Mulla alkoi taas jotenki keittää ku pyörin paikassa, josta ei puhuta (koska R1 ja R2) ja hirvee mesoaminen oli siellä monenki ihmisen suusta (huom. vaikka useimmat varmaanki jopa jenkkejä) että ”vaikka kuinka silpoisitte itteenne niin ette ole aitoja tyttöjä” ja ”olette häiriintyneitä, menkää hoitoon” ja niin edespäin. Niin avataanpa nyt hiukan tätäkin aihetta, että kuka ja mikä on aito ja mikä.

Ensinnäkin, jos mä sanon että mulla on kotona ”ptukmpa” niin se tuskin tarkoittaa kovin monelle mitään, mutta jos mä nyt vaikka olisin antanut sille semanttisen sisällön, että se viittaa asiaan, jotka useimmat tuntee meidän kielessä sanalla ”matto”. Mä olen tehnyt tässä juuri käsitteen ptukmpa ja vaikka sen semanttista sisältöö ei kovin moni tiedäkään, niin se ei tarkoita etteikö se olis pätevä sinänsä. Se ei ole virallinen suomenkielen sana – tai minkään muunkaan kielen – mutta se ei tarkoita että se ei olis olemassa. Tätä on semantiikka (mun ymmärtääkseni, jossei nyt ihan hirveesti oo menny filosofian tunneilla lukiossa ja nyt opistolla ohi). Joko Kant tai Hume esitti aikoinaan jotain saman suuntasta vertaamalla käsitettä ”kultainen vuori”, että siitä tulee kyllä mielikuva ehkä kuulijalle, mutta se on semanttisesti tyhjä, koska kultaista vuorta ei ole reaalisesti olemassa.. tjsp.

Nyt kun kivasti sitte ymmärretään miten käsitteet ja niiden viitaukset toimii (jos joku koodari on siellä lukijoissa, niin voi ajatella Javan variaabeleja ja niiden osoittamia arvoja tms.) niin voidaan sitte alkaa pureutumaan tohon että on käsite ”tyttö” / ”nainen” ja ”poika” / ”mies”. Tyypillisesti ihmiset mieltää että edeltävät kaks viittaa sellaisiin ihmisyksilöihin, joiden biologisesti määritetty sukupuoli on naaras ja jälkimmäiset kaks ihmisyksilöihin, joiden biologisesti määritetty sukupuoli on uros. Eläimiksihän ihmiset yleensä mielletään, kädellisiks...

Ilmeisesti tästä yllä selitetystä johtuen nyt sitten tarvitaan ensinnäkin erillinen termi kuten male-to-female (jota oon kyllä käyttäny joo itsekin aiemmin, mutta yks toinen blogi sai kelaan asiaa uudestaa..) tai transpoika. Siis tarvitsee jotenki pakonomaisesti erotella ”epäaidot” tytöt ja pojat niistä ”aidoista” joko trans-etuliitteellä tai sitten ihan erillisellä termillä <syntymäsukupuolitähän>sta / stä <korjattusukupuolitähän>ksi.

Tässä tulee heti mieleen jo kaks juttua: a) mikä on ”aidon” määritelmä / semanttinen sisältö? ja b) mikä pakottava tarve ihmisella on yleensäkki kategorisoida kaikki? Mä en edes aio lähteä pureskeleen tota ensimmäistä, koska varmasti joku tulis nillittämään jostain, jos ei muusta niin sen määrittelemisen mahdottomuudesta. Yleensäkin abstraktit käsitteet on vaikea määritellä; ei ole esinettä tai fyysistä asiaa nimeltä ”aito”... Jälkimmäisestä en tiiä sit että jaksanko alkaa, kun sekin voi johtaa taas siihen että tulee vaan paha mieli kaikille. :D

Mutta mietitäänpä hetki noita aiemmin mainittuja määritelmiä. Siis mä ymmärrän edelleen sen, että jos ajatellaan että biosukupuolia on korkeintaan neljä mutta mä en edelleenkään tajua että millä helvetin perusteella käsitteellisellä / yhteiskunnallisella tasolla ne pitäis rajoittua siihen! Siis jos nyt joku jolle asennetaan ne kyberneettiset kädet, niin mä menisin sanoon sille että se ei oo oikeesti ihminen, tai aito ihminen tai että ei siitä tuu oikeesti koskaan samanlaista ku biologiset kädelliset vastineensa, niin kenen mielestä se olis asiallista!?

Kyllä mä ihan itsekin tiedän sen että en voi koskaan (jollei jotain järkyttävää edistysaskelta tapahdu tieteen piirissä tai jotai..) olla sitä mitä tunnen pääni sisällä. Kyllä mä tiedän että mun peilikuva ei koskaan tule vastaamaan sitä miltä mä näytän mun pääni sisällä itselleni. Kyllä mä tiedän että en voi muuttaa mun kromosomeja, vaan tuun ikuisesti kantamaan sitä mun mieltä särkevää ja toistuvasti tuhansiks sirpaleiks lyövää Y-kromosomia itsessäni! Ei mulle tarvii kertoo tätä kaikkee enää ulkopuolelta! :( Mä en ole vainoharhanen, mä en ole häiriintynyt, mä en ole viallinen, mä en ole virheellinen, mä en ole jakomielitautinen, mä en ole kelvoton.. vaikka tunnen itseni todella virheelliseks ja arvottomaks ja kelvottomaks jos ja kun on koko ajan jatkuvan vaatimuksen alainen oikeuttamaan oma saatanan olemassa olonsa! Kyllä mä tiiän että en voi ikinä saada sitä sisältöä siihen pään sisällä olevaan kokemukseen kuukautisista tai kohdusta tai mistään muustakaan, ihan niinku se kädetön ihminen ei voi koskaan tietää miltä tuntuu liikuttaa ihan omia käsiä tahdonalaisilla lihaksilla. Mä en ole yhtään sen enempää kelvoton kuin se kädetön, mä edustan vain erilaista poikkeamaa. Mä en valinnut tätä itselleni yhtään sen enempää ku se kädetön omaansa!

Mä en kaipaa henkilökohtaisesti sitä trans-etuliitettä ollenkaan. Koska mä en näe mitään tarvetta koko erottelulle. Se että onko jonkun pimppa tai kulli rakentunut kohdussa luontoäidin kädestä vai leikkauspöydällä kirurgin kädestä, on täysin irrelevanttia. Kyse on aivoista, ei varustuksesta.

Miksi siis transtytöt ja transpojat eivät olis aitoja?

Miksi isä ei voi synnyttää ja äiti siittää?

Mä kysyn näitä samoja kysymyksiä niin kauan kunnes ihmiset tajuaa vähintään sen, että kyse on vain käsitteistä, joihin ollaan jumiuduttu. Mitään muuta ei tarvii myöntää, mutta eipä tarvitsekaan, koska kun ihmiset ymmärtäis sen, niin kenelläkään ei pitäis enää olla ongelmaa näiden asioiden kans. Sit ku tähän sekotetaan vielä se, että voi olla biologinen tyttö joka on maskuliinisempi ku transtyttö, niin kumpi niistä on nyt sitten aidompi, se (anteeksi stereotyypin hyväksikäytöstä) butch-rekkalesbo, jonka naisellisuus rajoittuu kuukautisiin, kohtuun ja munasarjoihin, vai se transtyttö jonka naisettomuus rajoittuu niiden puutteeseen? Kumpi nyt on aidompi nainen? Viedään vielä pidemmälle ja spekuloidaan että rekkalesbo on joutunu käymään kaksoismastektomiassa, koska rintasyöpä. Kumpi on aidompi tyttö / nainen?

Miks täällä saa määritellä itse itsensä räppäriks, metallipääks, nörtiks, taiteilijaks, journalistiks, hyväksi ihmiseksi, kristityksi, anarkistiksi, kansanedustajaks tai miksi tahansa muuksi, mutta kun tullaan käsitteelliseen sukupuoleen, niin EI. Ei nyt hyvänen aika saa perustaa sitä siihen mitä sun pään sisään on identiteettiin ja minäkuvaan kirjotettu yhtä lujaa ku mitä DNA:han ne kromosomit. (Tässä yksittäisessä asiassa ympäristö / muut yksliöt on siis auktorisoidumpia määrittäjiä?) Mutta ei, biologia on oikeassa, ja jos synnyt tytöksi niin oot tyttö, jos pojaks niin oot poika. Ja jos synnyt epäselvänä niin sut pakotetaan jompaan kumpaan. Jos oot trans* niin sulta kysytään että ”nii, mut mikä sä olit syntyessäs?” -Ja vittuakos se sulle kuulu saatanan kusipää!?

Eikö nyt voitais ihan oikeesti pikkuhiljaa ihmiset alkaa tajuamaan se, että sukupuoli-identiteetti, ihan nimensä mukaan on osa sitä toistaiseks tuntematonta aluetta (jota on paljon) aivoissa, jota ei osata selittää sen enempää sijaintinsa kun olemassaolon luonteensa puolesta. Ja samalla vähintään suvaita, jos ei sitte päästä hyväksymiseen asti, että:

sukupuoli (biologia) === ihmisyksilölle ensimmäisen 9kk aikana kromosomien pohjalta muodostunut biologinen diskreetti suure, joka voi olla uros, naaras, intersukupuolinen tai sukupuoleton

sukupuoli (yhteiskunta) === useimpien yhteiskunnan osallisten käyttämä, ihmisyksilöiden jaottelun helpottamistarkoitukseen rakennettu jatkuva suure, jonka arvo voi olla mitä tahansa uroksen ja naaraan väliltä

tyttö === ihmisyksilö, jonka sukupuoli-identiteetti on naaras

poika === ihmisyksilö, jonka sukupuoli-identiteetti on uros

isä === ihmisyksilö, jolla on jälkikasvua ja toivoo itsensä tittelöitävän tällä termillä

äiti === ihmisyksilö, jolla on jälkikasvua ja toivoo itsensä tittelöitävän tällä termillä

Ja se on ihan tarpeeton tieto mun mielestä edelleen yhteiskunnallisella tasolla koko sukupuoli. Miksi se pitää näkyä yleensäkkään jossain ajokortissa tms.? Ymmärrän että on olemassa biologisten kehojen välisiä eroja, joita ei muuta mikään ja siten se on olennainen tieto ehkä joissain tilanteissa potilasrekisterissä, mutta sillä ei kyllä kukaan muu tee yhtään mitään. Ja sitten pitäis suojata niin hyvin että vuodot on tosi harvinaisia. Toinen on se että nimenvaihdosta ei pääse saatana millään pakoon sitäkään! Miks vitussa kaikki nää asiat kuuluu joillekki viranomaisille?? >:(

Mä elän maailmassa, missä sukupuoli-identiteetti on sisäinen asia, ei ulkoinen. Jossa käytän jokaisesta sitä termiä, jonka hän kokee identiteetikseen ja niitä titteleitä, jotka kokee omakseen. Mä elän maailmassa jossa ihminen synnyttää ihmisen. Mä elän maailmassa, jossa pikku ihmisestä kasvaa ihminen, joka identiteetin rakennuttua ja sen löydyttyä tietää mitä on. Mä elän maailmassa, jossa ei ole sukupuolirooleja, -normeja tai niistä pyritään vähintään eroon – siinä määrin kuin se on mielekästä. Maailmassa, jossa on yksilöitä, joilla on jokaisella uniikki identiteetti, jonka osia on mm. kulttuuri-, seksuaali- ja sukupuoli-identiteetit, sekä maailmankuva, maailmankatsomus, elämänkatsomus. Mailmassa, jossa jokainen saa pitää hametta, meikata, käydä salilla, tiskata, leipoa, pelata lätkää, kiskoa keimoa sohvalla jalat pöydällä hajareisin istuen piereskellä ja kaivaa peppua ja syödä omaa räkää, käydä manikyyrissä ystäviensä kanssa samalla tunteistaan ja suhteestaan syvällisesti avautuen ja herkistyen kun toinen kertoo kuinka sen kumppani oli yllättänyt sen lipuilla Mayhem-keikalle.

Toivottavasti mahdollisimman moni tulee tänne mun kanssa ja mahdollisimman pian. <3

* Tähtisimmu *