[Piti kirjottaa tänään jostain ihan muusta aiheesta mutta vajukki kun oon, niin en sit tietenkä kirjottanu sitä muistiin ja unohdin että mikä se oli, niin kaivoinpa arkistosta sitten tälläsen pari viikkoo sitte kirjotetun. :D]

Omistan tällä hetkellä vain kolmet hipsterit, muulloin käytän poikien (jos nyt ajatellaan että niillä on eroa...) boksereita. En tietenkään tahtois että asiat on niin, mutta kun mietin että lähtisin shoppaileen alusvaatteita, niin sietämätön pelko ja ahdistus iskee taas heti. Tulee sellasia ahdistavia mielikuvia kaikista mahdollisista kiusallisista – tai jopa murskaavista – tilanteista, että se henkilökunta jotenki naurais mulle tai ei ottais tosissaan tai kyseenalaistais sen että miks ostan tyttöjen vaatteita ylipäänsä...

No sit ajattelin että ”hei, mähän voin välttää kaiken ton, jos tilaan netistä” ja niinpä suunnistin nettikauppoihin. Oikeestaan olin yllättynyt että sellasia tuotteita ees myydään nettikaupoissa. Sitten tuliki se seuraava ongelma: Mitähän kokoa mä oon?! :o Jos nyt miettii sitä että kaikki tyttöjen teepparit esimerkiks mitä oon ostanut, oon ottanu XL-kokoo ja silti ne on aika nihkeän kokosia, eikä istu kunnolla, vaikka kuinka toivoisinkin että istuisivat. Eikö joku vois nyt jumalauta standardoida näitä kokoja maailmanlaajusesti? Ei enää sekasin kirjaimia, tuumia, senttejä ja muita, vaan sillai et kaikki ilmotettais jotenki samana... Tosi ahdistavaa kun ei osaa ostaa edes vaatteita itselleen. Muutenki tuntuu että goottitylliset vaatteet suunnitellaan nykyään lapsenkokosille ihmisille, varsinkin tyttöjen. Sit taas poikien goottivaatteet on sellasia lakanoita, että mä voisin käyttää niitä puoliks peittona. Ja miks tyttöjen ja poikien koot ylipäätään on erikokosia; jos ostan samaa tuuma kokoa olevan vaatteen, niin SILTI se on eri kokonen?! Ahdistaa kun on niin hankala käyttää kaikkia sellasia ihania vaatteita mistä tykkäis... :(

No, kuvitellaanpa että löytäisin sitten sopivia, vaikka nyt taas niitä hipstereitä ku niitä eniten kaipaisin tällä hetkellä, itselleni, tilaisin ne ja ne olis oikeesti sopivat. Sitte tulee se vielä suurempi ongelma. Musta tuntuu luonnolliselta pitää niitä vaatteita mutta miten mä sovitan kaiken ylimääräisen sellasten vaatteiden sisään, jotka on suunniteltu sellasille joilla ei sitä ylimäärästä oo? Vertailin tossa käyttämättömiä hipstereitäni ja käytettyjä, niin jälkimmäiset oli venynyt ihan sikana siitä käyttämisestä, ku ei niitä oo suunniteltu vehkeellisille vaan värkillisille. Mieli murtui taas. En tuntenut itteeni läskiksi, vaan vääräksi.

Siitä se sitten tulikin mieleen et ”hei, vitsi mikä markkinarako: alusvaatteita transtytöille!” Siis sellasia stringejä, hipstereitä ja perinteisiä (niille harvoille, jotka niitä ees tahtois :D) että ne jotenki edesauttaa vaikka sen varustuksen piilottamista tai jotain. Tai ainaki on suunniteltu jotenki sillai et on helpompi tunkea kaikki piiloon? Ehkä ne vois olla jotain sellasta jäykempää materiaalia, ettei veny niinku puuvilla ja että se on niin jämptiä että pitää tiukasti kaiken siellä mihin sen sit ikinä piilottaakaan. Ja sitten jos saman idean veis vielä pidemmälle, niin sitähän vois antaa vaikka jonkunlaisia arvioita tai jotain että minkä kokoset pitäs ostaa että sopii ”väärään kehoon” hyvin, tietysti sillä oletuksella että ne olis tavallaan biotyttöjen kokoihin tehty. Olishan siin sekin vaihtoehto et tavallaan tekis koot vastaamaan sitä originaalia kroppakokoa mutta se tuntuis sit taas siltä että se kyseenalaistais, joten en pitäis sitä kauheen hyvänä ideana. Ja voishan samalla periaatteella toki suunnitella vaatteita transpojillekin jotain ready stuffed kamaa tai jotain...? ;)

Nii, ja jos haluais vielä pidemmälle mennä asian kans niin voishan sitä vaikka perustaa kokonaisen liikkeen tän konseptin ympärille. :D Vaihdokkaille joku oma erikoistunut vaateliike, jossa olis sellasta henkilökuntaa joka olis jotenki osaavaa asian tiimoilta, että olis taitavia arvioimaan mikä koko menee kenenkin päälle, huomioiden et koot on ”väärät”. ;)

Mua ainaki oikeesti ahdistaa ihan sikana se, et kaikki vaatteet joista mä tykkäisin on tehty joillekin kääpiöille; en mä edes ole kovin isokokoinen ja kuten moni on sanonut oon luonnostaan siro rakenteeltani, niin miksi mä joudun ostamaan silti XL-kokoa tyttöjen puolelta ja sekin on just ja just että näyttää hyvältä – tai edes sopii. Että mä odotan sitä että lihasmassa pienenee, jos sitten sopis tollaset goth-tyyliset vaatteet paremmin. Tuntuu että nekin on ollut jotenki ihan eri kokoluokkaa aiemmin ja nyt yhtäkkiä kaikki valmistajat on alkanut tekemään jotenki puolet pienempää kaikesta. On niitä isokokosia biogoottityttöjäkin, mitähän ne pitää päällään...?

Siinä olis silti mun mielestä ihan älyttömän hyvä idea alkaa tarjoamaan vaihdokkaille sen identiteetin mukaisia vaatteita, jotka olis kuitenki ”sovellettu” siihen alkuperäiseen kehonrakenteeseen, siten että ne sopii pre-op ja non-op tyypeille – ja etenkin ennen hormonien aloittamista, kun se kroppa on vielä ihan täysin väärän mallinen ja muotoinen. Siitä vaan lanseeraaman, jos joku artenomi tätä lukee! :D Mä tilaisin ainaki heti, ainaki kymmenet hipsterit! :)

* Tähtisimmu *