Joo, mä tiiän että oon kirjottanu sukupuolirooleista aika paljon, mutta tulipahan taas kerran vastaan ja mieleen, kun luin Golf Digest -lehteä (älkää helvetti kysykö... :D) Ja siinä oli juttu, että ”Mitä naiset haluavat golfilta”... Sai taas kelailemaan, että onko golf tosiaan niin jotenki miesten laji, että tarvii erikseen tehdä alan lehteen artikkeli naisgolffareista...?! [EDIT: luin siis sitä lehteä sen jutun  takia...]

No, mun raivo helpottu sitte vähän ku luin sen ja tajusin ”miksi” se juttu oli tehty... Naisgolffarit saattaa tuntea olonsa tosi epätervetulleeks sellasessa ympäristössä, joka golfklubeilla on, koska se on niin äärimaskuliininen. Okei, nojoo, mä ymmärrän ton. Jos ukoilla on siellä jotain kolmenkympin shampoota etc. ja pääsy sauna- / pesutiloista suoraan johonki terassille ja naisilla ei, niin joo, tajuan missä epätasa-arvo kulkee. Mutta mun maailmassa tää juttu avautuu jotenki täysin eri tavalla. Vaikka joku laji on ollu vuosikymmeniä jotenki ”patriarkaalinen”, niin kaks juttua: 1) Miksi siitä, että naiset ylipäätään harrastaa lajia tehdään niin iso juttu? 2) Miksi tällästä murrosta vastaan taistellaan?

Mä selvitän vähän: Kohtaan yksi haluisin todeta, että ihan niinku ns. poikabändeissä on ”aina” yks ”kiintiö tummaihoinen”, niin ei sekään mitenkään edistä sitä niin saatanasti kuulutettua tasa-arvoa! Pahimmassa tapauksessa, ne joilla on jotain ongelmia ihonvärin kans, tarttuu siihen juttuun vielä pahemmin! Jos miettii ihmistä (paskana, joka se todistettavasti on?) olentona, niin tää sama pätee, olkoon kyseessä sitten mikä tahansa asia. Eli jos naisgolffareille on kaikki omat lady-klubinsa ym., niin sehän vaan edesauttaa sitä, että se erittely ja kaikki jatkuu? :o Siis joo, mä tajuan sen idean, miksi on ”ollu pakko” perustaa omia lady-seuroja monissa tapauksissa ja kaikenmaailman muita marttakerhoja; se johtuu just siitä että tyyliin kai tuhansia vuosia on eletty patriarkaalisessa yhteiskunnassa, mutta menneisyydellä ei voi mitenkään perustella nykyhetkeä, eikä etenkään tulevaisuutta. Vai?...

Ja kohtaan kaks, sama pointti. Miks täällä byroslaviassakin on jotain naiskiintiöitä aloille / virkoihin tai mihinkään ylipäätään? Siis joo, tajuan sen että sillä pyritään takaamaan tasa-arvo, mutta saavutetaanko sillä mitään todellisuudessa? Jos on kyseessä joku sellanen ammatti / arvo / virka / whatever, että siihen ei ole kovin paljon naisia tarjolla, niin eikö se kiintiö vaan hankaloita koko juttua? Siis tietenkin, pitäis taata jollain tavalla kaikille yhtäläiset mahdollisuudet saada se työ / virka, ilman että sukupuoli (olkoon sitten bio- tai ei!) vaikuttaa mutta onko joku tollanen ”pakkosysteemi” oikee ratkasu sitte...?

Koko tän mun avautumisen pointti siis on se, että miksi näistä kaikista asioista pidetään tällästä meteliä? Mä en yritä ees väittää että maailma jossa mä elän mun pään sisällä on mitenkään ”oikea” tai ”enemmän oikea” tai ”vähemmän väärä” tai mitään muutakaan suhteutettuna tähän maailmaan jossa ollaan. Mutta. Jos pyrittäis niistä sukupuolirooleista ja -stereotypioista eroon sen sijaan, että vaan vahvistettais niitä kaikilla tollasilla kiintiöillä ja laeilla ym., niin ehkä jonain päivänä voitaiskin ihan aikuisten oikeesti elää tasa-arvoisessa yhteiskunnassa... koska sillon sitä tasa-arvoa ei tarvitsis! Koska kaikki olis vain yksilöitä. Ei sukupuolia, ei stereotypioita, ei mitään muuta ku yksilöitä...?

Ja inb4 joku alkaa mesoon siitä että ajan vaan omaa etuani, niin en aja! Mä oon 100% tyttö, kuten oon aiemmin täällä kertonut, joten ei tää koko asia ees koske mua sinänsä, muuten ku sitä kautta että nyky-yhteiskunta lyö mulle väkisin ”trans”-etuliitteen. Mutta ei se oo mun motivaatio pyrkiä lisäämään ajatusmaailmaa että sukupuoli on analoginen ”suure”, vaan se että ihan järkyttävän moni muu kärsii ihan älyttömän paljon mua enemmän ja kaikki se kärsimys – kuin myös se jäykkä kategorisointi itessään! – on turhaa.

Oon edelleen sitä mieltä että kaikista selkein ja mutkattomin suhtautuminen on se, että on maskuliinisia ja feminiinisiä ominaisuuksia, koska kromosomien biologisesti aiheuttamia asioita ei voida kiertää vaikka kuinka haluttais(!), ja ne liitetään jokaiseen yksilöön syntymähetkellä tavalla X, joka on yksilökohtainen. Ei jokainen biotyttö tykkää virkata villasukkia, eikä jokainen biopoika tykkää purkaa ja koota auton vaihdelaatikkoa.

Jos mietin itteeni sukupuolistereotypioitten kautta, niin mä oon drama queen, turhamainen ulkonäköni kanssa (ei ilman meikkiä ulos asunnosta), (itku)herkkä, emotionaalinen, käsittelen asiat ”järjen sijasta tunteilla”, hyvä ääreisnäkö, ei avaruudellista hahmotuskykyä, pystyy keskittymään moneen asiaan yhtäaikaa, etc., etc. Mutta toisaalta tykkään pelata videopelejä (esimerkkinä toimikoon nyt sit vaikka Unreal Tournament -pelit, Elder Scrolls -pelit, Portal, Worms, Minecraft, Dominions 3 etc....), haluan ”tajuta” miten laitteet toimii, tykkään leikkiä autolla talvisin, ajan luonnostaan itteeni äärirajoille joka asiassa, tykkään vetää täysin päädyt, ajattelen musiikin teknisesti enemmän ku tunteellisesti, voin esiintyä alasti (jos olis oikee kroppa), en oo empaattinen, etc., etc... Olenko mä nyt sitten noitten perusteella enemmän maskuliininen vai feminiinien?! Oon mä huomannut jo sen että eroan joistain biotytöistä feminiinisyyteni voimakkuudessa, mutta paljon vähemmän kun biopojista.

Mitä mä sitten olen? Ikuinen väliinputoaja? EI! Vaan yksilö! Ihan niinku kaikki muutkin!

Se, että yhteiskunnassa on voimassa joku dikotominen periaate, ei tarkota että se on oikea, tai edes järkevä. Se, että jos joku on biologinen mies, joka itkee paljon, puhuu tunteistaan ja haluaa keskustella leipomisesta EI ole väärin! Se, että jos joku on biolgoinen nainen ja tykkää räplää autoja, piereskellä ja juoda kaljaa ku kattoo SM-lätkää EI ole väärin!

Kertokaa mulle miksi me tarvitaan näitä stereotypioita, ja miksi niitä vahvistetaan entisestään perustamalla erinäisiä lady-klubeja, naisten päiviä, miesten päiviä, kyrpien kuukausia ja vittujen viikkoja! :D :D Mitä helvettiä oikeesti?!

Kyllä mä ajattelin piereskellä mun hormonihoitojen ja vaginoplastyn jälkeen ihan niinku nytkin ja ajattelin pelata ihan samalla tavalla ja soittaa rumpuja ja dokaa ja puhua tunteistani ja meikata ja lakata kynnet ja ostaa hipstereitä ja pitää rintsikoita ja kattella sekä tyttöjä että poikia ja miettiä vastaantulijoita alasti ja masturboida ja soittaa rumpuja ja vihata ihmisiä ja itkeä ja olla läheisyyden kipee ja haluta olla suhteessa se joka määrä (paitsi sängyssä) ihan samalla tavalla. Ajattelin myös olla yhtä kiinnostunut tietokoneista, viihde-elektroniikasta ja mediatekniikasta, yhtä kykenemätön empatiaan ja yhtä filosofinen ja kiinnostunut siitä. Ei mua vois vähempää kiinnostaa muiden stereotypiat tytöstä / pojasta / {mitä vain tähän}. MINÄ olen MINÄ, minä. Ihan niinku kaikki muutkin on OMA ITSENSÄ. :) <3 Millon me päästään siihen pisteeseen, että se on oletusarvo?

* Tähtisimmu *