[Menipä taas myöhään. Ei jaksa alkaa skriivaan uutta, niin tulee arkistoista. Viimenen. :D Täytyy pitää taas joku päivä kirjottelumaraton että näitä on taas julkaistavaks sitte... :)]

Tää tulee olemaan aika random luonteeltaa tää kirjotus, koska en saanut näitä tungettua mihinkään järkevään kokonaisuuteen tässä enkä muuallakaan.

Ootteko ikinä tsekannu Wikipediasta luetteloa suomalaisista tunnetuista homoseksuaaleista? Ensinnäkin, mielenkiintosia nimiä, joista osa oli ihan selviä jo tutkankin perusteella mutta ei vaan tienny et ne on myös ulkona. Mutta se mikä oikeesti kiinnitti mun huomion, on se, että kuinka moni noista on taiteilija! :O Siis tosi moni on näyttelijä, runoilija, muusikko tai muu taiteilija. Miksi? Onko se sen takia että sellaset on ”vapaampia” mieleltään ja sen takia joko uskaliaampia tai sit enemmän sinut itsensä kanssa tai jotain? Vai onko tässä joku muu yhteys... mä oon alkanut vetään ”omaa tyyliäni” yläasteella jo huolimatta kaikesta vittuilusta, pahoinpitelyistä ja kaikesta muustakin mutta olisinko uskaltanu jos en olis ollu koulukiusattu ja hylkiö ala-asteella sitä neljää vuotta...? Se kovetti mua ja antoi itsevarmuutta tietyssä mielessä. Se ajoi mut myös kirjoittamaan alun perin, mutta ajoiko se musiikin pariin, sitä en osaa ihan suorilta sanoa... mutta siis meinaan et jos taiteilijoita yhdistää myös joku tragiikka menneisyydessä, niin antaako se varmuutta sitte tulla ulos tai jotain...? ...tai jos ihan villeiksi [tai mintuiksi] aletaan niin voiko se jopa aiheuttaa jotain? En edelleenkään voi rajata pois vaihtoehtoa että homous tai transsius ei vois olla ”aiheutunu” sen lisäks että se voi olla synnynnäinen... Siis lähinnä sen takia että niin kauan ku ei tiietä varmaks missä edes sp-identiteetti / seksuaalinen suuntautuminen ”sijaitsee” meiän aivoissa niin mistä sitä voi tietää mitään muutakaan, mukaanluettuna ”syntymekanismia”? Mä nyt vaan oon aina ollu tälläne ”katon omenaa autistisen äärettömän monesta kuvakulmasta” :D

Moni MtF näkyy olevan muuta kuin hetero – eikä ainoastaan siis tolla listalla vaan ihan siis ylipäänsäkin, mistä tahansa asiaa tsekkaa... Mun mielestä aika jännä yhteys? Tai siis että onkohan siinä joku yhteys siis? :D FtM näkyvät meinaan useemmin olevan heteroja. Siis tähänhän voi hakee syitä ja selityksiä vittu vaikka mistä niin en ehkä ala purkamaan mutta heittelen sellasia mitä käyny itsellä mielessä: tytöille sallitaan suurempi liikkumavara (tässäkin) asiassa, tytöt on kokeilunhaluisempia niin antaa vastaukseks heterosta eroavan helpommin vaikka ei olis tavallaan ”varma”, hormonit, transtytöt on keskiverrosti poikkeavampia valtaväestöstä, maskuliinisissa aivoissa heterous on yleisempää (siis jonku esim. rakenteen tms. takia?), ... keksikää ite lisää :D Mut siis joka tapauksessa mun mielestä olis tutkimisen arvoinen juttu...?

Ja sit se mitä oon miettiny jo useemman vuoden: Miksi transtyttöjä on kolminkertainen määrä? Siis tähän vasta onkin vaihtoehtoja, alkaen tiukemmista oletuksista naiseuteen ja suuremmasta vaatimuksesta läpimenevyyteen ja päättyen johonki neurologisesti useammin manifestoituvaan rakennepoikkemaan tai vaikka vittu mitä. Mutta olis tosi jännää saada selville, et onko niin että toi on oikeesti siis ilmentymätodennäköisyydessä toi ero, vai että se on tavallaan siinä tasolla kuinka moni kokee niin voimakasta dysforiaa yms., että hakeutuu hoitoon (huomioiden että jotkut voi hoitaa terveysviranomaisten tietämättä) tai kokee tarvetta korjata itseään tms..

Ja viimeinen ei liity ees s- & sp-vähemmistöön.. vaan niihin paljon keskustelua herättäneisiin maahanmuuttajiin ja meihin alt-ihmisiin. :D (Mulle alternative pitää sisällään kaiken ei-valtavirtaisen, kuten gootit ja punkkarit, etc.) Nimittäin oon huomioinut hauskoja piirteitä ihmisissä. Esimerkiks julkisissa voi olla kaikki penkit täynnä mutta mun vieressä on tyhjää. :D En tiiä että ällötänkö ihmisiä vai pelotanko, mutta tosi harva valtavirtalainen istuu mun viereen. Vielä hauskempaa on se, että monesti tullu joku toinen mulle täysin tuntematon goth- tai punk-tyyppi tai muuten vaan ”geneerisesti” alternative tyyppi istumaan suoraan mun viereen vaikka olis muitaki paikkoja vapaana. :D Se on ollu jotenki sellane et on tullu itselle lämmin ja pörröinen olo, kun tulee niinku hengenheimolainen – tai miksi nyt sit sanoiskaan – siihen samaistuun viekkuseen. <3 :)

Monesti kuvitellaan et koska on täynnä lävistyksiä, pukeutunu mustaan, räikeet meikit, hiuslisäkkeitä / (cyber)loxit tai muuta tollasta alt-kamaa niin että ollaan jotenki hirveen väkivaltaisia, uhkaavia tai jotain, mutta todellisuudessa se on aivan toisin päin, varsinkin goottien kohdalla! :D Tiedoks vaan ihmiset. Jos paikalla on kaikkien mahdollisten alakulttuurien, tyylisuuntien ja muiden edustajat, niin hippien jälkeen gootit on varmaan toiseks epätodennäköisimpiä tuomitsemaan ketään perustuen mihinkään! :D Osittain koska ihmiset, joita ei tunneta, ei tyypillisesti kinosta paskaakaan, mutta myös sen takia että ollaan avoimia tyypillisesti. Se että meneekö homma niin päin että avoimet ajatutuu alt-tyyliin vai että sen seurauksena kohdattu paska tekee avoimeks, en osaa sanoa. Mutta tyypillisesti gootit (etenkään) ei ole todellakaan väkivaltaisia tai tuomitsevia. :)

Ja miten ne ulkomaalaiset tähän liittyy? No siten, että ne erityisesti tuntuu meitä pelkäävän. En tiiä johtuuko se jostain uskonnollisesta että voin olla joku paholaisen lähettiläs vai kuvitteleeko ne just että minä erityisesti haluisin niitä vetää levyyn vaikka mä just viimeisenä tahdon mitään sellasta. :D Että jos nyt hei joku ei-kaukasialainen, ei-pakana, ei-suomea-äidinkielenään-puhuva tai muu vastaava toisen vähemmistön edustaja mun blogia lukee, niin älkää nyt pelätkö (ainakaan) (cyber)gootteja; se salkkua kantava, sivistyneen oloinen pukumies on todennäköisempi teiän pahoinpitelijä! :D Ainki kymmenen kossuveden jälkeen. ;) Me ei olla useinkaan stereotyyppisiä suomalaisia mutta ollaan stereotyyppisiä alakulttuurivähemmistöläisiä, eli suvaitsevaisia. ;) En nyt jälleen voi todellakaan puhua kaikkien vaihdokkaiden sen enempää ku kaikkien (cyber)goottien puolesta, mutta kaikki ketkä tunnen on todella terävää ja avointa porukkaa. Mut mähän tunnen tietysti vaan itseni kaltaisia ihmisiä, eli ihania<3 ;) Plus, mähän olen sillä asenteella että jokainen ihminen on kusipää – ei mua kinosta minkä värinen tai muuta se on – jokainen joutuu ihan yksilökohtaisesti osoittamaan mulle että Hobbes oli väärässä. :D Että *pus pus* ;)

* Tähtisimmu *