Ja kyllä se on todellakin tahallaan pienellä alkukirjaimella! Mä en oo mikää historiafriikki, mutta ei takuulla tälläsen kansalaisia riistävän, totalitaristisen, ahneiden itsekkäiden suppeiden kusipäiden johtaman, korruption valtaaman (siitä ei vaan puhuta / myönnetä) ja ihmisiä polkevan valtion takia aikoinaan sodittu. Tuskin silloiset kansalaiset olis ollu yhä tunnollisesti puolustamassa tätä maata, jos ne olis tiennyt millaseks tää menee. Toisaalta, niin on koko maailma mennyt... joten voiko sitten tuomita..?

Millä perusteella väitän ihmisiä aivottomiks? Meinaanko että oon muita parempi. No totta vitussa. Enkä meinaa, vaan olen. Ja niin on aika helvetin moni muukin. Tunnen tuskin ketään sellaista harmaata, persoonatonta, toisia kopioivaa, sokeasti itsensä ulkopuolelta omat mieltymyksen kohteensa omaksuvaa, medialukutaidotonta, kriittiseen ajatteluun täysin kykenemätöntä lammasta. Sellasta, joka määkii muiden tavoin, kun joku mesoaa jossain somessa jostain reality-ohjelmasta, blogitekstistä, nettikirjotuksesta tai mistä tahansa.. määkii muiden tavoin: ”määäki luin sen! määäki vihaan tota Nikoo! määääki tykkään tosta Hottiksista!” Joo, kyllä, vittu sääki varmaan tarviit ne keltasen lehdistön ”viisi vinkkiä painon pudotukseen”, ”seitsemän asiaa joita et saa koskaan sanoa sängyssä”, ”hanki itsellesi pidempi penis, 12 helppoa niksiä”, ”näin voitat juomakilpailussa – 6 näppärää ohjetta”, ”helppo 9¼ kohdan muistilista siihen kuinka lähetät seksikumppanisi uusiin ulottuvuuksiin” – sääki varmaan tarviit noita niinku se ”määki” sun vieressäs!

Ja nyt oon entistä ylimielisempi? Joo, aivan. Sen takia että olen se peili, johon sun tarvii kattoo ja tajuta että mä olen oikeessa. Se peili, joka saa sut näkemään ittes. Sen kuinka oot suorittanu duunissa ihan homona, jotta oot saanu sen korkean palkkas – niinku sun ystävätki, niinku työkaveritki. Sen kuinka sulla on uusin Guccin laukku ja Manolon kengät, fitness-starojen käyttämä urheilukassi ja timanttikaulakoru – koska niin sun ystävilläki on. Sen kuinka sulla on lapsia, kultainen noutaja ja citymaasturi – koska niin sun ystävilläki on. Kuinka 90% sun vaatekaapista oot ostanu, et sen takia että pidät itse niistä, vaan koska joku on määrittänyt että ne on in. Se kuinka tajuat kuinka pinnallista ja onttoa tää kaikki muovi on, johon oot itses käärinyt. Se kuinka hiffaat että ne tyypit, jotka pukeutuu kuinka tahtoo, osaa lukee kriittisesti medioita – kyseenalaistaa asiat, [EDIT: korjasin taivutuksen] ajattelee omalla päällään – tarvitsematta paskamedian vinkkejä, jotka keskustelee todellisista tunteistaan, käsittelee ongelmiaan, rakentaa pysyviä ja kestäviä ystävyyssuhteita.. se kuinka hiffaat että mitä oot menettäny. Kaikki se aika, mitä oot käyttäny jonku sellasen rakentamiseen, mistä et ees oo tienny että haluatko sitä. Et oo koskaan pysähtynyt miettimään ees sitä, mitä tahdot, kuka olet?

”Moi, oon Jen [yritin keksiä sukupuolineutraalin..] ja tykkään käydä salilla, lenkillä mun ihanan koirulin kans tai ihan vaan istuskella kotona rauhassa mun kultani kans ja kattoo telkkarista Grillit Huurussa, Hyvät ja Huonot Uutiset, Hyvät Kaupat, Aatami ja Eeva, Hottikset, Big Brother ja Posse. Mulle terveys on tosi tärkeetä ja sen takia käyn salilla kerran viikossa ja syön pelkästään kaikkee sokeritonta, niinku makeutusaineella makeutetut jukurtit, light-juomat ja pastat ja tietysti syön paljon superfoodeja että pysyn timmissä kunnossa. Mä tykkään kuunnella NRJiä ku sieltä tulee aina nii hyvää musaa ja luin just uusimman Voguen että tiiän mitä ostan ens kuussa kun on mun parhaan ystävän juhlat. Se sai just ylennyksen ja siitä tulee Second To No One Junior Expert In Vanity.”

Siinä sitten ollaan. ”Ystävien” kans juhlimassa. Ystävien, jotka ei edes itse tunne itseään – saati sitten että joku muu tuntis. Mutkun kaikki on samanlaista harmaata massaa, niin eihän siinä tarviikkaan tuntea. Voi vaan suorittaa, olla parempi ku muut, olla hienommat kuteet, olla isompi talo, olla kalliimpi auto, olla timmimpi kroppa.. ja voi että! Kyllä sitten ku polkaisee tyhjää burn-outin seurauksena 52-vuotiaana ja pöly laskeutuu, niin kyllä kaikki muistaa sitte! Olihan sulla kuitenki se hieno talo, se hieno parisuhde, ne hienot lapset, se iiiiiihana koira ja kaikki. Mitä nyt talosta oli niin paljon velkaa että lapsen lapsen lapsetki maksaa sitä vielä. Mitä nyt toinen nussi sihteeriä ja toinen postinkantajaa. Mitä nyt lapsista tuli syrjäytyneitä kun ei ollu aikaa antaa rakkautta ja huolenpitoa. Mitä nyt koiraki jouduttii lopettaa ku oli niin huonona kaikesta stressistä mitä oma elämäntyyli aiheutti ja sai sydänvian sen takia.

Se on hieno tää nykymaailma. Ensimmäinen neljännes menee opetellessa; ensin kävelemään sitten puhumaan ja niin edespäin. Sitten peruskoulu, lukio / amis ja useilla vielä jatkokoulutus. Kyllä on nyt sitä tietoa sit päässä. Sitten seuraavat kaks neljännestä teet duunia. Vitusti duunia, että oot parempi suorittaja ku duunikaverit. Oot oikein tähtityöntekijä. Hankit sen talon, ne lapset sen koiran, käyt siellä salilla, syöt terveellisesti mielestäs ja vaikka mitä. Hankit omaisuutta ja onnistumisia. Aikaa itselle on ”sitten joskus” – ei haittaa jos nyt tekee 8h/pvä 5pvä/vko 48vko/vuosi töitä. Viimeisen neljänneksen alkaessa, ku se ”sitten joskus” koittaa, oot niin uupunut ja loppuunkuluttanut itses kaikesta suorittamisesta, että saat slaagin ja stirbaat. Onneksi olkoon, hieno oli elämäsi. Se sama, jonka sun naapuri eli.. ja sen naapuri.. ja viereisen talon neljännen kerroksen tokan asunnon tyyppi..

Kaikki sitä samaa, muovista, aivotonta, persoonatonta harmaata massaa. Ei yhtäkään omaa ajatusta, ei yhtään mitään.

Onneksi apuun tulee teknolokia! Voi olla yhteydessä niihin toisiin pinnalli.. tärkeisiin ystäviinsä Wappin ja muiden softien avulla – voit snäppäillä ja instailla. Voit valaa itsellesi illuusion siitä että olet joku, että oot jotain isoa, kun sulla on 50k seuraajaa. Jumalauta, sehän on enemmän ku kellään ystävälläs, kyllä nyt oot suosittu! Ajatella: kaikki ne sulle täysin tuntemattomat ihmiset haluu katella sun ylhäältä päin ottamia tissivakokuvia? Ja sun ilman paitaa otettuja kuvia sun epäinhimillisen lihaksikkaasta sixpäkistä, hauiksista ja housuissa pullottavasta sukas.. mulkusta? Kyllä jätät jälkesi maailmaan – taatusi vielä vuosienkin jälkeen kun sun lusikka on maannu nurkassa niin ne kaikki muistaa sut. Oot iso juttu. Hyvä! Hienosti!

Ja Google ja Facebook ystävällisesti auttaa sua, keräämällä kaikki haut mitä ikinä oot tehnyt ja yhdistämällä ne sun IP-osoitteeseen, että kun selailet Naamakirjaa, niin sulle osataan mainostaa niitä tamponeja, kuin ihmeen kaupalla just sillon ku menkat on tulossa. Ja kummasti se tietää senkin että oot tehny hakuja peniksen suurennusleikkauksesta – vaikka eihän se voi, kun kerran hait Googlella ja täähän on Facebook. Onneks ne ystävällisesti myy mainostajille kaikkia sun tietoja, niinku olinpaikka, ostokset ja yhteystiedot. Eikä sun tarvii Googlellekaan aina ees omien hakujen kautta kertoa itsestäs yksityisasioitas, koska se on jo askeleen edellä: ystävällisesti se tarkastaa mitä muilla välilehdillä on, minne klikkaat millonki itses ja haettuasi mitä ja mitä kaikkia yhteystietoja sulla on ja kenen kanssa. Onneksi isot korporaatiot pitää huolen sellaisesta pienestä ihmisestä, joka olis muuten niin kovin hukassa ja avuton. Google vielä avokätisesti painottaa hakutulokset sillai että ne sopii paremmin sun maailmankuvaan, perustuen aiempiin hakuihin. Ettet vaan joudu koskaan ajattelemaan oman kuplasi ulkopuolella – ja ahdistumaan siitä ajatuksesta että jos maailma ei olekkaan sen ulkopuolella samanlainen! Ei perkele, eihän sellasta kestäis, ei mitenkään. Eikä tarviikkaan, koska sähän tiedät kaiken ja oot aina oikeessa – oothan sentään lehtien suurkuluttaja. Kyllähän Iltis tietää ainaki aina ekana kaikesta ja antaa vieläpä vinkkejä kaiken lisäks! Ethän sä ees tarvii sitä kaikkee mitä oot oppinu ekan neljänneksen aikana? No mutta ethän sä ikinä tähänkä mennessä jaksanu sellasii ajatella.. varsinki ku tiiät jo kaiken.

Lisäks, oot aina oikeassa, oot hyvä elämässä koska sulla on kaikki ne menestyksen merkit mitä sun ystävilläki, oot hyvässä kunnossa, kaunis ja sexy koska fitness-ohjaaja sanoi niin ja oot onnellinen kun saat omistaa kaiken aikasi sille sun ihannetyölle.. kaikki tää, niin sähän olet niin laatuyksilö, että sopisit vaikka päättämään asioista. Ihan valtiolliselle tasolle! Nehän on siellä vaan samanlaisia tavallisia ihmisiä niinku sinäki. Kyllähän sä nyt yhtä hyvin tiedät kaiken mistä nekin. Keltainen mediakin kertoo aina totuuden. Tiiät että jo ensimmäiseen kannabispiikkiin saattaa kuolla ja heroiinia ei kannata polttaa sekottamatta sitä ensin basilikaan. Tiiät että transsukupuoliset on jotain psykologisesti häiriintyneitä pedofiilejä, jotka haluaa olla niitä pikkutyttöjä ja -poikia, mutta onneks siihen on olemassa parantavaa hahmoterapiaa ja hyvä lääkitys. Tiiät että homoseksuaalisuus on anatominen poikkeama ku RNA ja DNA on vaihtanut paikkaa, mutta se voidaan onneks korjata ihan simppelillä kirurgisella toimenpiteellä.

Sähän voisit mennä vaikka televisioon keskustelemaan näistä, kun tiiät niin hyvin! Kun ne kaikki vaan pyörittelee aina ihan tyhjää kaikissa noissa asiaohjelmissa. Puhuu jostain ihan ihmeellisistä tutkimuksista, paradigmoista ja hypoteeseistä. Siis ensinnäki, eihän kukaan oo ees kuunnellu sitä enää sen Misery Business biisin jälkeen ja miten se jäätymiskuolema liittyy mihinkään sukupuolenvaihdokseen? Eihän sellanen oo mitään keskustelua. Sä voisit mennä sinne ja kertoo vaan miten asiat on. Kyllähän kai ihmiset tajuaa kun intät vaan omaa arkumenttias tarpeeks kauan. Sillaihan se peruskoulussaki meni, aina oppi ku tarpeeks kauan hoettiin. Sitten jos joku heittää jotain vastaan niin voit vaan vastata kysymyksen ohi – tai jättää huomiotta. Sillaihan opekin aina teki, kun joku yritti naruttaa sitä. Et vaan huomioi millään tavalla sen toisen pointtia, vaikka se sattumalta vaikuttais hetken järkevältä.. koska väärässähän se on kun sä kerran oot oikeessa. Eikä kumpikin voi olla yhtäaikaa oikeessa.

Kyllähän sun pitäis saada siitä palveluksesta ainakin 6 000 euroa kuussa. Se olis ihan kohtuullinen korvaus siitä että opetat ja kerrot muille ihmisille miten niiden asiat on, mitä mieltä ne on mistäkin ja mitä ne on itse todellisuudessa. Ethän sä sinne omaa etuas kuitenkaa menis ajamaan tai sen takia että haluut julkisuuteen, vaan koska haluut aidosti vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Niinku just transsujen asioihin, niillehän vois järjestää jotain kehonparannusleirejä? Joo! Vähänkö sulla on hyviä ideoita! Toivottavasti pääset pian televisioon keskustelemaan, vastailemalla ohi toisen arkumentteihin ja jättämällä loput huomiotta – ja toivottavasti pääset pian pelastaan tän kansan kaikilta [EDIT: Korjasin logiikan] meiltä "vastavirtaan kulkevilta"! Meiltä, jotka on tutkinut itseään ja pyrkinyt tunemaan itsensä, huomioimaan muut, olemaan empaattisia ja ajattelemaan kriittisesti, omalla päällä. Kun eihän me vastarannan kiiskit tajuta näistä asioista mitään. Meitähän on niin paljon vähemmänki että eihän me voida olla oikeessa! Vaikka joskus jotkut meidän jutuista saattakin kuulostaa sun heikkona hetkenä erehdyttävän houkuttelevilta; että tarjottais juridinen liitto kirkollisen avioliiton rinnalle tai että transsukupuolisuus ei vaatis psykiatrista, nöyryyttävää ja alentavaa tutkimusta. Mutta eihän tota oo lukenu missään sun lukemissa lehdissä niin eihän se nyt voi pitää paikkaansa..! Kyllä sinä ja ne muut muutama miljoona harmaata, persoonatonta ja aivottomasti määkivää lammasta tiiätte paremmin -- katottehan te sentään telkkaristaki kaikkia hyviä ohjelmia mitä toiset teiän kaltaiset on teille tehny, sen lisäks että luette toisten samanlaisten kirjottamia lehtiä. Shokkiuutisia. Sosiaalipornoa. Mediahuoria. Muovia.


Olkaahan ylpeitä tästä suomesta. Missä kaikki voi hyvin, kenelläkään ei ole rahahuolia, ei ole turhaa byrokratiaa, verottajalla ja viranomaisilla ei ole liikaa (mieli)valtaa ja missä kaikilla on tasavertaiset oikeudet. suomesta, jota johtaa älykkäät, vilpittömät ja epäitsekkäät ihmiset, jotka ajattelee kaikkien, eikä vain toisten kaltaistensa parasta. Kyllä kaiken tämän takia kannatti jokunen kymmenentuhatta kansalaista aikoinaan menettää luoteihin, jos lopputulos on näin hieno! Maa, jossa avoimuus, epäitsekkyys, sosiaalinen tahdikkuus, empaattisuus, yhteisöllisyys, positiivisuus, optimismi, yrittäminen, tieto ja taito sekä hyväsydämisyys palkitaan!

Jos joku muuten diggaa oikeesti kaikesta tuosta eikä ole vain liukuhihnalta tullut muovi-ihminen, niin se on aivan yhtä hienoa kuin se jos on löytänyt itsensä lökäpöksyistä ja rastahiuksista, rockabilly-tukasta ja tiukoista pillifarkuista, Seppälän alelaarista, valokuvablogista, suomirokista, irokeesistä ja niittifarkkutakista, loxeista / kaasunaamareista / goggleseista, vallatussa talossa pidetystä kommuunista, yliopiston tutkijaosastolta, mustista hiuksista ja meikeistä sekä nahkarotsista – tai mistä vaan. Kunhan on löytänyt itsensä. Ja antaa muiden löytää itsenä myös. ❤ :)

Ja tää sama keskustelukulttuurin puute, kiitos sen että suurin osa ihmisistä on tuollaista mistä me muut sitten kärsitään, koskee myös esim. kannabiksen dekriminalisointia, vapaampaa alkoholipolitiikkaa, kesäajasta luopumista, vanhusten hoitoa, pilkun paikkaa lauseessa, palkkoja, verotusta – mitä tahansa, mistä [EDIT: Lisäsin lainausmerkit] "keskustellaan". Se on aina samaa väistelyä ja ohittelua – ei todellakaan rakentavaa, vastapuolen huomioon ottavaa, hedelmällistä keskustelua, jossa pyritään sellaiseen ratkaisuun – tai kompromissiin – että mahdollisimman harva kärsii sen sijasta että mahdollisimman moni hyötyy. Vähän väärä lähtökohta, että vitut ton pienen osan kärsimyksestä, jos toi isoin osa voi paremmin. Up yours!

Ja jos nyt joku sellanen tän luki, joka itsensä tunnisti, niin en yllättyis että ei tajunnut että kaikki kirjoitusvirheet on tahallisia. Samoin muutki virheet. duuuhhhhh! Ja toivottavasti sain ajattelemaan. Muutu muovista metalliksi.. ;) ..tai lasiksi tai mikskä vaan.. ❤ :)

[En laita biisiä, koska joku vittupää alkaa kuitenkin jo sanomaan kirjoitusasusta kun ei oo muodollinen, että on epäuskottava, syyllistää mua ylimielisyydestä / elitismistä / whatever, vaikka tein selväks että kohotan monet muutkin massan yläpuolelle itseni kanssa, ja varmasti hei te säälittävät nettihuutelijat löydätte jotain valitettavaa tästäkin – eihän teillä oo niitä aivoja mitä käyttää sen enempää luetun pohdintaan, kuin sen vastauksenne kirjoittamiseen. Niin en anna sitten lisäkuteja sillä että heitän jonku biisin, johon siihenki vois tarttua mitä mielikuvituksellisimmista syistä.. *Purrr* :D inb4 ”huutelet itekki nimimerkin takaa” niin teenki, mutta jos ei tarttis pelätä konkreettisesti henkeni edestä, sen takia että jonkun suppean uunon mielestä se saa hakata mut koska oon trans / cybergoth, niin ei mun tarttis verhoutua nimimerkkiin / photoshoppauksen taakse. Sitten kun saan olla rauhassa niin voin tulla esiin. Ei hullukaan tule betoniseinän takaa, jos tietää että siellä on pataljoonan verran tyyppejä aseet ojossa odottamassa?]

 

★Tähtisimmu ★