Nää tulokset tuli tosiaan joskus useempi viikko sitten jo [nyt on e-päivä 618] mutta en oo kiireiltäni ehtiny julkistamaan näitä ku nyt vasta, mutta tässä ne on taulukossa toiseks alimpana:


pvm

follitropiini
(S -FSH)

lutropiini
(S -LH)

estro
(S -E2)

prolaktiini
(S -PRL)

testo
(S -TESTO)

male0.7 - 11.11.8 - 8.60.03 - 0.2
10 - 38
26.08.152.24.50.1331723.7
26.02.160.83.90.374584.2
19.08.16ei mitattuei mitattu0.28ei mitattu0.4
23.04.170.10.10.42ei mitattu0.4
female2.8 - 11.31.1 - 11.60.08 - 0.3
0.4 - 2


[Follitropiini ja lutropiini on matalalla, joka on ihan oikein tässä tilanteessa, koska mun biologia ei saa toimia normaalisti.. kuulostaa aika hurjalta muotoilla se noin, mut niinhän se perkele on koska se on väärä biologia! :D Muutenki oli veriarvot hyvät, eli K: 4, Na: 138, kokonaiskolesteroli: 4.8, HDL: 2.35, LDL: 2.5 ja trigly: 1.11 ... lapun mukaan kaikki on hyvällä tasolla, mutta en tiiä miten toi kolesterolien suhde. Ennen kokonais oli 5.5 mutta suhde oli HDL 2.93 LDL 2.3.. nyt kokonaiskolesteroli on pudonnu melko paljonki vissii (tupkka pois, liikunta, ym., ihan oikeesti) mutta suhde on päinvastanen.. en tiiä onko toi nyt sit suvereenisti parempi...]

Tossa huomaa sen aivan selkeesti kuinka paljon se oikeesti voi vaikuttaa, kumpaa käyttää: estradioli-valeraattia vai estradioli-hemihydraattia. (tarkemmin noista on hormonihoitoja koskevasssa jutussa) Koska toi tiputus 0.37 → 0.28 on pelkästään siitä kiinni että kun Estradiol Sandoz, jota käytin alun perin, äkillisen odottamattomasti lopetettiinki, niin mulle annettiin sitten Progynovaa. Ja se on just sitä valeraattia ja sillä toi mun E2-arvo sitte putos. Ja joo, olihan ne sitä mieltä alkuu että se muka olis tarpeeks korkee, mutta ku tarpeeks selkeesti sanoin että musta tuntuu ettei se imeydy ja musta tuntuu että hikoilen enemmän, haisen enemmän, päässä heittää (= hormonitasapaino päin helvettiä), ym. osittain liiotellumpii syitä osittain taas ei.. niin viimein ne sitten hiffas että kannattaa sitä potilastakin tosiaan kuunnella ees vähän. Mutta naurattaa se, niinku marttyyri-tyylinen ”uhriutuminen” sitte.. :D ..ku mä olisin ollu ihan tyytyväinen ku olisin saanu hemihydraattia vaan – en mä ees kuvitellu että annostuksen nostaminen oli vaihtoehto, mutta tekivät sitten senkin! Mutta kyllähän se mulle sopi, kun ei mitään – siis todellakaan mitään – komplikaatioita tai muutakaan ollu ollu koko vuoteen, niin hey, what the hell!? → Miksen sitten tosiaan söis tykimpää annosta. En edelleenkään ihan täysin sulata etteikö sillä jotain vaikutusta olis lopputulokseen, mutta joo ei varmaan paljon / kaikilla.

Jos katon itteeni retrospektissä, niin olin aivan paineessa sillon ku hakeuduin hoitoihin ja luin paljon meidän hoitamisesta (lähinnä jenkeissä – ylläri ylläri! – kun siit löyty eniten tietoo..) ja muutenki hain kaikkee matskuu; tutkimuksia, artikkeleita ym., mihin yliopiston kautta vaan pääsi käsiks. [sillon ku kanditutkielmaa kirjottaa nii ei kinosta ja vittu mitään ei ees löydy, mut kyllä sitte ku johonki omaan juttuun, niin johan on koko maailma täynnä tietoo taas!.. :D] Mähän oon tunnetusti sellanen tyyppi että voin niin sanotusti kuolla painovirheeseen lääkärikirjassa. Lapsena ku luin sitä niin kyllä mulla oli kaikki mahdolliset rokot, struumat, silmänpainetaudit ja AIDSit... BTW, muistan ku mulle tuli eka vesirokkorakkula, niin itkin ihan paniikissa varmaan tunnin, koska pelkäsin niin helvetisti että kuolen siihen.. vaikka toisaalta taas olin halunnu kuolla jo useemman vuoden. Mutta just sen takii voi osittain sivuuttaa sen kuinka kauhuissani minä nimenomaan olin.. toki voi muutkin olla, mutta se mun pointtini tässä just onkin. Että älkää olko. <3 :)

Siis ensinnäkin, musta tuntuu niiiiin siltä että tässä on vähä samaa ku päihteissä ja ”huumeissa”.. tupakka on kaiken pahan alku ja juuri, niiden polttaminen tarkottaa että oot vastuussa tuhansien viattomien ja suloisten kissanpentujen murhaamisesta, sademetsien katoamisesta, sote-uudistuksesta, Turun olemassaolosta, Laihian penninvenyttämisestä, savonmurteesta, Karjalan menettämisestä, mahoista lehmistä, jokaisesta hurrikaanista, ilmaston lämpenemisestä, Syyrian kriisistä ja siitä että aurinko joskus sammuu. Se on pahempi synti ku heitellä vastasyntyneitä vauvoja talonkatolta automurskaimeen. Olut ei saa mitään muuta aikaan ku kaikki kadut haisee kuselta, kaikki vessat haisee kuselta, kaikki housut on kusessa, kaikki asiat on kustu, pää täyttyy kusesta (tunnetaan myös nimellä: Sipilän - Grahn-Laasosen -syndrooma) ja kahvin sijaan ostat kusta pullossa, toisin ku Hemuli. Ja samalla tavalla demonisoidaan kaikkee muutakin. Ei, se ei ole mitään ”puolueetonta faktojen kertomista” se on paskapuhetta! Jos joku olis mun kouluaikana tullu luokkaan pitämään rehellisen esitelmän että kun vetää piriä (ja viinaa), niin pysyy hereillä helposti pitkälle yli 30 tuntia (vaikka haluiskin nukkua), selittää läsnäoleville koko elämänsä alusta loppuun 10 tunnissa.. ja kun vaikutus lakkaa, niin puskee aivan jäätävä määrä kylmää hikeä, sydän hakkaa pulssilla jotain 160 (not even kidding!) ja et pysty nukahtamaan vaikka yrittäisit juoda korjaussarjaa.. niin ehkä multa olis itseltä jääny tosiaan se kaikki väliin?

Sama juttu kaikkien kans – kun demonisoidaan ”pikkusen” niin saadaan hallittua; ettei nyt ihan jokainen tohon harmaaseen, määkivään massaan kuuluva apinan ajatustasolla oleva jamiperttuli ja sarijannali menis ottaa sitä ensimmäistäkään kannabispiikkiä ku siihen tosiaan voi kuolla – jo ensimmäiseen. Jotenki tuntuu että sama mentaliteetti on vähä noissa hormoneissa. Kyllä muistetaan kertoo kuinka monta prosenttia keuhkoveritulpan todennäköisyys nousee, kuinka isosti vaatii psyykkisiä resursseja, kuinka monelle kasvaa ja kuinka pienet tissit ja vaikka mitä. Jos lukee tota paperia, minkä mäkin aikanaan transpolilta sain, niin siinä ei ole yhtäkään asiaa tuotu mitenkään positiivisessa valossa esille! Mitä vittua!? Näiden paskatekstien ja hoitojen ja ihmisten ennenkaikkee pitäis antaa meille toivoa, tukea ja ymmärrystä, eikä murskata kaikkea toivoa, repiä psyykettä hajalle ja talloa maahan!

Rehellisesti, voin sanoo – minkä tietysti voi lukeakin varmaan ku lukee vaan vanhempii tekstejä – että kyllä mulla on päässä alkanu flippaan hormonien jälkeen.. just niinku pitääki. Ehkä mulla ei ole kuukautisia ja ehkä se kuka sano että käyttäydyn kuin mulla olis – kuukausittain on sellane ajanjakso että oon ihan hullu – tiesi että toivoisin kuulevani jotain sellasta, mut so fucking what!? Mutta jokatapauksessa, niin kyllä, kyllä sellasii ”ihme kilsuja” on tullu vedettyy niin että moniki on ihmetelly että mikä mulle tuli ja mistä nyt vedin herneet. Tosin mun tapauksessa sellasta käytöstä oli – varmaan sen niin kutsutun persoonallisuushäiriön takia – jo ennenkin, mutta se oli erilaista. Mutta se poisluettuna, mulla ei ole mitään huonoa sanottavaa hoitojen vaikutuksista. Mulla ei ole kuivunut kroppa (oon kuullu pariki tarinaa että spiro loi sellasen ongelman), mulla on kasvanu tissit (niit kuvii tulee kyllä taas uusia, kunhan ehdin..), mun kehon mitat on marginaalisesti muuttunu, oon tasapainoisempi (hormonisekoomiset poisluettuna ;D), herkempi, aistikkaampi, .. ylipäänsä kaikkea mitä voi kuvitella että miten tytöt ja pojat (stereotyyppisesti) eroo toisistaan. Ja mun suvussa nimenomaan on sydän- ja verisuonisairauksia, joten se on sukurasite.

Mutta mun pointti on se, että ei kannata oikeesti liikaa ajatella sitä kuinka niihin hormoneihin voi kuolla veritulppaan ja jotain muuta – sen sijaan kannattaa ajatella sitä kuinka paljon ne auttaa. Unohtaa ne vaarat sillai ettei päällimmäisenä jatkuvasti kelaa että herääkö seuraavana aamuna, vai onko stirbannu johonki tromboosiin. Koska jos kelaa sitä toista vaihtoehtoo, että jatkaa sitä ristiriidassa elämisen helvettiä niin se on [ainakin mun mielestä] vielä pahempi vaihtoehto – siitä tuskin kukaan selviää hengissä! → Hormonihoidoista se on sentään mahdollista. Ja joo, on se totta että kaikki ei oo niin onnekkaita ku minä – jotku on vielä maskuliinisempia kehonmuodoiltaan, mutta musta tuntuu että sekin on liiottelua että kuinka monella hoidot auttaa sillai vähemmän. Oon toistaseks törmänny yhteen kohtalotoveriin, jolla tissien kasvu oli jääny tosi vähäiseks.. mutta se taas oli muuten nätti. Taas se sama juttu että ihan niinku biologisilla tytöillä, niin meillä transtytöilläkin on jokaisella omat kirouksemme – mutta myös siunauksemme. Toisilla on luontaisesti hyvä perse, toisilla isot tissit, toisilla sievät kasvot, toisilla siro kroppa.. kaikissa on takuulla jotain feminiinistä ihan niinku on jotain maskuliinista – kuten valtaväestössäkin. Koska ne sukupuolirajat ei edelleenkään ole niin tiukat ku mitä iso osa harhaisina kuvittelee.. mutta se on se sama iso osa, josta oon tilittänyt kuinka syntisen tyhmää ja persoonatonta se jengi on, joten eipä yllätä.

Anyway, jos oot tutkimusvaiheessa / pohdit hormonihoitoja, niin ota ne – ota ja juokse. Pääset sentään viimein juoksemaan – omana itsenäsi. <3 :) Siinä matkalla voit sitte tunnustella että huomaatko jotain epäilyttäviä olotiloja kehossa ja samalla huomaatkin kuinka muutoksia alkaa tapahtua. Sitten voit vaan nauttia. Suurimmalle osalle ei tuu mitään negatiivisia vaikutuksia ja kaikki menee yksinkertasesti ihan putkeen. Tuskinpa se olo paranee ilman hoitojakaan? Kumpi on pienempi paha: Uupua väärin sukupuolittamiseen, toisten sulle asettamiin odotuksiin ja kaikkeen, luovuttaa ja pistää ittensä puskeen horsmaa vai delata siihen että yritti selviytyä? Jos oot palavassa talossa ja ainoo ulospääsy on ikkuna samassa huoneessa jossa oot liekkien vankina. Ikkunan ulkopuolella on puu, mutta se on kolmen metrin päässä ikkunasta; yritätkö hypätä ja jäädä eloon, vai luovutatko ja antaudut ateriaks? Antakaa oikeesti tilaa selviytymisvaistolle – ei tää ole järjen eikä tunteiden asia.. tää on selviytymisen.

Voimia siihen kaikille ❤ – ja muutenki elämään. Muistakaa ettei tarvii alistua, eikä kärsiä eikä kokea epäoikeudenmukaisuutta, vääryyttä tai mitään muutakaan! :)

[En muista oonko aiemmin jo käyttäny biisin / bändin mutta tulkoon vaikka uudestaan, koska on niin *rok rok* öitä immeiset<3]

https://www.youtube.com/watch?v=qRQlBjRF420


★Tähtisimmu ★