[Tää tulee nyt muutaman päivän myöhässä, mutta sellasta se elämä joskus on. ;) Eli juoksevan numeron perustella tää e-päiväkirja on siis edeltävältä torstailta...]

Multa otettiin vuoden estrogeenikorvaushoidon jälkeiset verikokeet siis kaks viikkoo sit perjantaina. Näitähän tosiaan tässä maassa otetaan melko harvoin... Ennen alotusta otetaan suurin piirtein kaikki mahdollinen mitä voi vaan mitata verestä: E2, testo, kilpirauhanen, kalium, natrium, hb, ja vaikka mitä. Mutta sitten seuraavat on puolen vuoden päästä ja vain kalium, natrium ja krea (= maksa-arvo). Ja sitten on taas 6kk päästä, eli vuosi alotuksesta. Tiiän että monissa muissa maissa näitä valvotaan paljon tiheemmin ja ihan oikeesti haetaan se jokaisen kohdalla se optimaalinen annostus sekä anti-androgeenissä että estrogeenissä. Mutta ei, koska meidät vaan halutaan lähinnä hiljaseks, että ei ”valitettais” ja ”rasitettais” ja ”kuormitettais” ihmisiä ja järjestelmää, niin täällä tehdään hommat näin. Mulla tuli yhdet ylimääräset verikokeet sentään siihen kesäkuulle, kun oli 6kk kokeissa se testo vielä liian korkee. [ihme että ees sellasesta syystä ensinnäki nostettiin spiron annostusta ja että jopa ihan labrat otettiin, jotta nähtäis että onko se testo laskenu asianmukasesti..]

Mä en tiiä että onko mut koettu jotenki erityisen rasittavana ja oonko vaikuttanu jotenki tosi tyytymättömältä.. mutta toisaalta, se on mun mielestä jossain määrin – ja jopa hyvinkin – perusteltua! Jos kerran on kokoajan sellanen fiilis, että ajatellaan että ”no annetaan tolle nyt noi napit ja joku annostus, että se lopettais ton ruikuttamisen sen kehosta ja antais meiän keskittyä noihin oikeisiin asiakkaisiin” niin eikö oo vähän helvetin ymmärrettävää, että on vähä väärinkohdeltu olo?! Jos kaikkiin kysymyksiin vastataan asenteella että ”tee nyt vaan niinku me sanotaan, tai et saa mitään hormoneja!” ja vaikka asiallisesti kysyy, niin vastataan tosi vittumaiseen ja väheksyvään äänensävyyn. Ei musta tunnu siltä että oon ansainnu sellasta kohtelua. Jos kyseenalaistaa sen ”asiantuntijoiden määrittelemän” hoitoprosessiin, niin on ihan järkyttävä kriminaali, kapinallinen ja muuta – toisaalta, niihän mä oon ollu jo yläasteelta asti vissii.. ”järjestelmän vihollinen” – fuck the system ja sillai...

Mutta sillonki siis ku kyselin siitä bikalutamidista, niin oli just sellane, että ”meillä nyt käytetään tätä spironolaktonia ja syproteroni-asetaattia” ja se oli niinku siinä se keskustelu. Samoin ku jotain on kyselly annostuksista ja muusta, niin sama asenne.

Mutta! Osittain mulla palas vähän usko sitten torstaina, koska se lääkäri viimein soitti. Sen piti siis soittaa viikko verikokeista, mutta eihän siellä vissiin taas muistettu yhtä tällästä mielenvikasta transua vissiin. Ei me olla tärkeitä, ei meillä oo merkitystä. Pilsuja huuleen vaan että pysytään hiljasena! Mutta tosiaan siis sillon ku soitin alun perin noista mun nivelongelmista ja kyselin että voiko estro jotenki vaikuttaa niveliin tai laukasta reumaa ja muuta. Kerroin että Äitillä on puhjennut reuma ja se on todettu että se periytynyt alespäin, vaikka ei nimenomaan multa itseltä ei oo katottu sitä reumatekijää. Mutta sillon se, joka mua kuunteli, niin otti mut kyllä tosissaan ja kyseli asiallisesti tarkentavia kysymyksiä eikä ollu yhtään sellanen väheksyvän ja sellasen olonen. :) Nii se sitte määräs noihin verikokeisiin sen E2-arvon ja vähä muutaki. Samoin tulehdusarvot otettiin, jotta saatiin selvyyttä siihen reumatilanteeseen. Mutta jouduin siis tosiaan soittamaan ite ja sanomaan että mulle piti soittaa.

No se lääkäri oli sitte taas tosi vittumaisen olonen. Siis ei pelkästään sillai että se kuulosti sekä työhönsä että elämäänsä kyllästyneeltä, vaan myös just sellaselta ”aina te transut ootte valittamassa – ja kaikesta!” Mutta kerto se nyt kuitenki sen että ei ole kuulemma kirjallisuudessa mitään sellasta juttua ollu koskaan, että estro altistais reumalle, sen puhkeemiselle tai nivelongelmille. Joten out of the woods oon siis siinä mielessä, onneks. <3 :) Ja ihme kyllä siis kun selitin sillekki sitte että kun toi Progynova oikeesti tuntuu siltä että se ei imeydy. Musta tuntuu edelleen että mun alapää on kuivempi, mä hikoilen enemmän ja kaikkee muuta – ei tunnu normaalilta niinku sitä Sandozia syödessä. En kyllä noita alkanu sille luettelemaan, koska sitte se varsinki olis ollu sillä väheksyvällä asenteella ja sanonu että kuvittelen tai jotai. Mutta kyllä se pysty nytkin pätemään siitä että ”tää E2-arvo kyllä 0.28...” Nii! Eli siis 0.09 pienempi ku alun perin! Ja oon kuullu että joillain on jopa ollu yli 0.5 ja mulla ei ollu 6kk kohdallakaan ku vaan 0.37. Ja sillon en muuten ottanu kielen alle vielä ees. Se on edelleen siis mysteeri tavallaan, että imeytykö se Sandoz paremmin kielen alta oikeesti, vai ei, ja sama tän Progynovan kohdalla. Mutta siinäpä se! Kun ei sitä voi saatana kysyä edes! Koska ne joko valehtelis tai sitten määräilis, mutta totuuksia ne ei antais kuitenkaa. Ei tää oo mitää hoitamista, oikeesti! >:/ No mutta kuitenki se kuunteli ja usko sitten ja sano että nostetaan kuuteen milligrammaan vuorokausiannos – joka, ihan BTW, se sano että on se normaali. Kuulosti jotenki yllättyneeltä ku katto mun tiedoista että mulla on ollu ”vaan 4mg” nyt. Mutta muisti kuitenki huomauttaa esimerkiks sen, että se edellinen tabu vaikuttaa kuulemma vielä veressä. Aijaa? Aika jännä kun mä oon lukenu että noi tasot laskee tyyliin vuorokaudessa biopojan tasolle, jos lopetan. Että ketähän tässä taas uskois, kun toinen voi olla valetta ja toinen voi jättää totuuden kertomatta.

Silti, yllättävän asiallisesti se suhtautu ku sanoin että tuntuu ettei imeydy ja kuitenki määräs ton noston sitte ja kaikkee. Vaikka kyllä se senki sano että ”mehän ei aiemmin ees mittailtu näitä” että ”voi olla että pitäis olla nytkin mittaamatta” – Että sellasta. Kyllä vissiin ollaan vaihdokastovereiden kanssa aivan saatanan rasittavia ja kauheita kun odotetaan ja toivotaan samaa hoidon tasoa, kuin muutkin ihmiset omiin asioihinsa! Perkele! Keittää... Mutta kuitenki. Sitte puhuttiin siitä imeytymisestä ja se jopa yllättäen oikeutti sen mun tietoni siitä että valeraatti saattaa imeytyä huonommin ja sitten se kirjotti mulle noiden 200 pillerin jälkee mitä ehdin tota jo ostaa, niin sellasta ku Zumenon. Johon oon palstoilla ja muualla törmänny paljon ja usein. Täytyy mennä tsekkaileen että mitä siitä sanotaan ja raportoin sitten tänne. ;) Mutta ainaki se on sitte sitä hemihydraattia taas, mitä se Sandoz oli kans<3 :)

Mutta nyt syön siis 7 nappia päivässä; 3 x 2mg estradioli-valeraatti, 3 x 150mg sprironolaktoni ja 1 x D-vitamiini. Jäädään odottelemaan että muuttuuko fiilikset ja olotilat ja muut. ❤ :) Sitä odotellessa, kivaa musiikkia:

https://www.youtube.com/watch?v=Af0NsW6jjO0

https://h-exe.bandcamp.com/

 

★Tähtisimmu ★