[Jaa.. ei onneks näköjään menny taas myöhään.. justhan kello oli yks vasta..? :D]

Noniin. Soitin siis maanantaina hormonipolille ja [yllättävän rauhallisesti jo tässä vaiheessa, ku oli menny useempi päivä..] kerroin että oon ollu pois estroilta jo torstaista asti. Oli (jälleen kerran) tosi mukava kipusisko puhelimessa ja se jopa vähän naurahteli ku sanoin että ei oo melkein vuoden jälkeen yhtään kivaa olla ilman; ”ai sen huomaa vai? *tirsk*” :D No kyllä huomas, saatana! :D Voi sitä kuumien aaltojen, hikoilun ja outojen tuntemusten määrää... Mutta oli siis tosi ihana ja ymmärtäväinen ja sano että sanoo lääkärille mahdollisimman pian että laittaa uuden sähköisen reseptin. :) Kysyin vielä et näkyyhän se sit siellä Kanta.fi että on tullu, niin sano ettei ehkä ihan heti mutta kyllä työpäivän aikana kuitenki.

Tsekkasin ekan kerran varmaan joskus yhden – kahden aikaan ja siellähän se oli! <3 :) Soitin siis aamulla joskus yheksän aikaan jo polille, että oon kyllä aivan älytyytyväinen tohon toiminnan tehokkuuteen – kerranki! ;) Siinä sit huomasin että tällä kertaa on määrätty Progynovaa. Oon aika paljon selaillu transkeskusteluja ja muutenki tutkimuksia ja pyöriny niin pinta- kuin syvänetissä, joten olin törmänny tohon merkkiin jo monesti. Kuitenki vähän oli sellane jännitys, että kun menee vaihtoon, että vaikka se nyt onkin periaatteessa ihan samaa kamaa – estradiolia – mut vaan eri paketissa, niin silti..

Lähdin sit matkaileen apteekkiin päin ja tähtäsin tosi taitavasti tasan neljän aikaan. :D ”Heinoa, Maisa!” Mutta kaikista ruuhkista ja jonottelusta huolimatta selvisin kuitenki elävänä kotiin taas. Oli oikeesti niin friikki ja outo olo, että en todellakaan odotellu hetkeekään, vaan kaivoin matkalla jo ihan ninjana apteekkipussin sisältä sieltä paketista pillerin kielen alle. Pelkästään se ajatus että olis pian taas oma ittensä helpotti niin paljon, että olisin halunnu halata kaikkia ihmisiä taas.. :D Heti ku tuntu että se eka oli liuennu, niin otin toisen – mitään vittu odotellu, kun halusin tasot ylös ja pian! :D Kyllä se sitten vaikuttiki jo iltaan mennessä [ei ollu placebo – hiljaa siellä!! :D]

Sitten tuli mieleen se, että mitenköhän tää nyt sit eroo siitä Sandozista. Aloin ensin selaan tota ohjuspaperia mikä tulee aina kaikissa paketeissa mukana. Sen mukaan Progynova on estradioli-valeraattia. Sitten katoin mitä Sandozin paperissa luki.. ”estradiolia”!! Siis voi perse! Ennen siis sain synteettistä E2:sta ja nyt sitten valeraattiin kiedottua versiota..

>fuck_what_does_this_mean.jpg

Taas sukelsin bittivirtoihin ettimään tietoa.. jota on muuten sitten kituliaammin kuin paljastuksia Vapaamuurareista! Kauhee hakeminen ja vaikka mitä termejä iski DDG:hen niin muutama hikinen reddit-keskustelu ja pari muuta juttua, yks Susan'sin sivuilta ja toinen jostain tgboardsilta. Mutta yllättävän tarkkaa ja yhteneväistä infoa silti. [pitäis varmaan lisätä nää siihen hormonitasojuttuun jos en oo sillon selvittäny mikä ero on hemihydraatilla ja valeraatilla..] Siis estradioli-hemihydraatti on jotenki sitä itteensä, sillai et se on vaan ”koteloitu” siihen hemihydraattiin. Siis se tavallaan pitää jotenki sisällään sen estradiolin, minkä sanottiin olevan siis pakollista, ku muuten se pilleri ei pitäis muotoonsa. Valeraattia käytettäessä se taas on sekotettu esteriin – eli kehon pitää ensin purkaa se estradioli irti siitä valeraatista. Melkein kaikkien sivujen mukaan tää tarkottaa että se imeytyy hitaasti ruoansulatuksen kautta kun kroppa joutuu pilkkomaan sitä valeraattia kokoajan. Kontrastina hemihydraattia ei tarvii sillai pilkkoo, vaan se on pikemminki kuin purkki, mikä vaan avataan. Valeraatti nyt siis ilmeisesti imeytyy jotenki hitaammin, mutta sen pilkkomisen takia myös jää vähemmän mitä imeytyä.

Mutta se varsinainen kuriositeetti on edelleen se, että voiko kumpaakaan käyttää kielen alla. Toiset sano että liukenee liian nopeesti, että ne laittaa posken ja ikenen väliin. Toiset jopa pilkko neljään osaan ja otti 6h välein (kielen alle) että on tosi tasanen tahti millä keho saa estroa... Monen mukaan (osa oli linkannu tutkimuksiaki) Progynova on hiukan tehottomampaa ku esim. Estrofem (en tiiä saako sitä tästä maasta ollenka) koska jälkimmäinen on hemihydraatti ja ensimmäinen just valeraatti. Nyt täytyy jotenki yrittää seurailla sit että jos tuntuu että toi ei vaikuta kunnolla, niin varmaan pakko alkaa ottaan se nielemällä.. Koska se pointti on kai just se että se valeraatti pitäs pilkkoo siitä eka, ja sitä ei kai tapahdu kovin hyvin kielen alla vs. kun se menee ruoansulatuksessa maksan kautta. Toisaalta sitä kautta taas rasittaa maksaakin sit enemmän... Ärsyttää sitten ihan hiukan että meitä kohdellaan tässä maassa just sillai, et jos tostaki yrittäis kysyy vaikka hormonipolilla, niin joko valehdeltais täysin, tai vähäteltäis vaikutuseroja – mutta totuutta ei kuitenkaan voitais kertoo, ku asenne on ”tee nyt vaan niinku me sanotaan!” Vittumitäpaskaa. Ei oikeesti tunnu niinkään siltä että on hoidettavana kun että on hallittavana! :/ Sehän olis ihan kauheeta kertoo tosiasiat, ku sit kaikki ottais kielen alle ja komplikaatioiden mahdollisuus ois tietysti astronominen..! Tää on just niiiiiin tätä...

Mistä mä senkin nyt sit voisin erottaa että toimiiko toi, ku ei niitä verikokeitakaan oo sillai ku esim. Briteissä ja Jenkeissä, missä se on oikeesti hoitamista.. En mä mun E2-arvoja saa tietää ku vissiin kerran puolessa vuodessa.. !!! Niijoo! Damn, mullahan on kai kohta se vuosikontrolli.. Ottaiskohan ne siellä E2-arvot... <3 Toivon oikeesti niin. Toi ehtis just siihen että parin viikon sisällä näkee että miten se säännöllinen käyttö näkyy veressä... Ikävintä luettavaa oli se, että jotkut on resistantteja koko valeraatille, eikä pysty pilkkoon sitä, niin niillä tää ei vaikuttais juuri lainkaan.. :( Mä en oikein tajuu, että miksei ne nyt sit määränny vaan toista ”puhdasta” estradiolia sisältävää. Ihan perseestä että lääkefirmat tollai tosta noin vaan lopettaa tuotteitaan... Ehkä sitä vois ajatella että jos tissien kosketusarkuus yhtäkkii katoaa tosi pitkäks aikaa tai jotai, että ei toimi kunnolla toi uus estro... En tiiä, mutta ärsyttää ja turhauttaa – mä haluun mun puhtaan estron takas! :S :D :)

Voi kakka muuten! Joudun tekemään osan mun tulevasta uudesta otsikkokuvastakin uusiks ton takia – koska oon niin perfektionisti, että eihän siinä nyt voi olla kuvaa siitä vanhasta pillerilaatasta..! ;) Mä en niiiiiiin malttais odottaa blogin 2v. päivää että saan uusittua kaiken..! :D Oon nyt kirjottanu pari päivää sellasta FAQ-osiota, joka korvaa kokonaan ton pitkän esittelyn, jota en tiiä onko kukaan koskaan ees lukenu... :D Mutta siis sellanen ihan perus, missä on vastaukset yleisimpiin kysymyksiin koskien blogia ja mua. Ja lisäks lopussa sellanen osio kysymyksistä mitä ei koskaan saa keneltäkään trans* kysyä. Vastaan niihin siis sen takia, että jos ihmiset ei sitten menis kyselemään asiattomuuksia tutuilta / ystäviltä / työkavereilta / sukulaisilta, jotka on trans. Että jos on jotain mielessä mitä haluaa ehdottaa siihen osioon, niin kommenttia / mailia vaan tulemaan taas. :) Mailia on alkanut tuleen tiheämmältikin, mutta kommentteja koko ajan vaan harvemmin. Ootteko ihmiset rakkaat niin kovin ujoja vai mitä? :) En kai mä nyt vaikuta niin pelottavalta? ;) Nojoo, en haluu alkaa ruikuttamaan kuitenka, mutta kuhan nyt taas vähän yritin rohkaista. Ootte ihania immeisia kaikki joka tapauksessa! Öitä. ❤ :)

https://www.youtube.com/watch?v=OzKPVpUhcfk

https://xentrifuge.bandcamp.com/

 

★Tähtisimmu ★