kromosomipari ja naaraaseen XX vastaavasti.

Kun taas puhutaan sosiaalisesta sukupuolesta, pelataan täysin eri kielipeliä, jolloin kaikki määritelmät vaihtavat perusteitaan ja pitkälti kaikkea, määrittelijästä riippuen. Mutta sosiaalisella tasolla ei ole vastaavasti mitään oikein empiiristä, johon hommaa olis pätevä perustaa. Se, että näyttää joltain / käyttäytyy kuin jokin..? Nojoo, sitä nyt voidaan pitää jonkinlaisena perustana, mutta jos se ei enää ole pätevä, niin miksi jarruttaa muutosta? Jos sellaisella sosiaalisella muutoksella, joka ei vahingoita ketään, eikä loukkaa ketään, mutta jonka tekemättä jättäminen vähintään hankaloittaa vastaavasti monien elämää.. niin miksi ei siis tehdä tuota muutosta? :) Jos joku, joka ei koe sopivansa uroksen tai naaraan määritelmään, toivoo että viittaisin häneen vaikka ”vain henkilönä” tai että määrittelisin hänen sukupuolensa ”androgyyni” tai jotain muuta, niin ei se olis multa pois. Se ei vie mun työmuistia yhtään sen enempää ku muistaa jonku uus osote, sukunimi tai työpaikka. Kaikki on ihan samaa dataa. Jos joku haluaa pukeutua kissaks ja latkia maitoa lautaselta lattialla, niin toimikoon niin. Sitten sen tullessa käymään laitan sen maidon sille; ei ole yhtään sen vaativampaa kuin kaataa kahvia mukiin. Se maailma, joka on mun oman pääni ulkopuolella voi olla outo, hämmentävä, jopa ”friikki” mutta niin kauan ku se ei ole mulle uhka, niin miksi en kunnioittais niitä – ei kunnioitus vaadi ymmärrystä. En mä sitä ymmärrä miten jotkut päästää ittensä lihomaan 120-kilosiks, mutta ne mä niille mee mesoomaan että niiden pitäs laihduttaa yhtään sen enempää ku menisin jollekki että sen pitää uskoo toisen messiaan sijasta toiseen, tai että sen pitää käyttäytyä kuin muutkin sen biologisen sukupuolen edustajat stereotyyppisesti käyttäytyy. Mä voin ihmetellä ja kummastella maailmaa, mutta on paljon siistimpää oppia uutta ja avartaa ku möksää yksin omassa kuplassaan kyrpä otassa siitä että ku kaikki ei oo samanlaista ku siellä turvallisuuden satamassa.

Konservatismissa ei ole yhtään sen enempää vikaa mun mielestä ku muussakaan poliittisessa ajattelussa, mutta on musta outoa, että ajattelumalli, jonka edustajat on estäneet milloin Kopernikusta milloin Galileota (en oo historiafriikki, joten pahoittelut jos meni päin helvettiä tuo..) julkaisemasta pätevää tietoa, kannatetaan edelleen. Eli kannatetaan jotain, joka on väkisin yrittänyt estää väistämätöntä kehitystä, edistystä. Koska ”näin on aina ollut, näin on hyvä” -periaatteen mukaan eläjät on pelänneet niin vitusti sitä muutosta. Toki, ihminen pelkää muutosta aina. Jokainen meistä. Varmaan johtuu jotenki meidän aivoista? Mutta konservatiivit on aina paitsi hävinneet ”taistelunsa” minkään säilyttämisen puolesta, koska maailma on jokseenki enemmän tai vähemmän jatkuvan muutoksen alainen paikka, mutta sen lisäks niitä on niiden toimista päivitelty vaikka kuinka usein kun katsotaan historiaa. Lisäks, asioiden säilyttäminen ihan vaan niiden itsensä takia, koska niin on aina ollutkin edes pienenkään vähemmistön kustannuksella, ei tunnu yhtään niin painavalta perustelulta kuin sen muutoksen hyväksyminen – vaikka kyse oli enemmistön hyväksynnästä – vain niiden, jotka asioita tahtoo väkisin säilyttää ja hidastaa edistystä, lyhyen muutosahdistuksen – joka menee pian ohi – kustannuksella.

Lyhyesti: En ymmärrä konservatismia. En ymmärrä miksi tapella väistämätöntä vastaan. Muutos, kehitys, edistys tulee, halusi sitä tai ei. En mäkään välttämättä tahtois että uskontokunnat laajenee ja sekoittuu keskenään enää yhtään enempää ku tähän mennessä, koska pelkään sen johtavan täysin fanaattisten idioottien sotiessaan toisiaan vastaan meille muille täysin järjettömistä ja mielettömistä asioista, aikamoiseen määrään sivullisia uhreja. Ei mulla ole uskiksiakaan vastaan muute mitää, ihan vitun sama uskooko mihin niistä kolmesta ukosta, mutta mun mielestä mun ei kuuluis tarvita pelätä että räjähdän matkalla kaupungista toiseen tai että mun lapsi räjähtää... Sen takia mun mielestä vois sulkea jonnekki saarelle kaikki ne sekopäät, jotka haluaa tapella asioista, jotka ei meitä kosketa vittuakaan. Sotikoot siellä sitten kaikki jokunen miljardia kristittyä, imaamia, hindua ja juutalaista keskenään. Ei meidän tarvii kuolla sellasen asian takia mikä ei meitä vittu ees kosketa. Mutta siis konservatiivit: Joko hyväksytte että kaikki se mitä tahdotte säilyttää ei säily, tai vedätte ville-viis-vee-itkupotkuraivarit ja silti hyväksytte. Jos agender-tyyppi kunnioittaa konservatiivin näkemystä siitä että se haluaa säilyttää sukupuolten binäärisyyden, niin sen konservatiivin pitäis mun mielestä vastaavasti kunnioittaa sen agenderin toivetta olla viittaamatta siihen sukupuolittavin termein..? Tai sitten tähän koko hommaan pitäs löytää yhdessä, hedelmällisen ja rakentavan, älyllisen keskustelun kautta kompromissi, jossa kumpikaan ei saa kaikkea haluamaansa, molemmat joutuu luopumaan jostain mutta ketään ei vituta.

Ja siitä uhriutumisesta: Joo, oon tosiaan huomannu että sitä kyllä äkkiä syytetään heti kaikkia valkosia cis-miehiä alistamisesta jos ne ei suostukkaan käyttämään tamponia niiden perseessä samaan aikaan ku feministi-vaimolla on menkat. Mutta kun oon puhunut omasta uhriutumisestani ja muista vastaavista ongelmistani, jotka on transsiudestani riippumattomia, niin en oo tarkottanu omalla kohdallani sitä. En mä oo ikinä kokenu että tää yhteiskunta jotenki erityisen paljon sortais just mua just näiden asioiden takia. Enemmän mua on sorrettu, halveksuttu, uhkailtu, pahoinpidelty ja muuta, mun tyylin takia. Toki voi ajatella että jos olisin biotyttö, niin mulla olis ollut alunperin jo tää sama vapaus, joka nykyään on koska mut nähdään poikkeuksetta mimminä, meikata ja pukeutua miten huvittaa... Silti. Kaikille tapahtuu paskaa ja vaikka naisia on alistettu ja monia muitakin väestöryhmiä, niin asiat on menny tosi paljon parempaan suuntaan ja menee koko ajan. Kun puhun siitä että uhriudun itse, niin tarkotan sillä ihan vaan pelkästään niistä kokemuksista uhriutumista, mitä mulla itselläni on. Siis se isoveljen mun kiusaaminen, koulukiusaaminen ja isä joka kohteli kaltoin, ym.. Siis vammastahan se on, ja oon ihan perseestä että sillä tavalla haen huomiota ja hellyyttä ja oon muutenki monella tapaa rikki ja hanurista koko likka. Kuten monesti avannut täällä kun itseäni pohtinu ja tavallaan kai yrittäny ettii syitä, vastauksia tai jotai.. vaikka en pohjimmiltani enää jaksakkaan, enkä usko edelleenkään että niiden löytäminen millään tavalla ratkaisis mun pään sisäisiä ongelmia, kelvottomuuden tunnetta ja muuta. Ja mä nyt kuitenki yritän elää niiden kaikkien kans ja jaksaa siihen huomiseen. Terveisiä Orkidealle, että ei mulla ole vittu mitään uskoa tai toivoa että huominen on parempi tai että selviän näistä paskoista fiiliksistä, mutta ei se estä silti tavallaan jotenki tavoittelemasta sitä. Kyllä tässä yritys on että en olis lamaantunu, ahdistunut ja itkuinen yksin himassa, vaan oikeesti olisin joskus jossain lavalla tai teokseni julkkareissa.

Käsittelen enemmän tota sukupuoli-termijuttua sitten kun saan sotani III osan valmiiks aiheesta. Nyt tää Äiskä toivoo että saa unta. Tän maan asenteellisimman punkkibändin myötä toivottelen öitä kaikille ihanille ihmisille. ❤ :)

https://www.youtube.com/watch?v=khJ1YHrt22k

 

★Tähtisimmu ★