Oon aikaisemminkin tilittänyt siitä että kuinka itsee ärsyttää se, että minätranstyttö! – sukupuolitan muita kadulla, vastaantulijat, vain selkäpuolelta nähdyt ihmiset peppujen perusteella, kauempana kävelevät hahmot; kaikki! Siis vielä toi että jos näen jonkun kivan pyllyn niin miks helvetissä ees alan kelaamaan että kuuluuko se mimmille vai kundille – jos kerran mulle sillä ei ole merkitystä!? :D Mä en niinku tajua. Tuntuu siltä että oon kohtuuton, epäreilu, suppee ja ihanku repisin sen tuntemattoman ihmisen sukupuoli-identiteetin kappaleiks, vaikka se ei edes tiedä sitä. Mä en ees ala sille paskapuhelinjalle että ”pitäis taas olla ite päättämässä asioista” mutta sanonpahan vaan, että olisko munkin maailma erilainen, jos esimerkiks mun kouluaikana ei olis ollu niin vahvaa erittelyä tyttöihin ja poikiin.

Siis se paino mitä sukupuolelle annetaan, se vaan syventää sitä kuilua. Siis siinähän on useampi ongelma; mä en edes ala puhumaan queer-ihmisten tai muiden tän raa’an ja julman dikotomisen järjestelmän ulkopuolella olevien puolesta sen enempää. Enkä aio ottaa kantaa että onko ”androgyyni” pätevä sp-identiteetti – mua ei kinosta: vaikka joku kokis [sponsored by Coca-Cola!] olevansa mursu, niin mun puolesta saa ihan rauhassa kulkee masullaan itteensä käsillä ja jaloilla työnnellen eteenpäin, kunhan ei pure mua niillä syöksyhampaillaan. ;) Ja edelleen, mä olen täysin tyttö, joten teoriassa (edelleen, kuten monesti oon jo todennu) niin oon sen järjestelmän sisällä. Tyypillisintä vaan on se, etten oo ”kelvollinen” muka siihen tyttöjen lokeroon, koska en oo ”aito”, mutta toisaalta; miks mä haluisin mihinkään lokeroon? ;) Mut oikeesti, jos jonkun identiteetti on sukupuoleton, androgyyni, bigender tai mitä tahansa – niin mitä se mua liikkuttais!? En tajuu miten se voi kuulua kenellekkään yhtään sen enempää ku se, mitä jo(t)ku(t) muu(t) tekee makuuhuoneen puolella.

Mulle on ihan OK kaikki sukupuolet ja voin rakastaa kaikkia, eroottisesti tai platonisesti. Päinvastoin, rohkaisen vaan (vaikka se oikeesti voi johtaa hengenvaaraan) kaikkia olemaan oma ittensä; jos haluat kulkee ylösalaisin käännetty pentagrammi kaulassa, nii kulje; jos haluut pukeutua ”vastakkaisen sukupuolen” vaatteisiin sillon tällön, niin pukeudu; jos haluat kulkee burkha päällä, niin kulje; ..jos mä haluan kulkee loxit päässä, minarissa, pvc-topissa, kiksukarvasäärystimissä ja pinkissä kaasunaamarissa, niin minähän perkele kuljen, eikä mun pitäis tarvita pelätä sen takia. Siinä ei oo mitään ees etäisesti yhtäkään ihmisryhmää loukkaavaa? Jotenki ehkä pystyn tajuumaan et hakaristi voi vähän korventaa nähdä jonkun päällä jos oot juutalainen, vaikka et itse oliskaan joutunut kärsimään. Siinäki veikkaan et mulla on vaikee ymmärtää sitä tuskaa, koska mä en oo koskaan kokenut tollai vastaavasti olevani minkään ryhmän jäsen, niin sellanen porukkaidentiteetti on mulle niin vieras ajatus ehkä. Mut jos joku sanoo että se loukkaa sitä, niin kukas minä olisin kyseenalaistamaan? Mut eikö samalla periaatteella voitais aika moni sanoa että kristittyjen ristit loukkaa, kun ne on tappaneet jotain kymmenii tuhansii suomalaisiakin joskus kun vähän ”puhdistettiin uskoa”? Tai eikö islamilaiset tunnukset voi loukata koska ne tappaa jatkuvasti populaa? Pitäiskö kaikki symbolit sit kieltää? :O Sekö nyt olis järkevä ratkaisu? Vai se että lakataan elämästä menneisyydessä? ;)

Mutta meinaan siis että se jaottelu ja kaiken sen syventäminen luo monenlaisia ongelmia: lisää mahdollisuuksia epätasa-arvoiselle kohtelulle (koska on enemmän mitä kohdella siten, koska kuilu on syvempi), lisää mahdollisuuksia siihen että syntyy [tai synnytetään] konflikteja (esimerkkinä hiljattain kaikkialle medioihin noussu ihme häly siitä jonkun äidin kirjotuksesta sen kaupan mainoksesta..), lisäks se on ihan yleisellä tasolla todella epärakentavaa ja hedelmätöntä. Jos kaikki sinkutkin ajattelis jokaisesta tutustumastaan ihmisestä et ”no me ollaan niin erilaisii ettei tuu toimimaan” nii eikö me kaikki oltais saatana sinkkuja edelleen?? :D Siis jos kokoajan ajetaan asioita siihen että ”miehet ja naiset on niiiiiiiiiiiiiiin erilaisia” niin eihän se nyt vaan ole edullista kenenkään kannalta. Eikä se oo ees realistista, koska niitä yhtäläisyyksiä on aivan jäätävän paljon enemmän! Muutamana esimerkkinä esimerkiks luusto ja elintärkeet sisäelimet? Ja miehilläkin on maitorauhaset (minä jos kuka senkin tiedän, kun nehän mulla kai herkkänä onki.. ;D). Ja häpyluu. Ja vaikka mitä muuta, muutaki ku biologisia...

Mitä syvemmät stereotypiat meille hakataan tajuntaan, sitä suurempi on myös se paine, joka monille tulee ihan tiedostamattomasti. Vaikka olisit kuinka cisgender, niin silti monilla on aivan sairaalloinen paine toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti sitä stereotypiaa siitä oman sukupuolensa edustajasta. Miesten pitää olla lihaksikkaita ja voimakkaita ja jostain syystä samaan aikaan sellasia mahdollisimman vähän tunteita näyttäviä mut kuitenki pitää olla herkkä ettei vaikuta siltä että on robotti... Onko ihmiset yleisesti ottaen vaan ihan oikeesti niin retardeja ettei ne tajua tätä kaikkee? :D ”Mä haluun sellasen miehen, joka on miehekäs, eikä sellanen homostelija-herkistelijä, mutta kyllä sen pitää silti osata itkee, olla romanttinen ja näyttää tunteensa” ..! Miten sä vaan voit vaatia kaikkee tota samaan aikaan. Tytön saat kyllä kullilla [hihi.. :D] mutta ne olekkaan toisensa poissulkevia. ;) Ja sama sit että ”Mä haluun sellasen naisen mikä ei oo sellanen herkkis ja ettei jatkuvasti tarvii kyhnätä ja helliä ja olla lähekkäin, mut ei se mikään sellanen butch saa silti olla, että pitää olla nainen kuitenki.” :D

Jengillä ei ees olis pakottava tarve tietää kaikkien sukupuolta kenen kans on tekemisissä, jollei meitä kasvatettais siihen. Mä oon pyrkinyt jo pari vuotta eroon siitä, mutta se on tiukassa! :( Mä en haluu ajatella että en osais suhtautua yksilöön ihan vaan yksilönä, jos en tiedä sen sukupuolta. Minä joka aina puhun siitä kuinka kaikki on yksilöitä, niin miks mä en opi sit ulos tosta... Stna! :/ Mutta oikeesti, eikö porukka snaijaa sitä(kään) että mitkä kaikki on meille syötettyä ja opetettua? Nyky-yhteiskunnassa tuskin kenellekkään olis sukupuolella väliä muuta kun sillon ku hakee seksikumppania (voi ajatella eläimellisesti että lisääntymiskumppania)... ja väitän et tossaki tilanteessa, ilman sitä niiden tuputusta ja tätä aivopesua, ainoo millä olis merkitys olis tietyt osat kehossa – sillai että kaiken ei ees tarvis olla oikein! Saatan toki olla väärässäkin. Mutta eiks se oo ihan loogista, että jos ei anneta vaihtoehtoja / mahdollisuutta kyseenalaistaa, niin eihän sitä silloin myöskään tee? Viittaan itsekkäästi aiempiin pointtiin vasen- ja oikeekätisyydestä. Ja sama pätee ihan sp-identiteettiin itteensä; jos peruskoulussa jo olis kerrottu mulle että saatan olla tyttö, vaikka osat ei ihan täsmääkkään, niin olisinko pelastunut paljolta?

Mun pakko jotain sanoo siihen kaupan mainoksesta kehkeytyneeseen sotaanki mikä muodostu. Ensinnäkin ihan ihme fleimaamista ihan yleisesti porukalta. Onko ihme että mä pidän misantrooppisesti 98%:aa ihmiskunnasta sellasena hylkiöpaskana, jolla ei ole omaa persoonaa, ajattelukykyä, kriittistä tarkastelukykyä tai yhtään mitään, jotka vaan sellasena määkivänä laumana klikkailee kaikkia ”5 vinkkiä miten teet suklaakakusta isomman peniksen itsellesi” ja muuta kuraa paskasivustoilta; tylsyttää ne viimesetki älykkyytensä rippeet siihen että menee lauman mukana ja ajattelee, mitä paskamedia käskee ajatella. Huutelee luolaihmisen tavoin jotain degeneroituneita ja primitiivisiä ”homot hirteen”, ”teilataan transut”, ”vihervassarit on vammasia”, ”kapitalistit on kusipäitä” ja muuta; sen sijaan että keskittyis ensin siihen että ajattelee järjellä ja kriittisyydellä asioita mitä lukee ja on valmiita sellaseen rakentavaan ja hedelmälliseen keskusteluun ja vastaanottavaisia siten että tajuaa että on taipuvainen siihen että hyväksyy vain sellasen informaation joka sopii sen kans mitä aiemmin on maailmankuvaansa rakentanu?

Eikö sillä tavalla saatais hiukan parempi lopputulos, kun sellasella iänikuisella asioiden huutelulla, vastakkainasettelulla ja muulla ihmeellisyydellä? Jos sen sijaan että keskitytään siihen kuinka erilaisia miehet ja naiset on, keskityttäis siihen että miten voidaan mahdollisimman kivasti elää yhdessä siitä huolimatta ja rakentaa pitkäaikasia suhteita keskenään? Jos sen sijaan että keskitytään siihen onko ja jos niin kuinka sairasta että kokee olevansa väärässä kehossa, keskityttäis siihen kuinka voidaan mahdollisimman tehokkaasti auttaa ja helpottaa niiden tyyppien elämää? Jos sen sijaan että tapellaan arvoista ja siitä miten yhteiskuntaa pitää johtaa ja toimia, niin yritettäis ihan oikeasti tehdä kompromisseja ja etsiä ratkaisuja, joissa kukaan (tai ees tosi pieni osa ja tosi vähän) ei kärsi tai häviä, sen sijaan että tehdään niinku enemmistö ”näkee parhaaks” ja mitätöidään kaikki loput?

Olenko mä jotenki nyt liian hippi, ”liian fiksu” verrattuna valtaosaan, vähemmän tylsyttänyt aivojani, pelkkä haaveilija, ylioptimisti.. vai mitä? Mutta mun mielestä ihmiskunnan huippukohdan pitäis näyttää siltä että kaikki uskonnot, kulttuurit, rodut ja näkemykset voi elää rinnakkain sovussa ja etsiä yhdessä tehokkaita ja rakentavia ratkaisuja, eikä niin että on jatkuvaa taistelua, suorittamista, vastakkainasettelua ja yleistä hälyä ja mesoamista? Eikö kukaan muu kelaa tällästä? Onko kaikki muut niin loppu siihen että tekee 8h päivässä sellasta duunia mitä ei oikeesti haluais tehdä, mut ”pakko että saa rahaa ja voi elää” → tullaan himaan niin ollaan niin uupuneita ja puutuneita et ei vaan jaksa muuta ku selaa Naamkirjaa keltasen paskalehdistön oksennusotsikkoja miten saada parisuhde toimimaan naimalla asiantuntijoiden kehittämissä viidessä eroottisessa asennossa?

Meni vissiin taas aika kauas alkuperäsestä aiheesta, mut all the same. Sama pätee silti siihen sukupuolijaotteluun. Ei se vaan ole rakentavaa mun mielestä; se vaan lisää konfliktialttiutta ja retardien mahdollisuutta fleimata uusia tarpeettomasti kaikkia kuormittavia ja kuluttavia vaahtoomiskeskusteluja netin niitä jo niin kovin täyteen maailmaan. Ja mä uskon että pääsen eroon siitä omasta sukupuolittamisestani vielä! ❤ :)

https://youtu.be/lBf1kM0wBfg?t=36

 

★Tähtisimmu ★